HS: Anna Eriksson teki yllättävän suunnanmuutoksen – ei ehkä palaa enää musiikin pariin - TV & elokuvat - Ilta-Sanomat

HS: Anna Eriksson teki yllättävän suunnanmuutoksen – ei ehkä palaa enää musiikin pariin

Anna Erikssonin kokeileva elokuva niittää mainetta maailmalla.

Anna Eriksson ei ehkä palaa enää levyttäväksi artistiksi.

24.7.2018 8:50

Laulajana tunnetun Anna Erikssonin ohjaama elokuva M valittiin Venetsian elokuvajuhlien kriitikkoviikon kilpasarjaan, kertoo muun muassa Helsingin Sanomat ja Yle.

Kriitikkoviikon kilpasarjassa esitetään yhteensä seitsemän italialaisten elokuvakriitikkojen valitsemaa elokuvaa ja sen palkinnon arvo on 5 000 euroa.

HS:n mukaan kilpasarjan johtaja Giona A. Nazzaro kuvailee Erikssonin elokuvaa näin:

– Mielestäni M on haastava, rohkea ja vahva teos, joka rikkoo elokuvan raja-aitoja.

Eriksson on kertonut Marilyn Monroeen pohjautuvan teoksen käsittelevän seksuaalisuuden ja kuoleman yhteyttä.

Elokuva kilpailee samalla myös Venetsian elokuvajuhlien parhaan esikoisohjauksen palkinnosta, jonka arvo on 100 000 dollaria. M on siis Erikssonin ensimmäinen ohjaustyö, jonka pääosan hän näyttelee itse.

– Viikko on ollut hämmentävä. Onhan tämä once in a lifetime tilaisuus, Eriksson kommentoi tuntojaan Ylelle.

HS:n mukaan Anna Eriksson on toinen kriitikkoviikolle valittu suomalainen. Edellinen oli Ilkka Järvi-Laturi vuonna 1989 elokuvallaan Kotia päin.

Erikssonin elokuvan Suomen ensi-ilta on Rakkautta & Anarkiaa -elokuvafestivaaleilla syyskuussa 2018.

Eriksson on viime aikoina pitänyt hiljaiseloa ja taukoa keikkailusta juuri elokuvan työstämisen takia. Hän paljasti asian maaliskuussa sosiaalisessa mediassa.

– Hei kaikki! Olen neljän vuoden ajan työskennellyt tähänastisen urani vaativimman ja mielenkiintoisimman teoksen parissa. Aivan alkuvaiheessa suunnitelmissani oli tehdä videotaideteos, mutta siitä tulikin 90 minuuttia kestävä kokeellinen elokuva, Eriksson kirjoitti keväällä Facebookissa.

– Olen vastannut teoksen jokaisesta yksityiskohdasta, ohjannut ja leikannut työn itse sekä säveltänyt musiikin ja luonut äänimaailman. Tämä on ollut valtavan työläs ja monella tapaa mullistava prosessi, täydellinen heittäytyminen tuntemattomaan, hän kuvailee.

HS:n mukaan Eriksson on epävarma siitä, aikooko enää julkaista uutta musiikkia lainkaan. Samaa ajatusta hän pyöritteli myös IS:n haastattelussa vuoden alussa.

– En edes tiedä, teenkö enää levyä. Enkä ota siitä paineita. Minulla on paljon muita sävellys- ja taideprojekteja, jotka näkevät päivänvalon, kun niiden aika on.

Artistin edellinen albumi julkaistiin marraskuussa 2015. Naisen tunnetuimpia hittejä ovat muun muassa Kun katsoit minuun ja Kaikista kasvoista.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?