Tunnistatko Simpsonien isän kädenjäljen? – Uusi animaatio alkaa tänään Netflixissä

Julkaistu:

netti-tv
Matt Groeningin uudessa animaatiosarjassa kohtaavat Simpsoneiden sekä Game of Thronesin kaltaisten fantasiasarjojen maailmat. Mukana on tonttuja ja demoneita.
Matt Groening on palannut! Simpsoneiden ja Futuraman luoja katsoo nyt Springfieldin ja tulevaisuuden sijasta menneisyyteen. Anti­prinsessa-animaatiossa touhutaan keskiaikaisessa, maagisessa Dreamlandin kuningaskunnassa.


Groening tekee Disenchantment-sarjallaan aluevaltauksen Netflixissä. Hänen jälkensä on tunnistettavaa niin visuaalisesti kuin huumorinkin puolesta. Pää­osissa ovat kapinallinen alkoholistiprinsessa Bean, uskollinen mutta täysin tonttu tonttu Elfo ja demoni Luci.


Kummallisella kolmikolla seikkailua ja sekoilua riittää. Kymmenosaisella ensimmäisellä kaudella vastassa on monenlaista aikakauden kulkijaa: örkkejä, peikkoja, lumoojattaria, pahoja äitipuolia, lipeviä prinssejä ja muita hulluja. Kyytiä saavat ylhäiset puheenparret ja ylevät tavat.

Pääosien ääninäyttelijöinä ovat Abbi Jacobson (Bean), Nat Faxon (Elfo) ja Eric Andre (Luci). Jacobson on kehunut epätyypillisen prinsessan vahvaa naishahmoa.


Groening on viimeksi luonut uuden sarjan liki parikymmentä vuotta sitten vuonna 1999, kun Futurama ilmestyi. Sarja päättyi vuonna 2013. Simpsonit-sarja starttasi vuonna 1989, ja syyskuussa siitä alkaa Amerikassa alkaa peräti 30. kausi.

Uudella sarjalla Netflix hieroo sopua Futurama-fanien kanssa. He raivostuivat, kun Futurama yllät­täen poistettiin valikoimista.


Tekijätiimissä on mukana pitkäaikainen Simpsonit-kollega Josh Weinstein ja joukko Futuraman animaattoreita.

Trendikkääseen fantasiagenreen sijoittuvan sarjan on sanottu olevan kuin Simpsoneiden ja Game of Thronesin sekoitus.


Groeningin sarjojen perusta on usein sama: hän haluaa osoittaa hauskuutta tapahtumissa ja maailmoissa, joista huumoria on tavallisesti vaikea löytää. Kolme kärsinyttä ystävystä täydentää toisiaan hyvän ja pahan ikitaistelussa.

Keskiaikaisista puitteista huolimatta sarja on kaukana sadusta. Käsittelyssä ovat vahvasti nykyhetken teemat – kyllähän kaikki tunnistavat elämänsä prinsessat, tontut ja demonit.

Disenchantment Netflixissä perjantaina 17.8.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt