TV & elokuvat

Maajussi-Maunon intiimi kysymys käynnisti kiihkeän seksikeskustelun – katsojat äimän käkenä: ”Eikö millään ole mitään rajaa?!”

Julkaistu: , Päivitetty:

Maajussille morsian
Suomen kansa kohahti, kun maajussi-Mauno alkoi puhua seksistä kesken tv-kuvausten.
Maajussille morsian -sarjan 11. tuotantokautta on ehditty esittää vain muutaman jakson verran, mutta ohjelmasta on jo nyt tullut yksi tämän syksyn puhutuimmista.

Yksi syypää tähän on perniöläinen kasvinviljelijä, maajussi-Mauno, 36, joka on sekä ihastuttanut että vihastuttanut katsojia omintakeisella ulosannillaan.

Tuorein kohu syntyi siitä, kun Mauno täräytti ilmoille seksiin liittyvän kysymyksen neljän morsianehdokkaansa läsnä ollessa. Kyseinen kohtaus nähdään tv:ssä tänään maanantaina.

Lue lisää: Maajussi-Mauno täräyttää naisille suoran kysymyksen seksistä – morsianehdokkaat vilkuilevat toisiaan vaivaantuneina

– Miten fyysisiä te olette? Jos te hiffaatte, mitä tarkoitan fyysisyydellä, Mauno muotoili arkaluontoisen kysymyksensä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Miehen töräytys on herättänyt Ilta-Sanomien lukijoiden keskuudessa kiivasta keskustelua sekä puolesta että vastaan.


Väärä aika, väärä paikka

Useiden IS:n lukijoiden mielestä seksi on tärkeä puheenaihe, mutta viiden henkilön ryhmätreffit eivät ole oikea paikka keskustelun käynnistämiselle.

– Tämä onkin sellainen aihe, josta jutellaan ventovieraiden ihmisten kanssa kera tv-kameroiden. Eikö millään ole enää mitään rajaa? IS:n sivulla kommentoidaan.

– Vaikka seksi on hurjan tärkeä asia, ei yleensä tutustumisen ensimmäisinä tunteina aleta ryhmältä ventovieraita ihmisiä kyselemään heidän kiinnostuksensa määrää. Eri asia on pokata joku mukaan soittoruokalasta ja viedä kotiin. Mutta telkkariohjelmassa, kaiken kansan seuratessa, Mauno tekee sekä itsestään että naisista vähän naurettavia, kirjoittaa toinen.

– Puhutaan toki kaikesta kahden kesken tyttöystävän kanssa, mutta ei televisio-ohjelmassa neljän tyttöystäväehdokkaan kanssa. Että tällaista mallia lapsilleen.

– Ehkä sen kysymyksen olisi voinut jättää siihen kohtaan, kun kamerat ei kuvaa. Nolo, nolompi, Mauno, joku toruu.


Erikoinen kysymyksen asettelu

Mauno on mainostanut itseään suorapuheisena miehenä, jonka takia katsojat tarttuivat kipakoin ottein Maunon kiertelevään kysymykseen.

– Maunon tapa keskustella asiasta ("jos hiffaatte, mistä puhun") on todella lapsellista, aivan kuin olisi itse eka kertaa asialla. Ehkä kannattaisi tutustua ja edetä luonnollisella tavalla, kyllä sekin asia selviäisi, joku kommentoi.

– Kiusallista tästä varmaan teki vain outo tapa kierrellä kysymystä, joka olisi selvällä suomella ollut: ”Kuinka tärkeä osa seksillä on teille parisuhteessa?”

– No olipas suora kysymys. Miksei kysynyt, onko seksi ja eroottisuus sinulle tärkeää ja uskallatko myös puhua siitä?

– Mies joka sanoo, että puhuu suoraan, mutta ei sitten uskalla kysyä suoraan, vaan kiertelee ja kaartelee kysymyksen. Voi elämä... Onko itsepetoksella mitään rajaa?

Tarkoitusperät tarkastelussa

Maunon seksikysymys sai osan lukijoista kyseenalaistamaan rakkaudenkipeän miehen tarkoitusperiä.

– Kumpaa tämä herra nyt etsii, emäntää vai seksiseuraa? Jos mies minulle koko ajan jankuttaa läheisyydestä ja seksistä niin tulee olo, että tämä oli tässä, lukija kertoo.

– Mitenkähän paljon Mauno antaa painoarvoa naisen asemalle ylipäätään? Taitaa olla omat tarpeet ainoat, joista välittää, epäilee toinen.

– Siitä puhe mistä puute. Maunolla on kyllä kummallinen asenne. Eikö seksiä tärkeämpiä kysymyksiä ole?

– Seksi siellä, seksi täällä, joka asiassa seksi.


Suorapuheisuuden puolesta

Vaikka Maunon esittämä kysymys sai paljon kritiikkiä osakseen, osa kommentin kuulleista liputtaa seksistä puhumisen puolesta.

– No hemmetti, totta kai se on tärkeää, jos ollaan parisuhteessa. Vai täh?

– Se on tärkeä aihe. Ne jotka nukkuvat jalat ristissä voi pudottaa heti pois.

– Jos ei ole seksiä niin ei ole suhdettakaan. Muutoin se on kaveruutta.

– Mauno on kai ainut, joka on ymmärtänyt, kuinka tehokas tv on. Tv tuo julkisuutta. Julkisuus tuo rahaa. Julkisuus ja raha tuovat seksiä. Mauno on turvannut nuo muutamaksi vuodeksi. Eikä ole tarvetta mennä naimisin.

– Tirskuttamaanhan tuommoiset kysymykset saa tämmöisen ikänaisen vähintäänkin. Maunolle kyytiä!


Maunon kiintymys fyysiseen kontaktiin nähtiin jo kolmannen jakson pikatreffeillä, joilla naiset saivat tavata maajussiaan viiden minuutin ajan. Joidenkin katsojien mielestä kohtaamiset olivat kiusallista seurattavaa.

Lue lisää: Maajussille morsian -sarjan kiihkeät pikatreffit saivat katsojat kiemurtelemaan kotisohvillaan – ”Vaivaantumisen maailmanennätys”

Maunon suorat puheet saivat ensimmäisen kohunsa aikaan jo kevään esittelyjaksossa, jossa mies kertoi toivovansa yhteydenottoja ”normaalipainoisilta naisilta”. Mies on sittemmin katunut sanavalintojaan, mutta seisoo yhä kriteeriensä takana.

– Olisin tietysti voinut eri tavalla muotoilla sen asian, mutta niin se asia vaan on. Totuus on se, mitä sanoin ja kyllä ulkonäkö on se, mikä ensimmäisenä mielenkiinnon herättää, Mauno sanoi Ilta-Sanomille.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt