Kauan odotetun viihdeohjelman katsojaluvut romahtivat – hurja muutos vain viikossa - TV & elokuvat - Ilta-Sanomat

Kauan odotetun viihdeohjelman katsojaluvut romahtivat – hurja muutos vain viikossa

Televisiosyksyn viihdeanti on alkanut ja sen menestystä voi seurata Finnpanelin katsotuimpien ohjelmistojen top-listalta.

Hyvät katsojat ja Gaala eivät yltäneet viikon parhaisiin katsojalukuihin.­

17.9.2018 17:14

Reilut kaksi viikkoa sitten alkanut Ylen viihdesatsaus Hyvät katsojat on kokenut katsojamäärissään yllättävän pudotuksen.

Lauantaina 8. syyskuuta ohjelman keskikatsojamäärä oli 452 000, mutta luku tipahti viikossa liki puolella. Viime lauantaina ohjelmaa katseli keskimäärin 282 000 ihmistä.

– Tämä ohjelma on kunnianosoitus televisiolle. Sille työlle, jota televisiossa on tehty tiedonvälityksen ja viihdyttämisen muodossa. Olisi surku suomalaiselle tv-osaamiselle, jos ohjelma teilattaisiin täysin, Bjurström kommentoi IS:lle.­

Hyvät katsojat on viimeisimmän jaksonsa perusteella katsojalukuja mittaavan Finnpanelin listan sijalla 48. Edellisviikolla ohjelma oli sijalla 7.

Ilta-Sanomien tv-toimituksen mukaan pudotus on merkittävä siihen nähden, ettei ohjelmalla ole selkeää kilpailijaa. Ohjelmaa esitetään Ylen TV1 -kanavalla lauantai-iltaisin kello 21:15.

Voit tarkastella Finnpanelin listaa alla olevasta taulukosta:

IS haastatteli vastikään ohjelmaa luotsaavaa Marco Bjurströmiä, joka kertoi harmistuvansa, mikäli Hyvät katsojat ei kiinnosta yleisöä. Hyvät katsojat tuli suositun Uutisvuoto-ohjelman tilalle, joten kanavan panostus ja odotukset olivat korkealla.

– Olen tässä iässä siinä vaiheessa elämää, että itsetuntoni ei romahda, jos katsojat eivät kiinnostu ohjelmasta. Mutta kyllä harmittaisi hirveästi, koska tämä on oivallinen, suomalaisten kehittämä ohjelmaidea, Bjurström kertoi.

Bjurström oli jo ajatellut tv-hommien olevan taakse jäänyttä elämää.­

– Jos niin kävisi, minulle tuskin tarjottaisiin enää tv-töitä. Sitten olisin tosiaankin tv-töistä eläkkeellä. Varsinaiset työni kuitenkin jatkuisivat, joten elämä ei loppuisi.

Lue lisää: Suosikkijuontaja Marco Bjurström paljastaa, mikä sai hänet palaamaan tv-ruutuun: ”Ajattelin, että se aika olisi ohi”

Twitterissä ohjelmaa on kommentoitu sekä puolesta että vastaan.

Gaala ei yltänyt odotuksiin

Katsojalukulistauksen toinen yllättäjä oli Nelosen komediasatsaus Gaala, joka ei otollisesta esitysajastaan huolimatta ottanut tulta alleen. Ohjelma ylsi viikon katsotuimpien ohjelmien listauksessa 28. sijalle 349 000 katsojallaan.

Gaala hävisi katselijataistossa muun muassa Nelosen Napakympille (383 000) ja Avan Ensitreffit alttarilla -ohjelmalle (377 000). Syksyn viihdepläjäysten ykkössijaa pitää edellisvuosien tapaan MTV3:n Tanssii tähtien kanssa 715 000 katsojallaan. Nelosen suosituin ohjelma oli viime viikolla Haluatko miljonääriksi -visailu (570 000).

Aku Hirviniemi teki paluun lauantai-iltojen tv-viihteeseen.­

Lauantaina primetime-aikaan esitetty Gaala kirvoitti kovan keskustelun sosiaalisessa mediassa. Kipakimmissa kommenteissa todettiin, että mainoskatkokin on parempaa katseltavaa. Toiset taas lämpenivät Aku Hirviniemen ja Kummeleiden yhteistyölle täysin.

Gaala on Hirviniemen ja Kummeleiden ensimmäinen yhteinen projekti ja samalla Hirviniemen näyttävä paluu viikonloppuviihteen keskiöön. Gaalassa jaetaan Kultainen Suomi -pystejä erilaisille saavutuksille komedian kautta.

Gaalaa esitetään Nelosella puolentoista tunnin mittaisella ohjelmapaikalla lauantai-iltaisin kello 19.30 alkaen.

Lue myös: Kommentti: Kummeli on taas pinnalla: ”Parhaat sketsit voivat naurattaa sekä tohtoria että duunaria”

Kummelit riemastuttavat yleisöä Gaalassa sketseillään.­

Ilta-Sanomat ja Nelonen kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?