Burt Reynolds paljasti lehdessä legendaarisen ”karhuntaljakuvan” taustat – nousi hetkessä 1970-luvun seksisymboliksi - TV & elokuvat - Ilta-Sanomat

Burt Reynolds paljasti lehdessä legendaarisen ”karhuntaljakuvan” taustat – nousi hetkessä 1970-luvun seksisymboliksi

Torstaina kuollut näyttelijä Burt Reynolds muistetaan myös ensimmäisenä miespuolisena keskiaukeaman alastonmallina.

7.9.2018 4:30

Viihdesivusto TMZ uutisoi Reynoldsin menehtyneen sydänkohtaukseen kotonaan Floridassa 82-vuotiaana. Viimeisinä vuosinaan sydänongelmista kärsineen näyttelijälegendan kerrotaan joutuneen vuonna 2010 suureen sydänleikkaukseen.

Reynoldsin pitkän uran suurimpiin rooleihin kuuluvat osat muun muassa elokuvissa Syvä joki (1972), Luunmurskaajat (1974) sekä Konna ja Koukku -elokuvissa. Vuonna 1997 ilmestyneestä Boogie Nights -elokuvasta hän ansaitsi Oscar-ehdokkuuden ja Golden Globe -palkinnon.

Burt Reynolds ja Sally Field näyttelemässä vuoden 1977 Konna ja Koukku -elokuvassa.­

Jo 1960-luvulla näyttelijänuransa aloittanut Reynolds muistetaan myös yhtenä oman aikansa suurimmista miespuolisista seksisymboleista. Imagosta voidaan pitkälti kiittää tai syyttää Cosmopolitan-lehdessä vuonna 1972 julkaistua keskiaukeaman kuvaa, jossa Reynolds poseeraa kameralle maaten karhuntaljan päällä tupakka suussaan ilman rihman kiertämää.

Kyseessä oli ensimmäinen kerta kun Cosmopolitan tai mikään muukaan lehti julkaisee keskiaukeamallaan kuvan alastomasta miehestä. Alastonta naiskauneutta sen sijaan oli voitu nähdä jos vuonna 1953 aloittaneessa Playboyssa.

Vuonna 2015 Cosmopolitaniin kirjoittamassaan tekstissä Reynolds paljasti kuuluisan kuvan taustat. Hän kirjoittaa olleensa esiintymässä Tonight Showssa yhdessä Cosmopolitanin päätoimittajan Helen Gurley Brown kanssa, joka oli pyytänyt häntä kuvattavaksi. Gurley Brown perusteli kuvaa sillä, että naiset kaipaavat silmäniloa siinä missä miehetkin, ja että kyseessä olisi iso askel seksuaalisessa vallankumouksessa.

Reynolds kertoo olleensa kunniasta otettu ja suostuneensa välittömästi. Rohkaisua kuvaa varteen hän kertoo hakeneensa kumoamalla pullon vodkaa ennen kuvauksia. Studiossa oli hänen mukaansa karhutaljasta huolimatta jääkylmää, jonka hän sanoo olleen huono asia miehen itsetunnolle.

Kuuluisa valokuvaaja Francesco Scavullo otti Reynoldsin mukaan hänestä satoja kuvia. Osassa hänen sukukalleutensa olivat avoimesti esillä, toisissa taas käden tai kuvauksissa käytetyn koiran peittäminä.

Lehteen päätyi lopulta kuva, jossa hän pitää käsivartaan jalkojensa välissä. Reynoldsille luvattiin, että jälkeenpäin kehitetyt kuvat poltettaisiin ja hän saisi negatiivit itselleen.

Burt Reynolds vuonna 1997.­

Kyseisen lehden hän kertoo myyneen kauppoihin tultuaan nopeasti 1,5 miljoonaa kappaletta. Myöhemmin Reynolds on katunut kuvaan suostumista.

– Se oli todella typerää. En tiedä, mitä oikein ajattelin. Toivon todella, etten olisi tehnyt sitä, Reynolds sanoi TMZ:n mukaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?