TV & elokuvat

Antti-Jussista, 31, tuli yhdessä yössä naisten päiväunien kohde – IS vieraili suosikkimaajussin kotitilalla Kangasalla: ”Olenko kaiken tämän suosion arvoinen?”

Julkaistu:

maajussille morsian
Maajussille morsian -ohjelman kirjekuningas Antti-Jussi etsii maitotilalleen Kangasalle kumppania, jonka kanssa katsella iltaisin tähtitaivasta.
Kullankeltaisina välkehtivät viljapellot, vastasyntyneet vasikat ja kauniit pihaistutukset odottavat meitä, kun saavumme Maajussille morsian -ohjelmassa rakkautta etsivän Antti-Jussin, 31, tilalle Kangasalan Kuhmalahteen.

On kaunis loppukesän päivä, ja Antti-Jussi tarjoaa kahvit talonsa keittiössä. Maitotölkin sisältö saattaa hyvin olla kotoisin Antti-Jussin farmilta, sillä hänen lypsyrobottitilansa maito menee suoraan Valiolle.


Maidon tuotannosta on ainakin vielä kovalla työllä saanut palkkaa, toisin kuin pihan ympärillä levittyvistä peltoviljelmistä. Ajat ovat maajusseille kovia, mutta Antti-Jussi tykkää edelleen työstään – onhan se myös elämäntapa, johon hän on kasvanut.

– Tila on peräisin vaarin vaarilta, joka osti oman torpan Amerikan huopakattotehtaalla ansaitsemillaan rahoilla. Olen omistanut tämän neljä vuotta, ja vanhemmat ovat täällä edelleen töissä. Tila alkaa tosin käydä vähän ahtaaksi, Antti-Jussi hymähtää.


Sukupolvenvaihdosta tehtäessä maajussi voi tarjota vanhemmilleen tietyn aikaa ylläpidon, jolloin kauppahinta pienenee, mutta vanhemmat saavat osan hinnasta syytinkinä eli kiinteistöeläkkeenä. Antti-Jussi tarttui aikoinaan tähän mahdollisuuteen, ja nyt niin sanottua syytinkiä on vielä vuosi jäljellä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Talon sisustuksessa näkyy vielä vahvasti äidin kädenjälki, mutta jossain vaiheessa pitää alkaa laittaa kotia oman näköiseksi. Vanhemmat asuvat jo nyt osittain omassa osoitteessa.

Kodin sisustamiseen saattaisi olla avuksi myös uusi rakkaus, mikäli sellainen ohjelman myötä löytyy.


Ehdokkaista ei ainakaan ole pulaa, sillä Antti-Jussi sai ohjelman kautta valtavan määrän kirjeitä ja Whats­app-videoita, kun maajussien esittelyt julkaistiin keväällä.

Videot ovat Antti-Jussin mielestä mieluisa uudistus. Tinder-nettipalvelussa mies ei ole ollut, mutta muut netin deittipalvelut ovat tuttuja.

– Video on hyvä lisä, koska pelkkien kuvien ja tekstien perusteella on vaikea tehdä valintoja. Tänä vuonna ei saanut myöskään itse ottaa ennalta yhteyttä ehdokkaisiin.


Muutos tehtiin, koska ohjelmaa haluttiin yhtenäistää muiden maiden versioiden kanssa.

Monet maajussit ovat myös saattaneet aiemmin tehdä valintansa jo ennen ohjelman kuvauksia, kun ovat jutelleet tietyn ehdokkaan kanssa loputtomiin puhelimessa.

Mikä asia naisten kirjeissä ja viesteissä sitten korostui?

– Monet olivat kirjoittaneet minulle jopa 18–20-sivuisia kirjeitä ja laittaneet itsensä todella peliin. Tarinoita oli laidasta laitaan: osa hilpeämpiä, osa surullisempia.

– Monet kertoivat koko elämäntarinansa ja sen, miten he ovat kokeneet rakkaudessa pettymyksiä. Nyt he toivovat löytävänsä ihmisen, jonka kanssa ei tarvitse pettyä. Viestit ottivat henkisesti koville.


Monet kirjeet saivat Antti-Jussin miettimään, miten hän ei halua tuottaa kenellekään pahaa mieltä. Kuitenkin morsianehdokkaita valitessa moni joutui pettymään, koska ei päässyt ohjelmaan.

– Minulta meni yöunetkin, kun mietin kirjeitä, koska itselle heräsi kysymys, olenko kaiken tämän suosion arvoinen. Ohjelmaan tehty esittelyvideoni oli kuitenkin kiillotettu jäävuoren huippu, ja mietin, että olen vain tavallinen maajussi Kuhmalahden perämettästä.


Kirjeet lojuivat viikkotolkulla olohuoneen pöydällä, koska niiden sisältöön tutustuminen jännitti. Antti-Jussi sai noin 80 yhteydenottoja kaikenikäisiltä naisilta, 22-vuotiaasta lähes 50-vuotiaaseen.

– Oli myös valtava määrä viestejä, jotka tulivat ohjelman ulkopuolelta, koska kaikki eivät halua televisioon. Näitä yhteydenottoja oli jopa 200–300. En yksinkertaisesti ehtinyt vastaamaan monillekaan.Antti-Jussi päätti lopulta luottaa intuitioon ja ensivaikutelmaan.

– Toiveissa oli sellainen rehellinen, aito, lämmin ja elämänmyönteinen nainen, ja joistakin sai sellaisen vaikutelman jo ensimmäisestä lauseesta alkaen. Tilan hommat menevät välillä puurtamiseksi, joten haen toisesta vastapainoa niihin hetkiin, kun itseltä ei hymy aina irtoa.Miehen ongelma on aiemmissa suhteissa ollut se, että hänellä on ollut naiselle liian kovat kriteerit.

– Olen miettinyt, miksi olen sinkku edelleen 31-vuotiaana. Osasyy on varmasti siinä, että olen viettänyt 99 prosenttia elämästäni täällä kotimäellä, eikä minulla ole ollut mahdollisuutta tavata ihmisiä.

– Toinen syy on se, että olen aiemmin odottanut, että nainen tulee tekemään yhdessä tilan hommia. En ajatellut, että naisella voi olla oma ura, eikä hänen tarvitse olla täällä töissä. Onneksi olen aikuistunut.


Tunteelliseksi romantikoksi tunnustautuvan miehen toiveet ovat nykyään melko vähäiset.

– Kun mietin asiaa kaiken miehisyyden ohi, niin olisi hauskaa pysähtyä iltaisin tähtitaivaan alle jonkun kanssa. Kulkiessani iltaisin navetasta kotiin, se on yleensä juuri se hetki, jolloin tunnen itseni yksinäiseksi.

Hän uskoo löytävänsä rinnalleen sen oikean.

– Uskon, että jossain on minulle joku, joka katselee samoja tähtiä jossakin päin maailmaa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt