TV & elokuvat

Suomalainen Jere ei ollut näytellyt koskaan aiemmin – päätyi suoraan keskelle kansainvälistä elokuvamaailmaa: ”Yleisö osoitti suosiotaan seisten”

Julkaistu:

Elokuva
Selma Vilhusen ohjaama Hölmö nuori sydän esitettiin viikonloppuna Toronton elokuvafestivaalilla.
Suomalaiset elokuvantekijät ovat jälleen kerran lisänneet jalansijaansa kansainvälisessä leffamaailmassa. Selma Vilhusen ohjaama ja Kirsikka Saaren käsikirjoittama Hölmö nuori sydän sai maailman ensi-iltansa viime viikonloppuna Toronton elokuvafestivaalilla.

Nuorelle kohderyhmälle suunnattu elokuva esitettiin festivaalin World Contemporary Cinema -sarjassa.

– Toronto kuuluu maailman tärkeimpiin elokuvafestivaaleihin. Se on hieno tapahtuma, jossa on kunnia olla mukana, ohjaaja Vilhunen iloitsee tiedotteessa.


Elokuvan tuottaja Venla Hellstedtin mukaan suomalaiselokuva sai Torontossa lämpimän vastaanoton.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Toronton ensi-iltanäytös oli loppuunmyyty ja yleisössä noustiin seisten osoittamaan suosiota elokuvan jälkeen. Yleisöä kiinnostivat eritoten nuorten pääosien näyttelijöiden vahvat suoritukset, Hellstedt sanoo.

Elokuvan pääosissa nähdään Jere Ristseppä ja Rosa Honkonen.

– Moni ei ollut uskoa, että Ristseppä ei ole ennen tätä roolia näytellyt ollenkaan. Elokuva on herättänyt paljon kiinnostusta Torontossa ja uskon, että sen mahdollisuudet kansainväliseen levitykseen ovat erittäin hyvät, Hellstedt jatkaa.

Elokuvan tunnetumpaa näyttelijäkaartia edustavat Pihla Viitala, Katja Küttner ja Ville Haapasalo.


Hölmö nuori sydän kertoo rakastuneesta nuoresta Lennistä, jonka elämä itähelsinkiläisessä lähiössä saa täyskäännöksen, kun uusi tyttöystävä Kiira tulee raskaaksi. Isätön Lenni ei tiedä miten olla oikea mies, kunnes naapurin Janne tarjoaa selviytymiskeinoja ja oikotietä todelliseen miehuuteen.

Nuoret päähenkilöt kohtaavat elämäntilanteita ja valintoja, jotka ovat samastuttavia myös aikuisille. Vakavista ja vaikeista asioista huolimatta elokuvan keskiössä on kuitenkin Lennin ja Kiiran ensirakkaus, ja toivo hyvästä tulevasta.


Hölmö nuori sydän on Selma Vilhusen ohjaustöistä toinen, joka on valittu kyseiselle festivaalille. Vuonna 2016 Torontossa esitettiin Tyttö nimeltä Varpu. Vilhusen ja Saaren edellinen yhteistyö, lyhytelokuva Pitääkö mun kaikki hoitaa? oli Oscar-ehdokkaana vuonna 2014.

Elokuva saa Suomen ensi-iltansa 12. lokakuuta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt