Raju riita Iron Sky -elokuvan tekijänoikeuksista ratkesi – ”Toivottavasti kiusaaminen loppuu nyt”

Iron Sky -elokuvan tekijänoikeuskiistassa on päästy ratkaisuun markkinaoikeudessa.

31.5.2018 19:54

Kansainvälisesti suosittujen Iron Sky -elokuvien tuotantoyhtiöt Blind Spot Pictures Oy ja Iron Sky Universe Oy ovat voittaneet rajun tekijänoikeusriidan markkinaoikeudessa.

Viisi entistä tehostepuolen työntekijää vaativat itselleen tekijänoikeuskorvauksia ensimmäisessä Iron Sky -leffassa esiintyneistä visuaalisista efekteistä, mutta markkinaoikeuden mukaan heillä ei ole minkäänlaisia oikeuksia tieteissaagaan materiaaliin.

Iron Skyn tuottaja Tero Kaukomaa kommentoi päästöstä IS:lle. Hänen mukaansa riidassa oli kyse ”erityisesti yhden henkilön vuosia harrastamasta häiriköinnistä, joka on osaltaan viivyttänyt tulevan Iron Sky The Coming Race -elokuvan tuotantoa.

– Markkinaoikeus on puhunut. Olen iloinen tästä päätöksestä, sillä meidän näkemyksemme mukaan ”keissi” on kestänyt jo viisi pitkää vuotta, vaikka oikeudessa se ehti olla vain puolisen vuotta, Kaukomaa linjaa.

– Yksi ex-työntekijä on jatkanut kiusaamistaan 4–5 viime vuotta. Toivottavasti kiusaaminen loppuu nyt, ja saamme viimein työrauhan. Olemme saaneet osaksemme sen verran paljon erilaisia syytöksiä, että kaikkeen osataan kyllä jatkossakin varautua, mutta meidän osaltamme asia on loppuun käsitelty.

Kantajat joutuvat maksamaan Blind Spotin ja Iron Sky Universen oikeudenkäyntikulut, jotka nousivat melkein 60­000 euroon.

– Iron Sky The Coming Race valmistuu kuluvan vuoden aikana ja tarkempia tietoja ensi-illasta julkaistaan lähitulevaisuudessa, Kaukomaa summaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?