Anthony Bourdainin elämää varjosti huumeidenkäyttö – tuttava kuvailee kokin ”pimeää puolta” - TV & elokuvat - Ilta-Sanomat

Anthony Bourdainin elämää varjosti huumeidenkäyttö – tuttava kuvailee kokin ”pimeää puolta”

Julkaistu: 9.6.2018 1:20

Kaksi vuotta sitten Bourdain kuvaili olevansa onnekas, koska on selvinnyt hengissä.

Perjantaina kuolleen julkkiskokki Anthony Bourdainin elämää varjostivat huumeet, kirjoittaa esimerkiksi People -lehti.

TV:stä tuttu kokki ja ruokakirjailija Bourdain kuoli perjantaina. Uutiskanava CNN:n mukaan kuoleman syynä oli itsemurha.

Bourdain kertoi Biographylle vuonna 2016, että hän pääsi eroon heroiinista 1980-luvulla. Kokki kertoo, että hänen 1970–1980-lukujen ystävänsä ovat päässeet kuiville 5, 6 tai ehkä 10 vuotta sitten.

– Me olemme niitä onnekkaita. Me selvisimme hengissä. On paljon tyyppejä, jotka eivät päässeet yhtä pitkälle, hän kertoi Biographyn haastattelussa.

Avointa tilitystä huumeista

Vuonna 2001 Telegraphille antamassaan haastattelussa Bourdain kertoi Guinnessin äärellä, sytytettyään kolmannen tupakkansa 10 minuutin sisään, mikä on hänen mielipiteensä heroiinista.

– Pidän heroiinista, se tuntuu todella hyvältä. En vain voi enää käyttää sitä.

Bourdain nousi julkisuuteen vuonna 2000 teoksellaan Kitchen Confidential. Biographyn haastattelussa hän kertoi, että ennen menestystään hänellä oli elämässään erittäin hankalaa.

Anthony Bourdain signeerasi kirjaansa vuonna 2012 Miami Beachillä Floridassa.

– Olin hirveissä, loputtomissa, peruuttamattomissa veloissa. En pystynyt maksamaan verojani, en pystynyt maksamaan vuokraani. Se oli painajainen, mutta 15 viime vuotta ovat olleet täysin erilaisia. Jos elämäni näyttää mukavalta, se on minulle hyvin uusi asia.

Telegraph kirjoittaa Bourdainin Kitchen Confidential -teoksesta.

– Se on huvittava, joskus tuskallisen raaka tilinteko hänen kehitysvuosistaan (ja kokaiinin peittämistä vuosistaan) kokkina Manhattanilla ja muualla. Teosta on tervehditty suosionosoituksin, sillä sitä pidetään yhtenä aikamme epätavallisimmista ruoka- ja juomakirjoista. [...] Bourdain kertoo ryyppyputkistaan, huumeidenkäytöstään ja satunnaisesta seksistä.

Pimeä puoli olemassa

Peoplen haastatteleman lähteen mukaan Bourdainin pimeä puoli ”oli aina olemassa”.

– Se on se juttu hänessä, ja hän olisi ollut ensimmäisenä myöntämässä sen. Hänen pimeä puolensa oli aina olemassa, mutta pimeys oli aina ikään kuin pari askelta hänen takanaan. Hän ikään kuin onnistui pakenemaan sitä, kirjaimellisesti, sillä hänhän teki pitkiä seikkailuja. Mutta se [pimeys] ei koskaan todella lähtenyt, kertoo Peoplen haastattelema lähde.

 People-lehden 16. toukokuuta julkaisemassa artikkelissa Bourdain kertoo, ettei ole suunnitellut jäävänsä missään vaiheessa eläkkeelle.

– Olisin vastannut tähän asiaan eri tavalla muutama vuosi sitten. Olisin saattanut silloin saattaa itseni harhaan kuvittelemalla, että olisin onnellinen riippumatossa tai hoitamassa puutarhaa. Mutta ei, olen aika varma, etten pysty sellaiseen. Tulen melko varmasti kuolemaan sorvin ääressä.

Anthony Bourdain nousi kuuluisuuteen vuonna 2000. Hän oli suunnitellut New Yorkissa sijaitsevan Les Halles -ravintolansa pääkallologon itse.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?