Robert Redford lopettaa näyttelijänuransa – tällainen on Hollywood-legendan viimeinen roolityö - TV & elokuvat - Ilta-Sanomat

Robert Redford lopettaa näyttelijänuransa – tällainen on Hollywood-legendan viimeinen roolityö

Näyttelijä ilmoitti päätöksestään Entertainment Weekly -lehden haastattelussa.

6.8.2018 23:55

Oscar-palkittu Hollywood-tähti Robert Redford, 81, lopettaa näyttelijänuransa, uutisoi Entertainment Weekly.

Redfordin viimeiseksi elokuvaksi jää tänä syksynä julkaistava The Old Man & The Gun, jossa hän esittää kokenutta pankkiryöstäjää.

– Koskaan ei kannata sanoa ei koskaan, mutta hyvin pitkälti olen päättänyt, että tämä olisi minulle näyttelemisen osalta tässä ja siirryn tämän jälkeen kohti eläköitymistä, koska olen tehnyt sitä 21-vuotiaasta lähtien, Redford kertoo lehdelle.

– Ajattelin, että no, se riittää. Ja miksi en lopettaisi jonkin sellaisen kanssa, joka on hyvin toiveikas ja positiivinen.

Elokuvassa Redford esittää tosielämän rikollista Forrest Tuckeria, joka jäi pankkiryöstöstä kiinni 17 kertaa. Mies joutui joka kerta vankilaan, mutta onnistui pakenemaan.

Robert Redford kuvattiin Park Cityssä, Utahissa 18. tammikuuta 2018.

– Minulle se oli loistava hahmo esitettäväksi tässä vaiheessa elämääni. Se sai minut ajattelemaan: Mietin, ettei hän ehkä vastustanut kiinni jäämistä, jotta hän voisi nauttia elämänsä todellisesta ilonaiheesta eli vankilapaosta.

Redford teki läpimurtonsa jo vuonna 1967 elokuvassa Paljain jaloin puistossa, jossa hänen vastanäyttelijänsä oli Jane Fonda. Näyttelijän muihin tunnettuihin elokuviin lukeutuvat Butch ja Kid – auringonlaskun ratsastajat, Puhallus, Presidentin miehet ja Minun Afrikkani.

Oscar-palkinnon Redford voitti esikoisohjauksellaan Tavallisia ihmisiä. Vuonna 2002 hän pokkasi kunnia-Oscarin.

Redfordilta kysyttiin myös sitä, aikooko hän jättää myös ohjaamiseen.

– Katsotaan.

Lähde: Reuters

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?