TV & elokuvat

Aviopari Javier Bardem ja Penélope Cruz näyttelee julmaa huumepomoa ja tähän rakastunutta tv-julkkista – kihelmöinti näkyy elokuvasta

Julkaistu:

Elokuva-arvio
Karisman ja viehätysvoiman lisäksi tositapahtumiin perustuva Rakastin Pabloa, vihasin Escobaria hyötyy Bardemin ja Cruzin vahvoista näyttelijäntaidoista, kehuu elokuvakriitikko Taneli Topelius.
Kihelmöinti kankaalla on olennainen osa elokuvanautintoa, kun kuuluisaa huumepomoa ja tämän julkkisrakastajatarta näyttelee tosielämän aviopari, espanjalaistähdet Javier Bardem ja Penélope Cruz.

Karisman ja viehätysvoiman lisäksi Rakastin Pabloa, vihasin Escobaria hyötyy kummankin vahvoista näyttelijäntaidoista: pariskunta kannattelee tv-toimittaja Virginia Vallejon muistelmiin pohjautuvaa kitkeränromanttista elokuvaa niinäkin hetkinä, jolloin ohjaaja Fernando León de Aranoan työstämä juoni eksyy epätasaisen melodraaman puolelle.


Pablo Escobarin (1949–1993) nousua Kolumbian huumebisneksen kuninkaaksi, 1980-luvun menestystä ja tuhoa on käsitelty viime vuosina vakuuttavan rosoisesti useammassakin tv-sarjassa – kärjessä Netflixin Narcos. Rakastin Pabloa, vihasin Escobaria ei yritä kilpailla niiden kanssa: se antaa näkökulman naiselle, jolle Escobar ei merkinnyt pelkkää julmuutta, vaan myös romantiikkaa ja ihanteita.

Tv-tähti Vallejo vaikuttui muun muassa Escobarin tavasta käyttää käärimiään huumerahoja slummien auttamiseksi. Samalla draama avaa sitä kieroa logiikkaa, jolla äärimmäisiä keinoja käyttänyt gangsteri teki itsestään muiden silmissä edustuskelpoisen.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Escobarin elämästä De Aranoa poimii ilmeisten vaiheiden lisäksi hienoisia yllätyksiä. Vahvimmillaan elokuva on pienissä hetkissä: kun Vallejo vihdoin näkee rakastamansa miehen petona – tai kun Escobar oivaltaa, mitä asioita hän ei voi omalle tyttärelleen tarjota.

Rakastin Pabloa, vihasin Escobaria

Ohjaus: Fernando León de Aranoa.

Pääosissa: Javier Bardem, Penélope Cruz.

Juoni: Tv-toimittajasta tulee huumepomon rakastajatar.

Ensi-ilta: Perjantaina 29. kesäkuuta 2018.

★★★

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt