TV & elokuvat

CNN: Tv-kokki Anthony Bourdain, 61, on kuollut

Julkaistu:

suru-uutinen
Televisiosta tuttu kokki on kuollut CNN:n mukaan 61-vuotiaana.
CNN kertoo, että kokki ja tv-kasvo Anthony Bourdain on kuollut 61-vuotiaana. CNN:n kertoo, että Bourdain teki itsemurhan.

CNN:n mukaan kokki oli kuolemansa aikaan Ranskassa kuvaamassa uutta jaksoa suosittuun matkaohjelmaansa, kun hänen ystävänsä Eric Ripert löysi hänet tiedottomassa tilassa hotellihuoneesta perjantaiaamuna.

– Suurella surulla voimme vahvistaa meidän rakkaan ystävämme ja kollegamme, Anthony Bourdainin kuoleman, CNN kertoo tiedotteessaan.

– Hänen rakkautensa suuriin seikkailuihin, uusiin ystäviin, hyvään ruokaan ja juomaan ja hänen uskomattomat tarinansa maailmasta tekivät hänestä uniikin tarinankertojan. Hänen lahjansa eivät lakanneet hämmästyttämästä meitä ja tulemme kaipaamaan häntä suuresti. Ajatuksemme ja rukouksemme ovat hänen tyttärensä ja perheensä kanssa tänä uskomattoman vaikeana aikana, kanava kertoo tiedotteessa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy
  • Katso yllä olevalta videolta, miten Anthony Bourdainin Suomen-vierailusta uutisoitiin vuonna 2012.
Bourdainilla on yksi tytär, vuonna 2007 syntynyt Ariane. Arianen äiti on Bourdainin ex-puoliso, Ottavia Busia. Pari oli naimisissa vuosina 2007–2016. Bourdain oli naimisissa myös Nancy Putkoskin kanssa vuosina 1985–2005.

Viime aikoina Bourdain seurusteli italialaisnäyttelijä Asia Argenton, 52, kanssa. Pari oli viihtynyt yhdessä jo reilun vuoden ajan.

Anthony Bourdain tunnetaan lukuisista tv-ohjelmistaan ja kirjoituksistaan. Bourdain reissasi vuosia ympäri maailmaa osana suureen suosioon nousseita Anthony Bourdain maailmalla, Anthony Bourdain minilomalla ja Anthony Bourdain – kohti tuntematonta -tv-ohjelmiaan. Bourdain vieraili myös Suomessa osana sarjojaan vuonna 2012.


Bourdain tunnettiin suorasanaisena ja humoristisena. Hän väritti eksoottisiin ruokiin pureutuvia matkaohjelmiaan omalla mustalla huumorillaan ja hauskoilla tarinoillaan. Bourdain vieraili osana ohjelmiaan maailman eksoottisimmissa kolkissa maistelemassa paikallisia herkkuja yhdessä paikallisten oppaiden kanssa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

New Yorkista kotoisin oleva Bourdain on kirjoittanut myös kirjoja. Yksi hänen tunnetuimmista teoksistaan on Kitchen Confidential: Mestarikokin tunnustuksia, joka ilmestyi vuonna 2000. Kirja nosti Bourdainin kuuluisuuteen ja sen myötä tälle aukeni myös ura televisiossa.

Bourdain on nähty myös Top Chef -sarjassa sekä monissa muissa tv-ohjelmissa. Bourdain on palkittu alansa lukuisilla palkinnoilla.
  • Katso alla olevalta videolta pätkä Bourdainin jättisuosioon nousseesta tv-ohjelmasta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt