Janoatko hömppää? Katso ainakin nämä elokuvat – perheenäidistä tuli romanttisten leffojen sankaritar

Julkaistu:

tv tärpit
Netti-tv tarjoilee tänä kesänä roiman annoksen romantiikkaa. Yle Areenassa lempi leiskuu niin viinitiloilla kuin kirjakaupassakin.
Kesäohjelmisto hellii romanttisten elokuvien ystäviä. Kesän romanttisten elokuvien ehdoton tähti on Rachael Leigh Cook, 38, joka nähdään pääosassa peräti kolmessa Yle Areenan kesäelokuvassa.

Mallina uransa aloittanut Cook ponnahti tähdeksi jo teini-ikäisenä ja esiintyi 1990-luvulla lukuisissa suosituissa tv-sarjoissa ja elokuvissa. Lastenlikkojen klubi (1995) ja Sinussa on se jokin (1999) tekivät näyttelijästä aikansa teini-idolin.

Hollywood-tähteys on sittemmin vaihtunut kiireiseen lapsiperheen arkeen, mutta viime vuosina Cook on palannut hiljalleen takaisin näyttelemisen pariin.

Nykyään Cook tunnetaan etenkin kepeiden chick flick -tv-elokuvien sankarittarena. Chick flick -termillä viitataan elokuviin, joissa pääosassa nähdään yleensä nuori sinkkunainen, joka monen kommelluksen kautta löytää elämäänsä rakkauden.

Mikäpä olisikaan parempaa hurmaavassa kesäelokuvassa kuin sympaattinen sankaritar ja elokuvan lopussa kuultavat maagiset sanat: Minä rakastan sinua.Erityisen suosituiksi Cookin romanttisista elokuvista ovat nousseet Autumn in the Vineyard ja sen jatko-osa Summer in the Vineyard, jotka Cook myös tuotti. Vancouverin henkeäsalpaavan kauniissa maisemissa kuvatut elokuvat perustuvat kirjailija Marina Adairin samannimisiin teoksiin.

Vuonna 2016 ja 2017 julkaistuissa tv-elokuvissa Cook esittää Frankieta, joka joutuu olosuhteiden pakosta jakamaan viinitilan omistuksen kilpailevan viinisuvun komean Naten (Brendan Penny) kanssa. Kuten arvata saattaa, lempi leiskuu viinitilalla, kun entiset vihamiehet joutuvat lyömään hynttyyt yhteen voittaakseen viinikilpailun.

Talvella 2018 julkaistussa Frozen in Love -elokuvassa Cook puolestaan esittää Marya, joka taistelee huonosti menestyvän kirjakauppansa kanssa. Marylle tarjoutuu erikoinen mahdollisuus saada apua kirjakaupalleen, jos hän suostuu auttamaan pahan pojan maineessa olevaa jääkiekkoilija Adamia (Niall Matter).

Cook on kertonut Frozen in Love -elokuvan olevan yksi hänen uransa rakkaimmista projekteista, sillä sen juoni on hänen omaa käsialaansa.

– Sain idean vuosia sitten. Katsoin Frasier-sarjaa ja pidin ajatuksesta näytellä hahmoa, joka on vähän liian fiksu. Urheiluelokuvat olivat pakkomielteeni, joten mietin, miten saisin nämä kaksi asiaa yhdistettyä.

– Sitten välähti. Idea on ollut takaraivossani kaikki nämä vuodet, Cook on kertonut Huffington Postin haastattelussa.

Perhe-elämän ja kiireisen kuvausaikataulun yhdistäminen on näyttelijän mukaan ollut melkoinen haaste. Alunperin Hallmark Channelille kuvatut tv-elokuvat on nimittäin tehty hyvin nopealla aikataululla.

– Menikö siinä kuvauksissa päiviä vai viikkoja, en edes muista. Elämä kahden pienen lapsen kanssa sekä kuvauspaikan ja kodin välillä matkustaminen on tehnyt asioista entistä vaikeampia.

Katso nämä Areenasta, jos janoat romantiikkaa:

A Wish Come True

 Pääosissa Megan Park ja Benjamin Hollingsworth, USA 2015.

Valentine Ever After

 Pääosissa Autumn Reeser ja Eric Johnson, USA 2016.


Love Is Complicated

 Pääosissa Holly Marie Combs ja Ben Bass, USA 2016.

Autumn in the Vineyard

 Pääosissa Rachael Leigh Cook ja Brendan Penny, USA 2016.

Summer in the Vineyard

 Pääosissa Rachael Leigh Cook ja Brendan Penny, USA 2017.


Frozen in Love

 Pääosissa Rachael Leigh Cook ja Niall Matter, USA 2018.


Elokuvat julkaistiin Yle Areenassa to 21.6. klo 6.00. Ne ovat katsottavissa 31.8. asti.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt