TV & elokuvat

Heikki Paasonen testaa julkkiksia – osa suostui älykkyysosamäärän mittaamiseen: ”Rohkea teko”

Julkaistu:

tänään tv:ssä
Heikki Paasonen kertoo, mitä tapahtuu, kun julkkiksen elämästä tehdään tietovisa. Formaatissa yhdistetään kaksi isoa genreä: talk show ja game show.
Mikä mahtaa olla Katri Helenan keuhkojen tilavuus? Siitä ja monesta muusta asiasta otetaan Heikki Paasosen johdolla selko uudessa visailusarjassa Et sä tiedä kuka mä oon, joka alkaa tänään tiistaina Nelosella klo 20.00.

Jokaisen jakson julkkisvieras kysyy: ”Et sä tiedä kuka mä oon?” – ja studiokilpailijat ryhtyvät ruotimaan asiaa.

– On harvinaista keskittyä koko jakson verran vain yhteen haastateltavaan. Hänen elämänsä muutetaan numeroiksi, joita studiokilpailijat arvuuttelevat, Heikki Paasonen kertoo.

– Huumori syntyy etenkin ennakko-olettamuksista. Esimerkiksi jos joku arvelee, että Anni Hautalan älykkyysosamäärä on 60, sille on hauska nauraa. Ainakin muiden kuin Anni Hautalan.


Kilpailun idea on leikkimielinen. Osa vieraista on todella suostunut vaikkapa älykkyysosamäärän mittaamisen, mitä Paasonen pitää rohkeana tekona.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Ajatella, jos kyseessä olisi viisaana pidetty poliitikko, ja selviäisikin, että älykkyysosamäärä on hyvin alhainen.

Julkkisvieraat oppivat itsestään samalla, kun studiokilpailijat ja kotikatsojatkin saavat tietää uutta. Tarkoitus ei ole vertailla kenenkään älyä tai hauista, mutta pienet yksityiskohdat voivat olla hyvin mielenkiintoisia.

– Mittasimme muun muassa Elastisen kuuluisan hymyn, Paasonen nauraa.

– Ja Matti Nykäsen nykyisen ponnistusvoiman!12 jaksossa vieraina nähdään mainittujen julkkisten lisäksi Jannika B, Aki Palsanmäki, Riku Rantala, Jarkko Tamminen, Jaana Pelkonen, Krisse Salminen ja Jani Toivola.

– Ja ensimmäisessä jaksossa isketään kiinni Aku Hirviniemeen. Akun jaksossa studioyleisö sai enemmän hupia kuin mitä tv:n katselijat näkevät, sillä aika paljon piti leikata pois. Nyt nähdään siis illuusio siitä, että Aku Hirviniemi pystyy istumaan 45 minuuttia paikoillaan...

Heikki Paasonen kehuu vierailijoiden asennetta.

– Aku heittäytyi juuri oikealla tyylillä ja itseironisesti. Oli hilpeää kuulla, mitä studiokilpailijat Akusta ajattelivat. Ennakkokäsitys hänestä ei ollut kovin fiksu!


Paasosen mukaan kukaan ei suuttunut, eikä väärinkäsityksiä puitu kuvausten jälkeen.

– Sitä paitsi kilpailijat saivat rangaistuksensa välittömästi. Jos arvasi väärin vaikkapa Riku Rantalan rasvaprosentin, lensi heti pihalle!

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt