TV & elokuvat

Näistä rikoksista Maajussi-Sarita on tuomittu: tilanne kumppanin kanssa kärjistyi kesäyönä – Sarita paineli mökkiin ja palasi veitsen kanssa

Julkaistu:

Rikostausta
Treffiohjelman morsianehdokkaan syyllistyminen parisuhdeväkivaltaan on aiheuttanut kohun. Vuonna 2016 hän pahoinpiteli kumppaninsa kahdesti.
Treffiohjelma Maajussille morsian joutui kohun keskelle, kun kävi ilmi, että yksi morsianehdokkaista on tuomittu aiemmin seurustelukumppaninsa pahoinpitelystä.

Kysymyksessä on 26-vuotias Sarita Eklund, joka tuomittiin syksyllä 2017 kahdesta pahoinpitelystä 10 kuukauden ehdolliseen vankeuteen ja 30 tunnin yhdyskuntapalveluun.

Asiasta kertoivat aiemmin Iltalehti ja MTV. MTV:n mukaan Eklundilla on myös tuomio lievästä pahoinpitelystä vuodelta 2013.

Tuotantoyhtiö Fremantle Median mukaan Eklund ei kertonut heille rikostaustastaan, vaikka sopimus sitä edellyttää.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Lue lisää: ”Osallistuja on valehdellut” – Näin tuotantoyhtiö kommentoi MTV:lle Maajussille morsian -Saritan rikoshistoriaa

Riita ex-puolisosta

Eklund pahoinpiteli seurustelukumppaniaan ensin vuoden 2016 kesäkuussa ja myöhemmin saman vuoden lokakuussa.

Ensimmäinen pahoinpitelyistä tapahtui mökillä, jossa Eklund vietti kaveriensa kanssa juhannusta. Keskellä yötä hän alkoi riidellä miehensä kanssa tämän entisestä puolisosta.

Eklund meni raivostuneena sisälle mökkiin ja palasi sieltä pian terassille keittiöveitsi kädessään.

– Sä et mua jätä! Eklund sanoi miehen mukaan, ennen kuin tökkäsi häntä keittiöveitsellä rintaan.

Oikeudessa Eklund kiisti pahoinpitelyn ja piti koko juttua keksittynä. Pahoinpitelyllä ei ollut ulkopuolisia silminnäkijöitä, mutta yksi mökkivieraista oli tullut terassille välittömästi tapahtuneen jälkeen ja nähnyt verta vuotavan haavan miehen rinnassa.

Varsinais-Suomen käräjäoikeus katsoi tämän tukevan miehen kertomusta tapahtumista.

Vaikka teräaseella lyöminen – ja etenkin rintaan lyöminen – katsotaan usein törkeäksi pahoinpitelyksi, haava jäi tässä tapauksessa varsin pinnalliseksi. Käräjäoikeus katsoi Eklundin syyllistyneen ainoastaan perusmuotoiseen pahoinpitelyyn.

”Paloi käpy”

Paria kuukautta myöhemmin mies oli käymässä entisen puolisonsa ja lastensa luona, kun Eklund ilmestyi paikalle kavereidensa kanssa.

Asunnon ovi oli jäänyt lukitsematta, joten Eklund tuli eteiseen asti. Hän alkoi penätä mieheltä rahaa sillä perusteella, että mies oli asunut hänen luonaan ja miehen piti maksaa siitä vuokraa.

Eklund kertoi oikeudelle, että häneltä ”paloi käpy”, koska mies huusi hänelle ja käski poistumaan.

Kertomukset sitä seuranneista tapahtumista olivat jälleen erilaiset: Eklundin mielestä hän löi miestään vain kahdesti avokämmenellä, mies taas kertoi hänen lyöneen useasti avokämmenellä ja nyrkillä. Lisäksi nainen oli raapinut häntä kynsillään.

Koska myös ex-puolison todistus tapahtuneesta ja lääkärinlausunto tukivat miehen kertomusta, Eklundin katsottiin syyllistyneen pahoinpitelyyn. Käräjäoikeuden mukaan teon moitittavuutta lisäsi entisestään se, että se tapahtui kotirauhan piirissä.