TV & elokuvat

Saturday Night Live -tähden kyvyt hukkuvat alapäähuumorilla silatussa agenttifarssissa – mausteena roisia väkivaltaa

Julkaistu:

Elokuva-arvio
Kate McKinnon puhuu nopeammin kuin speediä vetänyt ”Höyry” Häyrinen agenttikomediassa The Spy Who Dumbed Me, vertaa elokuvakriitikko Tarmo Poussu.
Toimintakomedia ei ole enää aikoihin ollut pelkästään miesten laji. Silti puhtaasti naisvetoiset toimintakomediat ovat yhtä harvassa kuin kanan hampaat.

Tässä mielessä Mila Kunisin ja Kate McKinnonin tähdittämä The Spy Who Dumbed Me on virkistävä poikkeus – mutta vain tässä mielessä.

Susanna Fogelin ohjaamassa leffassa kaksikon esittämät parhaat ystävättäret Audrey ja Morgan joutuvat keskelle kansainvälistä vakoilupeliä, kun edellisen ex-miesystävä (Justin Theroux) paljastuu CIA:n agentiksi. Miehen ansiosta heidän haltuunsa päätyy pienoispatsas, jonka sisuksiin on kätketty kaiken maailman terroristien ja tiedustelupalvelujen tavoittelema muistitikku.

Heiveröisen pohjustuksen jälkeen elokuva syöksyy päättömään toimintaan, jossa vauhdikkaat takaa-ajot, ammuskelut ja lähitaistelut seuraavat toistaan ilman hengähdystaukoja.


Kiljuva kaksikko selviää kiperimmistäkin käänteistä silkalla tuurilla tai naisen vaistolla. Ensisäikähdyksestä toivuttuaan he alkavat jopa nauttia agenttipelin hurjista käänteistä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Fogelin ohjaama ja osin kirjoittama leffa tahtoo olla tyttöjen oma buddy-elokuva, räävitöntä alapäähuumoria viljelevä törkyfarssi sekä roisilla väkivallalla maustettu toimintapätkä. Yrittäessään istua monella tuolilla se pyllähtää nolosti pyrstölleen.


Luita murskaava ja verta roiskiva väkivalta vie maun elokuvan huumorista, joka puolestaan vesittää sen jännäriainekset. Tolkuttomat tilanteet ja keinotekoiset juonenkäänteet hautaavat alleen myös pääkaksikon keskinäisen sanailun, jossa hetkittäin olisi aineksia toimivaankin tyttökomediaan.

Saturday Night Live -sarjassa läpimurtonsa tehnyt McKinnon puhuu nopeammin kuin speediä vetänyt ”Höyry” Häyrinen, mutta hänen kykynsä komediennena valuvat Fogelin kohelluskomediassa hukkaan. Hillitympi Kunis tarjoaa kumppaninsa verbaalisille irtiotoille pitävän pohjan, mutta jää itse liian värittömäksi tämän rinnalla.

Wienin, Prahan ja Pariisin kautta koukkaava vakoilufarssi poimii kuviinsa tunnettuja turistikohteita matkailumainoksen määrätietoisuudella, mutta aitoa paikallisväriä siltä on turha odottaa. Tyler Batesin teknohenkinen musiikki piiskaa toimintajaksoja tehokkaasti, mutta tuntuu parituntisessa leffassa turhan toistoiselta.

Tässä vaiheessa voisi lisätä, että puutteistaan huolimatta The Spy Who Dumped Me toimii kevyenä kesäviihteenä – mutta se ei olisi totta.

The Spy Who Dumbed Me

Ohjaus: Susanna Fogel.

Pääosissa: Mila Kunis, Kate McKinnon, Justin Theroux.

Juoni: Koheltava naiskaksikko päätyy keskelle kansainvälistä vakoilupeliä.

Elokuva-arvio: Perjantaina 17. elokuuta 2018.

★★

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt