TV & elokuvat

Ethan Hawken ja Uma Thurmanin tytär tekee ensimmäisen suuren roolin Pikku naisia -sarjassa – kuin ilmetty äitinsä!

Julkaistu:

tänään tv:ssä
BBC:n minisarja Pikku naisia tuo televisioon 1860-luvun vahvat nuoret naiset. Poikatyttö Jota näyttelee Maya Hawke.
Pikku naisia, tiistaisin 5.6. alkaen TV1 klo 21.00

1860-luvulla julkaistu Louisa May Alcottin rakastettu tyttöromaani Pikku naisia nähdään nyt uutena tulkintana, BBC:n kolmiosaisena minisarjana (2017). Nuorten naisten kasvukertomus kerrotaan kuten aiemminkin, mutta perinteisessä tarinassa nähdään uudet nuoret näyttelijät,.


Jo Marchin roolin näyttelee 19-vuotias Maya Hawke, joka on Uma Thurmanin ja Ethan Hawken tytär. Thurman ja Hawke tutustuivat Gattaca-elokuvan (1997) kuvauksissa. He olivat naimisissa 1998–2005. Mayan lisäksi heillä on toinen yhteinen lapsi, 2002 syntynyt Levon.


Maya Hawke on äitinsä tavoin tehnyt mallin töitä, muun muassa poseerannut Voguessa. Pikku naisia on hänen ensimmäinen suuri roolinsa. Maya Hawke näyttelee Stranger Things -sarjan kolmannella kaudella, joka julkaistaan 2019.

Maya Hawke kertoi Hollywood Reporterin haastattelussa, että hän ei halunnut lapsena näyttelijäksi. Vanhemmat suojelivat häntä julkisuudelta ja halusivat hänen keskittyvän koulunkäyntiin.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Kun kasvaa sellaisessa ympäristössä kuin minä, saa laajan kuvan siitä millaista näyttelijän elämä on. En ollut varma, oliko se minua varten, Hawke kertoi.

– Joskus toivon, että olisin aloittanut näyttelemisen aikaisemmin, jotta olisin nyt jo kokeneempi. Mutta lopulta olen onnellinen, että olen saanut omaa aikaa ja elää edes jonkin verran julkisuudelta suojassa.


Pikku naisten tarina kertoo Marchin perheen tytärten varttumisesta samalla, kun Yhdysvalloissa käydään sisällissotaa. Eletään 1860-lukua ja elämä on monella tapaa karua.

Perheen rasavilli ja temperamenttinen poikatyttö, kirjailijan urasta haaveileva Jo, on tarinan päähenkilö. Jo tutustuu jouluna naapuriin muuttavaan rikkaaseen poikaan Laurieen (Jonah Hauer-King), joka asuu ilkeän isoisänsä luona.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Romaani perustuu Alcottin omaan lapsuuteen Bostonin lähistöllä, ja tarinassa seikkaileva Jo kuvaa kirjailijaa itseään. Kirjailijalla oli kolme sisarusta.


Marchin perheen isä (Dylan Baker) on kaukana sotarintamalla, ja huoli isän voinnista painaa koko perhettä. Perheen huolehtiva äiti haluaa pelastaa kaikki huono-osaiset, vaikka hänellä olisi kädet täynnä työtä neljän tyttärensä, esikoistyttö Megin (Willa Fitzgerald), Jon (Maya Hawke), Amyn (Kathryn Newton) ja Bethin (Annes Elwy) kanssa.

Nuorten näyttelijöiden joukkoa täydentävät kokeneet näyttelijäsuuruudet Dame Angela Lansbury ilkeänä isotätinä, Emily Watson perheen kilttinä äitinä ja Michael Gambon naapurinsetänä.


Kauniissa ja idyllisissä Irlannin maisemissa kuvattu minisarja on paitsi upea kasvukertomus, myös jännitteitä ja tunteita täynnä oleva draamasarja, jossa aikuisuuden kynnyksellä olevat sisarukset joutuvat kokemaan kovia kolauksia elämässään – rakkautta unohtamatta.

Elämänhaluisilla tytöillä on kullakin omat haaveensa. Kirja on saanut runsaasti kiitosta esittelemällä nuoret naiset vahvoina yksilöinä, joille työ, koti ja rakkaus ovat kaikki yhtä tärkeissä rooleissa.

Teos ilmestyi Yhdysvalloissa aluksi kahdessa osassa 1868 ja 1869, ja lopulta yhdessä osassa 1880.

Pikku naisia on rakastettu tyttökirjallisuuden klassikko, joka on käännetty monille eri kielille. Tarinasta on ilmestynyt useita elokuva- ja tv-versioita.


Ehkä tunnetuin elokuva on vuonna 1994 ilmestynyt versio, jossa päätähtinä nähtiin Winona Ryder (Jo), Susan Saradon (äiti), Claire Danes (Beth) ja Christian Bale (Laurie).

BBC on tehnyt tarinasta aiemmin kolme tv-versiota (1950, 1958 ja 1970).

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt