Jasper Pääkkösestä tuli Salkkarien myötä teinityttöjen päiväuni – nyt entiset kollegat paljastavat, millainen mies oli uransa alkuaikoina - TV & elokuvat - Ilta-Sanomat

Jasper Pääkkösestä tuli Salkkarien myötä teinityttöjen päiväuni – nyt entiset kollegat paljastavat, millainen mies oli uransa alkuaikoina

Jasperin kollegat salkkariajoilta muistelevat kanssanäyttelijäänsä.

Julkaistu: 17.8.2018 7:01

Jasper Pääkkönen niittää mainetta maailmalla, eivätkä hänen ex-kollegansa Salatuista elämistä ihmettele sitä lainkaan.

Suomalaisten kestosuosikkisarja Salatut elämät täyttää tammikuussa pyöreät 20 vuotta. Tänä syksynä tulee siis kuluneeksi samainen aika Salkkareiden ensimmäisistä kuvauksista.

20 vuotta sitten sarjassa oli mukana useita tähtiä, joita ei enää ohjelmassa nähdä. Yksi heistä on Jasper Pääkkönen, joka niittää tällä hetkellä maailman mainetta Hollywoodissa. Mies nähdään parhaillaan elokuvateattereissa pyörivässä Spike Leen ohjaamassa Blackkklansman-elokuvassa, jossa Pääkkönen esittää Ku Klux Klaniin kuuluvaa julmaa rasistia.

Jasper Pääkkönen nähdään Spike Leen uutuuselokuvassa.

Alunperin Pääkkönen kuitenkin ponnisti tunnetuksi nimenomaan Salatuista elämistä, jossa hänet nähtiin vuosina 1999–2002. Tuolloin vajaat parikymppinen Pääkkönen esitti Salinin perheen keskimmäistä lasta Sakua, joka hurmasi kaikki rosoisella imagollaan ja keskipääjakauksellaan.

Näin Jasper Pääkkönen edusti Saku Salinina vuonna 2000.

Salkkareissa on edelleen mukana muutama näyttelijä, jotka olivat mukana sarjassa jo sen alkaessa vuonna 1999 ja jotka olivat näin ollen myös Pääkkösen kollegoita.

– Mä oon tosi ylpeä Jasperista. Musta on ollut ihan älyttömän hienoa seurata, mitä kaikkea Jasper tekee, Aki Nikkistä näyttelevä Sami Uotila kertoo Salattujen elämien syyspressissä.

Sami Uotila kertoo olevansa uskomattoman ylpeä Jasper Pääkkösen urasta.

– Hänessä on sellainen maaginen kosketus. Mä oon häntä varmaan 12–13 vuotta vanhempi, mutta jo silloin, kun hän täytti 18, niin hänet oli tosi helppo ottaa mukaan kaikkialle, vaikka Helsingin yöhön, sillä sä tiesit aina, että se käyttäytyy tyylikkäästi eikä sano mitään ohi suun, Uotila muistelee parinkymmenen vuoden taakse.

– Hänellä on tosi hieno karisma ja staili, millä se jätkä vetää siviilissäkin. En yhtään ihmettele, että Jasper on päässyt noin pitkälle ja mä oon ihan hemmetin ylpeä siitä. Toivottavasti nähdään hänet vielä joskus kultainen pysti kädessä, en yhtään ihmettelisi.

Sami Uotila ja Jasper Pääkkönen vuonna 2003.

Pete Lattu esittää Salkkareissa Kalle Laitelaa, joka oli Pääkkösen esittämän Sakun naapuri ja paras ystävä.

Kalle ja Saku olivat melkoinen kaksikko.

– Tämähän on ihan äärimmäisen hieno juttu sekä Jasperille että kaikille suomalaisille näyttelijöille. Tuohan on suurin juttu, mitä on koskaan ollut, Lattu huomauttaa.

– Kävin katsomassa leffan viime viikolla ja tykkäsin kyllä kovasti, mies jatkaa.

Pete Lattu on ehtinyt jo käydä katsomassa ex-kollegansa tuoreen elokuvan.

Ismo Laitelaa näyttelevä Esko Kovero ei ole vielä nähnyt Blackkklansmania, mutta se on suunnitelmissa.

– En ihmettele Jasperin menestystä ollenkaan. Odotin vain, että milloin tämä hänen läpimurtonsa tapahtuu. Hänhän on äärimmäisen lahjakas ja muutenkin sellainen nuori herrasmies ollut aina, Kovero kertoo ajatuksiaan Pääkkösestä.

– Jasper oli sellainen analyyttisen älykäs ja samalla myös herkkä. Siksi sanoisin, että erityisen lahjakas kaveri, Kovero jatkaa.

Esko Koveron mielestä Pääkkönen on erityisen lahjakas.

Kovero huomauttaa, että varmasti myös geeneillä on ollut tekemistä Pääkkösen lahjakkuuden kanssa, sillä hänen isänsä on näyttelijä Seppo Pääkkönen.

– Jasper oli jo aloittaessaan nähnyt varmasti paljon teatteria, joten hänellä oli varmaan vähän sellaista tuntua, mitä se näytteleminen on sekä lavalla että lavan ulkopuolella.

Tältä näytti Salattujen elämien kokoonpano sarjan alkaessa vuonna 1999.

Myös Ulla Taalasmaata esittävä Maija-Liisa Peuhu muistaa Pääkkösen mukavana kollegana.

– Meillä oli tosi mukavaa, eikä hän ollut silloin niin kriittinen, mitä lehtihaastatteluissa nyt jälkeenpäin. Musta hän oli ihan jees tyyppi ja oli tosi kivaa, kun hän oli täällä, Peuhu kertoo.

Peuhu on opastanut nykyisiä nuoria kanssanäyttelijöitään ottamaan Pääkkösestä mallia.

– Mä olen sanonut kaikille nuorille, että katsokaan nyt, mihin täältä pääsee. Että katsokaa nyt vähän esimerkkiä ja sinne vaan, Peuhu nauraa.

Maija-Liisa Peuhu kehottaa nuoria Salkkarit-kollegoitaan ottamaan mallia Pääkkösestä.

Juttua päivitetty 17.8.2018 klo 10.10: Jasper Pääkkönen ei esitä Blackkklansman-elokuvassa poliisia vaan rasistia.