Anthony Bourdain rakastui Suomen vierailullaan mielipiteitä jakavaan perinneruokaan: ”Good stuff!” - TV & elokuvat - Ilta-Sanomat

Anthony Bourdain rakastui Suomen vierailullaan mielipiteitä jakavaan perinneruokaan: ”Good stuff!”

Perjantaina kuollut julkkiskokki Anthony Bourdain vieraili Suomessa tv-kuvausten merkeissä vuonna 2012.

9.6.2018 9:18

Hyvää kamaa! Good Stuff! Anthony Bourdain huudahti höyryävien mustamakkaroiden edessä Suomen vierailullaan tammikuussa 2012.

Amerikkalaisen huippukokin aikainen aamiainen alkoi tamperelaisten kansallisylpeydellä. Ja hyvin upposi. Edellisenä iltana Bourdain oli käynyt Helsingin Etu-Töölössä sijaitsevalla Jaskan Grillillä.

Jaskan grillin yrittäjä aikoo pystyttää pienen ristin Bourdainin muistoksi.

Bourdainin eteen iskettiin yönkulkijoiden ykkösherkut: makkaraperunat ja lihapiirakka.

– Hän kehui kovasti niitä ja söi ihan kaiken, Jaskan Grillin yrittäjä Aliisa Karhumäki kehui tuolloin.

Karhumäki kertoi Bourdainin olleen hyvällä mielellä, kun hän piipahti kuvausryhmänsä kanssa visiitille iltakymmeneltä.

– Hän oli ihan tavallinen ihminen, Karhumäki kuvaili.

Lue myös: Jaskan Grillin yrittäjä Aliisa Karhumäki, 78, aikoo kunnioittaa Anthony Bourdainin muistoa näkyvästi – tv-kokki vieraili grillillä kuusi vuotta sitten

Cafe&Pub Päämajassa oli railakas tunnelma.

Suomen vierailullaan Bourdain vietti viisi tuntia tuusulalaisessa Cafe&Pub Päämajassa. Paikan isäntä suitsutti rentoa julkkisvierastaan, joka viihtyi baarissa seurueensa kanssa pitkään.

– Hän on hieno herrasmies, paljon maailmaa nähnyt ja kameleontti paikassa kuin paikassa. Näytti siltä, että hän viihtyi meillä ihan aidosti eikä kenelläkään ollut kiirettä mihinkään, yrittäjä Santeri Ahlgren kuvaili kuusi vuotta sitten.

Lue myös: Anthony Bourdain vieraili Tuusulassa vuonna 2012 ja vietti riehakkaan pubi-illan – paikalla ollut Santeri Ahlgren vaikuttui julkkiskokin käytöksestä

Päämajassa Bourdainille tarjoiltiin romanosoppaa ja pornotähti Ron Jeremyn nimikkorommia.

Mannen Menuetti Orkesteri esiintyi ja Remu Aaltonenkin kävi lavalla heittämässä Mustat silmät.

Anthony Bourdain tutustui vierailullaan suomalaisen ruoka- ja juomakulttuurin peruspilareihin: saunaan, viinaan ja makkaroihin.

Bourdainin oppaana Suomen-reissulla oleva basisti Sami Yaffa ja kuvaustiimi olivat ottaneet yrittäjään yhteyttä aiemmin ja kyselleet kuvausmahdollisuutta.

Sami Yaffa puolestaan kertoi, että illanvietoista osa on sujunut hyvinkin vauhdikkaasti.

– Me ollaan isoja miehiä, ja ei tässä mitään järjetöntä rälläystä vedetä, mutta nastaa on ollut ja Suomalaiset juomat kelpaavat erittäin hyvin meille molemmille, Yaffa kertoi IS:lle.

Lue myös: Sami Yaffa tutustui Anthony Bourdainiin tv-sarjan kuvauksissa – tieto ystävän kuolemasta mykisti: ”Aivan ykköstyyppi”

Anthony Bourdain maailmalla -sarjan jaksoa Suomessa kuvannut huippukokki antoi ainoan haastattelunsa Radio Rockille, joka iski miehen eteen salmiakkikossua ja mikropitsan.

– Huh, jos olisin tuon nähnyt aikaisemmin, en olisi noussut lentokoneeseen ollenkaan. Tuo on susiruma, italialaiset sanoisivat sitä ruuan vastaiseksi synniksi, Bourdain kauhisteli annostaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?