Näyttelijälegenda Burt Reynolds on kuollut - TV & elokuvat - Ilta-Sanomat

Näyttelijälegenda Burt Reynolds on kuollut

Julkaistu: 6.9.2018 22:03, Päivitetty 6.9.2018 22:28

Näyttelijälegenda Burt Reynolds on kuollut. Hän menehtyi torstaina aamulla paikallista aikaa sairaalassa Floridassa.

Näyttelijälegenda Burt Reynolds on kuollut TMZ:n mukaan. Reynolds kuoli torstaina 82-vuotiaana. TMZ:n mukaan näyttelijä kiidätettiin sairaalaan sydänkohtauksen jälkeen. Näyttelijä kuoli sairaalassa perheensä läsnäollessa.

TMZ:n mukaan Reynolds kärsi vanhoilla päivillään sydänongelmista. Vuonna 2010 hän joutui sivuston mukaan suureen sydänleikkaukseen.

Burt Reynolds näytteli lukuisissa elokuvissa. Hän sai Oscar-ehdokkuuden vuoden 1997 Boogie Nights -elokuvasta. Hän sai samasta elokuvasta myös Golden Globe -palkinnon.

Reynolds vuonna 1977.

Reynolds tunnetaan lukuisista tv- ja elokuvarooleistaan. Boogie Nightsin lisäksi hänet nähtiin muun muassa Syvä joki (1972), Luunmurskaajat (1974) ja Konna ja Koukku -elokuvista.

Reynoldsin pitkä ura alkoi 1960-luvun alussa. Hänen teki elokuvadebyyttinsä vuonna 1961 ilmestyneessä Paholaisen agentti -elokuvassa. Tätä ennen Reynolds oli nähty jo monissa tv-sarjoissa. Reynolds nautti valtavaa suosiota etenkin 1970-luvulla, jolloin hän oli yksi Hollywoodin suosituimmista näyttelijöistä.

Reynolds muistetaan myös hänen runsaasti julkisuutta saaneesta avioerostaan. Näyttelijä oli naimisissa Loni Andersonin kanssa vuosina 1988–1993. Parin avioeroa on kutsuttu yhdeksi Hollywoodin historian sotkuisimmista eroista, sillä eroprosessin aikana kaksikko esitti toisilleen hurjia syytöksiä.

Reynolds syytti Andersonia pettämisestä ja Anderson puolestaan syytti Reynoldsia fyysisestä julmuudesta. Mukana erossa oli myös syytöksiä huumeisiin liittyen.

Burt Reynolds kuvattuna tämän vuoden maaliskuussa.

Reynolds lupasi TMZ:n mukaan eroprosessin lopuksi maksaa Andersonille 234 794 dollaria, mutta kieltäytyi rahan maksamisesta. Lopulta vuonna 2015, 22 vuotta myöhemmin hän maksoi summan ex-vaimolleen.

Reynoldsilla ja Andersonilla on yksi lapsi, 30-vuotias Quinton-poika. Reynolds oli naimisissa myös kerran aiemmin, vuosina 1963–1965 Judy Carnen kanssa.

Reynolds nousi seksisymboliksi poseerattuaan alasti Cosmopolitan-lehdelle 1970-luvulla. Kuvassa alaston Reynolds poseerasi karhuntaljan päällä viehkeästi löhöillen. Kuvan ansiosta näyttelijä sai valtavasti huomiota, ja myöhemmin hän kertoi katuvansa kohukuvaa.

– Se oli todella typerää. En tiedä, mitä oikein ajattelin. Toivon todella, etten olisi tehnyt sitä, Reynolds sanoi TMZ:n mukaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?