Ville Haapasalo löylyttelee tv:ssä Suomen oudoimmissa saunoissa – näin hän ahtautuu puhelinkoppiin, leikkuupuimuriin ja Fordiin

Maailmanmatkaaja Ville Haapasalo teki vihdoin matkaohjelman Suomesta. Haapasalo rakastui Suomen eri maakuntiin ja antaa parhaat matka- ja saunavinkkinsä.

Myös vanhaan Ford Taunuksee on rakennettu sauna. Saunahulluksi tunnustautuva Ville Haapasalo testaa uutuussarjassaan monenlaisia löylypaikkoja.

22.6.2018 20:09

Mikä asia kuuluu kaikkein olennaisimpana suomalaisuuteen?

Näyttelijä Ville Haapasalon mielestä tästä ei ole epäselvyyttä.

– Sauna. Se vain pitää olla lähes jokaisella suomalaisella, eikä kukaan oikein edes tiedä, miksi. Suomalaiset ovat saunahullua kansaa.

Sipulin muotoinen sauna löytyy Varsinais-Suomesta.

Ville aloitti saunomisen jo pienenä poikana. Perinne jatkuu vahvana edelleen. Hän ei tykkää käydä suihkussa, vaan saunassa.

– Olen pienestä saakka tykännyt sanoa. Lapsena saunoin kotona, mökillä, naapurissa ja lätkähallilla vähintään kerran päivässä, usein kaksi. Nykyäänkin saunon päivittäin, ja alan seota, jos en pääse viikkoon saunaan, Ville paljastaa.

– Nuorempana minulle ei tullut Pietarissa asuessani edes vettä kotiin, joten kävin aina saunomassa yleisissä saunoissa. Sauna on paikka, jossa on hyvä miettiä asioita ja rauhoittua.

Yleiset saunat ovat Villen mieleen.

Villen saunahulluus onkin teema, joka näkyy hänen uudessa matkaohjelmassaan Haapasalon Suomi.

Aiemmissa sarjoissaan Haapasalo on kiertänyt ulkomaita. Hänen ensimmäisessä Suomeen sijoittuvassa reissusarjassaan nähdään muun muassa erikoisia saunakeksintöjä.

– Ohjelmassa esitellään muun muassa puhelinkoppiin, lentokoneeseen, leikkuupuimuriin, veden alle sukellusalukseen sekä Ford Taunukseen rakennettu sauna, Ville kertoo.

– Samalla tarkoituksena on selvittää, mitä Suomelle kuuluu. Jokainen jakso on omistettu eri maakunnalle.

Myös vanhaan Ford Taunuksee on rakennettu sauna. Saunahulluksi tunnustautuva Ville Haapasalo testaa uutuussarjassaan monenlaisia löylypaikkoja.

Ensimmäisessä jaksossa vieraillaan Varsinais-Suomen koskimaisemissa.

Juhannuksena Ville aikoo saunoa mökillään Saimaalla. Tässä hän testaa erilaisia vihtoja Pohjois-Pohjanmaalla.

Paikallisoppaina nähdään muun muassa Saimi Hoyer, Jasper Pääkkönen, Mira Luoti, Pelle Miljoona, Roope Tonteri, Sinuhe Wallinheimo ja Petra Olli.

– En ole aiemmin Suomea kierrellessä katsellut tarpeeksi tarkkaan ympärilleni. Vasta nyt tajusin todella, että jumalauta, tää on niin hieno ja ihana maa! Niin upea, ettei mitään rajaa! Ville hehkuttaa.

– Pidämme itsestään selvinä kauniita maisemia, mutta jokaisen pitäisi tutustua meidän omaan maahamme paremmin.

Saunan voi rakentaa jopa puhelinkoppiin.

Ville Haapasalon 5 matkavinkkiä Suomeen

1. Punkaharju

– Punkaharjun läpi kulkeva tie on todella upea ja kaunis. Kannattaa lukea tien historia etukäteen, sillä se tekee matkasta entistä mielenkiintoisemman.

2. Lappi

– Suomen Lapissa on vuoden ajasta huolimatta jotain niin mystistä: tunnelma on seisahtunut, muttei kuitenkaan. Kun käy Lapissa kerran, siihen saattaa jäädä koukkuun. Alan heti googlettaa Lapista eräkämpän ostoa, kun käyn siellä.

3. Saimaa

– Saimaa on järjettömän komeaa seutua, josta löytyy miljoona hienoa paikkaa, kun siihen tutustuu vesireittejä pitkin. Puumalasta lähtee kivoja risteilyjä, myös norpparisteilyjä.

Kainuun-reissulla Ville pääsee testaamaan sup-lautaa.

4. Maaseutu

– Maaseudulla on tolkuttomasti yrittäjähenkisiä ihmisiä, joiden tuotteita jokaisen suomalaisen kannattaa lomalla hyödyntää: on käsityöläisiä, leipomoyrittäjiä, seppiä. Maaseudulla on uusi positiivinen yrittäjien meininki, ja he pitävät Suomea pystyssä!

Ville kertoo yllättyneensä iloisesti maaseudun vireästä yrittäjähenkisyydestä.

5. Taalintehdas

– Suomen yksi hienoin savusauna on tehty graniitista: saunan läpi kulkee joki.

Haapasalon Suomi, Uudet jaksot keskiviikkoisin Ruutu+ (netti-tv)

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?