Muistatko Top Gun -kaunotar Kellyn? Näin hänelle kävi hittielokuvan jälkeen – katosi julkisuudesta lähes kokonaan - TV & elokuvat - Ilta-Sanomat

Muistatko Top Gun -kaunotar Kellyn? Näin hänelle kävi hittielokuvan jälkeen – katosi julkisuudesta lähes kokonaan

Kelly McGillis näytteli Maverickin rakasta alkuperäisessä Top Gun -elokuvassa.

McGillis näytteli Top Gunissa Maverickin kultaa Charlieta.­

13.6.2018 13:03

Yhdysvalloissa kuvataan parhaillaan jatko-osaa 32 vuotta sitten ilmestyneeseen Top Gun -kasarihittiin. Jatko-osan pääosassa nähdään alkuperäistäkin elokuvaa tähdittänyt Tom Cruise, 55. Naispääosaa näytellyt Kelly McGillis ei puolestaan lehtitietojen mukaan ole mukana uudessa pätkässä.

Top Gun (USA, 1986) tunnettiin Suomessa nimellä Lentäjistä parhaat.

Valkokankaan rakastettu kaksikko, Tom Cruise ja Kelly McGillis.­

Mirrorin mukaan McGillis, 60, nähtiin jatko-osan kuvausten aikaan kotinsa lähellä Pohjois-Carolinassa siitä huolimatta, että hän on vuosien saatossa ilmaissut kiinnostuksensa jatko-osaa kohtaan.

– Voisin esiintyä jatko-osassa cameoroolissa, McGillis kommentoi Independentille vuonna 2014.

Mirrorin mukaan McGillis ei kuitenkaan ole matkustanut elokuvan kuvauskaupunkiin San Diegoon muiden näyttelijöiden tavoin. Sen sijaan hän vietti viikonloppunsa vapaaehtoistyössä.

Charlie ja Maverick.­

McGillis esitti alkuperäisessä Top Gunissa Cruisen roolihahmon Pete "Maverick" Mitchellin rakasta Charlotte ”Charlie” Blackwoodia. McGillis ihastutti Charliena ympäri maailmaa, mutta sen jälkeen hän ei ole yltänyt samanlaiseen suosioon.

Läpimurtonsa jälkeen McGillis on näytellyt joitakin rooleja, myös työskennellyt päihdeongelmaisten parissa, kertoo People. Näyttelijä itse on kärsinyt alkoholi- ja huumeriippuvuudesta. McGillisin mukaan riippuvuuksien taustalla oli hänen kokemansa seksuaalinen väkivalta.

McGillis kertoi haastattelussa vuonna 1988, kuinka muutama vuosi aiemmin kaksi miestä oli tunkeutunut hänen asuntoonsa ja raiskannut hänet. Teosta tuomittiin 15-vuotias poika yli kolmeksi vuodeksi vankeuteen. Syytteet toista 20-vuotiasta miestä kohtaan hylättiin. Myöhemmin näyttelijä kertoi, että hänet myös joukkoraiskattiin 12-vuotiaana.

McGillis elokuvassa Top Gun.­

Kun näyttelijän kotiin murtauduttiin vuonna 2016, vanhat ikävät muistot nousivat pintaan.

– Jokaisen hyökkäyksen jälkeen muutin ajatellen, että löytäisin turvallisen paikan. Niin ei tapahtunut, McGillis kirjoitti Facebookissa.

– Nyt jäljelle on jäänyt posttraumaattisen stressihäiriön aiheuttamat kauhistuttavat tunteet ja yritän vetää itseni ylös kuluttavan masennuksen ja epätoivon syövereistä. Kaikki se taustalla ollut tuska on nyt puskenut pintaan.

McGillis on ollut kahdesti naimisissa ja hänellä on kaksi tytärtä. Näyttelijä omisti entisen miehensä kanssa Floridasta baarin, jonka kautta hän tapasi puolisonsa Melanie Leisin. Leis työskenteli tuolloin baarissa tarjoilijana.

Top Gun -kaunotar kertoi lesboudestaan julkisesti vuonna 2009. McGillis erosi Leisistä vuonna 2011. Nykyään hän opettaa näyttelemistä Pohjois-Carolinassa.

Lue myös: Näin Top Gun -tähdille kävi klassikkoelokuvan jälkeen: vakava sairaus, päihdeongelmia ja suosion hiipuminen – nähdäänkö heidät jatko-osassa?

Kelly McGillis punaisella matolla vuonna 2010.­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?