Ville Haapasalo löylyttelee tv:ssä Suomen oudoimmissa saunoissa – näin hän ahtautuu puhelinkoppiin, leikkuupuimuriin ja Fordiin - TV & elokuvat - Ilta-Sanomat

Ville Haapasalo löylyttelee tv:ssä Suomen oudoimmissa saunoissa – näin hän ahtautuu puhelinkoppiin, leikkuupuimuriin ja Fordiin

Maailmanmatkaaja Ville Haapasalo teki vihdoin matkaohjelman Suomesta. Haapasalo rakastui Suomen eri maakuntiin ja antaa parhaat matka- ja saunavinkkinsä.

Myös vanhaan Ford Taunuksee on rakennettu sauna. Saunahulluksi tunnustautuva Ville Haapasalo testaa uutuussarjassaan monenlaisia löylypaikkoja.­

22.6.2018 20:09

Mikä asia kuuluu kaikkein olennaisimpana suomalaisuuteen?

Näyttelijä Ville Haapasalon mielestä tästä ei ole epäselvyyttä.

– Sauna. Se vain pitää olla lähes jokaisella suomalaisella, eikä kukaan oikein edes tiedä, miksi. Suomalaiset ovat saunahullua kansaa.

Sipulin muotoinen sauna löytyy Varsinais-Suomesta.­

Ville aloitti saunomisen jo pienenä poikana. Perinne jatkuu vahvana edelleen. Hän ei tykkää käydä suihkussa, vaan saunassa.

– Olen pienestä saakka tykännyt sanoa. Lapsena saunoin kotona, mökillä, naapurissa ja lätkähallilla vähintään kerran päivässä, usein kaksi. Nykyäänkin saunon päivittäin, ja alan seota, jos en pääse viikkoon saunaan, Ville paljastaa.

– Nuorempana minulle ei tullut Pietarissa asuessani edes vettä kotiin, joten kävin aina saunomassa yleisissä saunoissa. Sauna on paikka, jossa on hyvä miettiä asioita ja rauhoittua.

Yleiset saunat ovat Villen mieleen.­

Villen saunahulluus onkin teema, joka näkyy hänen uudessa matkaohjelmassaan Haapasalon Suomi.

Aiemmissa sarjoissaan Haapasalo on kiertänyt ulkomaita. Hänen ensimmäisessä Suomeen sijoittuvassa reissusarjassaan nähdään muun muassa erikoisia saunakeksintöjä.

– Ohjelmassa esitellään muun muassa puhelinkoppiin, lentokoneeseen, leikkuupuimuriin, veden alle sukellusalukseen sekä Ford Taunukseen rakennettu sauna, Ville kertoo.

– Samalla tarkoituksena on selvittää, mitä Suomelle kuuluu. Jokainen jakso on omistettu eri maakunnalle.

Myös vanhaan Ford Taunuksee on rakennettu sauna. Saunahulluksi tunnustautuva Ville Haapasalo testaa uutuussarjassaan monenlaisia löylypaikkoja.­

Ensimmäisessä jaksossa vieraillaan Varsinais-Suomen koskimaisemissa.­

Juhannuksena Ville aikoo saunoa mökillään Saimaalla. Tässä hän testaa erilaisia vihtoja Pohjois-Pohjanmaalla.­

Paikallisoppaina nähdään muun muassa Saimi Hoyer, Jasper Pääkkönen, Mira Luoti, Pelle Miljoona, Roope Tonteri, Sinuhe Wallinheimo ja Petra Olli.

– En ole aiemmin Suomea kierrellessä katsellut tarpeeksi tarkkaan ympärilleni. Vasta nyt tajusin todella, että jumalauta, tää on niin hieno ja ihana maa! Niin upea, ettei mitään rajaa! Ville hehkuttaa.

– Pidämme itsestään selvinä kauniita maisemia, mutta jokaisen pitäisi tutustua meidän omaan maahamme paremmin.

Saunan voi rakentaa jopa puhelinkoppiin.­

Ville Haapasalon 5 matkavinkkiä Suomeen

1. Punkaharju

– Punkaharjun läpi kulkeva tie on todella upea ja kaunis. Kannattaa lukea tien historia etukäteen, sillä se tekee matkasta entistä mielenkiintoisemman.

2. Lappi

– Suomen Lapissa on vuoden ajasta huolimatta jotain niin mystistä: tunnelma on seisahtunut, muttei kuitenkaan. Kun käy Lapissa kerran, siihen saattaa jäädä koukkuun. Alan heti googlettaa Lapista eräkämpän ostoa, kun käyn siellä.

3. Saimaa

– Saimaa on järjettömän komeaa seutua, josta löytyy miljoona hienoa paikkaa, kun siihen tutustuu vesireittejä pitkin. Puumalasta lähtee kivoja risteilyjä, myös norpparisteilyjä.

Kainuun-reissulla Ville pääsee testaamaan sup-lautaa.­

4. Maaseutu

– Maaseudulla on tolkuttomasti yrittäjähenkisiä ihmisiä, joiden tuotteita jokaisen suomalaisen kannattaa lomalla hyödyntää: on käsityöläisiä, leipomoyrittäjiä, seppiä. Maaseudulla on uusi positiivinen yrittäjien meininki, ja he pitävät Suomea pystyssä!

Ville kertoo yllättyneensä iloisesti maaseudun vireästä yrittäjähenkisyydestä.­

5. Taalintehdas

– Suomen yksi hienoin savusauna on tehty graniitista: saunan läpi kulkee joki.

Haapasalon Suomi, Uudet jaksot keskiviikkoisin Ruutu+ (netti-tv)

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?