TV & elokuvat

George Clooney väistyi – tilalla silmänruokaa sekä Sandra Bullock, Cate Blanchett ja Rihanna: Ocean’s 8:n vahvuus on aivan muualla kuin juonessa

Julkaistu:

Elokuva-arvio
Ocean’s 8 on naisellinen vastine George Clooneyn vetämille huijarielokuville. Se täyttää nipin napin tehtävänsä kevyenä kesäviihteenä, arvioi elokuvakriitikko Tarmo Poussu.
Hyvät huijari- ja kaappausleffat ovat sukua taitavalle taikuriesitykselle. Yllätyksistä nauttiva katsoja tietää tulevansa huijatuksi, mutta ei tiedä miten.

Hyvä taikuri ei paljasta temppujensa salaisuutta eikä hyvä huijarileffa anna katsojan huomata, missä kohtaa se venyttää uskottavuutta mahdollisen tuolle puolen.

Yllämainituilla kriteereillä arvioituna Ocean’s 8 ei ole hyvä kaapparileffa. Se päästää liian usein havaitsemaan tarinansa kaikkia todennäköisyyksiä uhmaavat käänteet. Tiettyä viihdearvoa Gary Rossin ohjaamalla leffalla silti on.

Ocean’s 8 on epävirallinen jatko-osa ja naisellinen vastine Steven Soderberghin ohjaamalle kaapparileffojen trilogialle Ocean’s Eleven – korkeat panokset (2001), Ocean’s Twelve (2004) ja Ocean’s Thirteen (2007). George Clooneyn niissä esittämän Danny Oceanin johtamien mieskaappareiden tilalle astuu hänen siskonsa Debbien (Sandra Bullock) kokoama naisten iskuryhmä.


Naiskoplan tähtäimessä on 150 miljoonan dollarin arvoinen timanttikaulakoru, jota maailmankuulu jalokiviliike Cartier piilottelee pomminvarmassa kassaholvissaan. Debbien vankilavuosinaan suunnittelema kaappaus toteutetaan kuitenkin keskellä julkkisten kansoittamaa gaalaillallista New Yorkin Metropolitan-taidemuseossa, johon arvokoru on ensin saatava näytille.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Bullockin ohella elokuvan naisista pääsevät parhaiten esille Cate Blanchett Debbien luotettuna ystävänä, Anne Hathaway kaappauksessa hyväksikäytettävänä elokuvatähtenä sekä Rihanna naiskoplan pakollisena hakkerijäsenenä. Paljon tilaa saa myös Helena Bonham Carter koplaan liittyvänä muotisuunnittelijana, mutta hänen ylivedetty roolityönsä on koko elokuvan heikoin lenkki.


Omana itsenään elokuvan pitkässä gaalajaksossa vilahtavat niin tennistähdet Serena Williams ja Maria Sharapova kuin tv-tähti Kim Kardashian sekä valokuvamalli Adriana Lima. Koko leffan ainoat isommat miesroolit lankeavat Richard Armitagelle sekä tv-juontajana tunnetulle James Cordenille.

Valovoimaisten naistähtien lisäksi Ocean’s 8 viekottelee naisvoittoiseksi oletettua yleisöään kimaltavilla koruilla ja upeilla iltapuvuilla.

Silmänruokaa leffa tarjoaakin riittävästi, mutta varsinaista jännitystä sen tarinaan ei oikein pääse kehittymään. Myös mojovat yllätykset sekä parhaita veijaritarinoita usein siivittävä naseva dialogi loistavat poissaolollaan.

Ocean’s 8 täyttää nipin napin tehtävänsä kevyenä kesäviihteenä, mutta lajityyppinsä kestosuosikiksi siitä ei ole. Soderberghin alkuperäinen Ocean’s Eleven säilyttää vaivatta kruununsa kaappausleffojen kuninkaana.

Ocean’s 8

Ohjaus: Gary Ross.

Pääosissa: Sandra Bullock, Cate Blanchett, Anne Hathaway.

Juoni: Naiskopla varastaa suunnattoman arvokkaan timanttikorun.

Ensi-ilta: Keskiviikkona 27. kesäkuuta 2018.

★★★

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt