Bond-elokuvaan koekuvattujen suomalaisnäyttelijöiden määrä kasvaa – jo 28 tähteä hakenut rooleihin - TV & elokuvat - Ilta-Sanomat

Bond-elokuvaan koekuvattujen suomalaisnäyttelijöiden määrä kasvaa – jo 28 tähteä hakenut rooleihin

Kuvituskuva
Julkaistu: 31.8.2018 20:09

Bond-seikkailujen maineikas brittiläinen roolittaja on tavannut suomalaisia näyttelijöitä ainakin kahdesta eri agentuuritoimistosta.

Seuraavan Bond-seikkailun roolihaku on ollut Suomessa kuluneen viikon aikana vieläkin laajempi kuin mitä Ilta-Sanomat jo perjantaina kertoi.

Lue lisää: Uuteen Bond-elokuvaan etsitään tähtiä Suomesta – 18 näyttelijää käynyt koekuvauksissa

Uusien tietojen mukaan Bond-elokuvien pitkäaikaisen brittiläisen roolittajan Debbie McWilliamsin tapaamien suomalaisten yhteismäärä on ainakin 23.

Lisäksi ainakin viisi suomalaista näyttelijää on lähettänyt McWilliamsille niin sanotun self tapen. Self tapet ovat itse nauhoitettuja videoita eli käytännössä näyttelijän itse itsestään tekemiä koekuvauksia, joilla on tarkoitus osoittaa näyttelijän sopivuus haettuun rooliin.

Self tapella näyttelijä tavallisesti näyttelee lyhyen kohtauksen ja esittää sen aikana oman tulkintansa roolitettavana olevasta hahmosta.

Kaikkiaan McWilliams on saanut käsityksen siis ainakin 28 suomalaisen näyttelijän taidoista ja mahdollisesta sopivuudesta lokakuussa 2019 ensi-iltansa saavan uuden Bond-seikkailun johonkin rooliin.

Kuvituskuva

Virallisen laskutavan mukaan kyseessä on 007-elokuvasarjan 25. elokuva. Päätähti Daniel Craig on ilmoittanut sen jäävän hänen viimeiseksi kerrakseen James Bondin roolissa.

Aiemmin perjantaina Ilta-Sanomat kertoi, että McWilliams on tavannut menneen viikon aikana 18 näyttelijää, jotka ovat kaikki Actors in Scandinavia -toimiston edustamia.

Uusien tietojen mukaan tapaamiseen osallistui myös kymmenen muuta näyttelijää toisesta suomalaisia näyttelijöitä edustavasta toimistosta, Lisa Richards Nordicista.

Heistä viisi näyttelijää pääsi tapaamaan McWilliamsin paikan päällä henkilökohtaisesti. Viisi näyttelijää, jotka eivät päässeet tapaamiseen, lähettivät hänelle self tape -videon.

Kuvituskuva

Kumpikin agentuuritoimisto kieltäytyy kommentoimasta McWilliamsin tapaamien näyttelijöiden nimiä. Yhdessä ne kuitenkin edustavat monia Suomen tunnetuimpia näyttelijöitä, joista osa on saanut mainetta jo ulkomaillakin.

Kahden edellisen Bond-elokuvan 007 Skyfallin (2012) ja 007 Spectren (2015) roolituksessa mukana ollut ja McWilliamsin kanssa töitä tehnyt ruotsalainen casting director Tusse Lande kertoi Ilta-Sanomille torstaina, että McWilliamsilla on ollut tapana vierailla hyvin monessa Euroopan maassa etsiessään näyttelijöitä Bond-seikkailujen rooleihin.

Suomessa McWilliams tai muut hänen asemassaan olevat kuuluisat roolittajat ovat kuitenkin käyneet harvoin. Tavallisesti suomalaiset näyttelijät ovat hakeneet kansainvälisiin isoihin elokuvarooleihin nauhoitettujen videoiden avulla.

Henkilökohtaisen tapaamisen aikana roolittajalla on kuitenkin paljon paremmat mahdollisuudet saada käsitys näyttelijän taidoista ja olemuksesta.

Tuoreimmat osastosta