Muistatko vielä raamikkaan Salkkarit-Ossin? Jätti suosikkisarjan ja muutti elämänsä täysin – roolihahmo tulee silti yhä selkäytimestä - TV & elokuvat - Ilta-Sanomat

Muistatko vielä raamikkaan Salkkarit-Ossin? Jätti suosikkisarjan ja muutti elämänsä täysin – roolihahmo tulee silti yhä selkäytimestä

Vasemmalla Sami Sarjula vuonna 2004 ja oikealla ote kesällä starttaavasta Pihlajasatu-sarjasta.

Julkaistu: 31.5.2018 17:58

Sami Sarjula eli Salattujen elämien Ossi Puolakka astelee takaisin tv-ruutuihin uudessa Pihlajasatu-sarjassa.

Salatut elämät -sarjan Ossi Puolakkana ja Hunks-tanssiryhmän jäsenenä aikanaan tunnetuksi noussut Sami Sarjula joutui torstaina ikävään onnettomuuteen.

Miehen piti saapua edustamaan Salkkareiden spin off -sarjan Pihlajasadun julkistustilaisuuteen, mutta toisin kävi.

– Aamu ei lähtenyt käytiin niin kuin elokuvissa. Olin lähdössä kotoa ja pihalla astuin vähän ohi portaasta. Jalka ja kroppa ei olleet valmiina näin pitkään liikerataan. Siinä tuli yllättäen kova hiekka vastaan ja polvi otti vähän osumaa, Sarjula kertoo.

Polvi alkoi nopeasti kipeytyä ja mies joutui hakeutumaan lääkärin hoitoon.

– Se on nyt kunnolla tutkittu ja kuvattu, eikä mitään vakavampaa onneksi löytynyt. Se oli iskusta johtuva sisäinen ruhjevamma.

– Sitä ei tarvitse onneksi operoida eli pelkällä levolla selviää ja pitää ottaa aikansa varovasti, Sarjula selittää tilannetta.

Ossia näyttelevä Sami Sarjula ei ole muuttunut paljoa vuosien varrella.

Sarjula on yksi monesta Salkkarit-näyttelijästä, jotka eivät ole enää mukana sarjassa, mutta kesällä heidän nähdään kuitenkin Pihlajasadussa. Uutuussarja kertoo siitä, siitä, jos asiat olisivatkin menneet toisin kuin runkosarjassa.

Sarjula oli mukana Salatuissa elämissä vuosina 2004–2013. Kun hän sai puhelun studiolta ja häntä kysyttiin mukaan spin off -sarjaan, ei sitä tarvinnut kahdesti miettiä.

– Olihan se ihan älytöntä. Mutta ei tarvinnut pitkään miettiä, ennen kuin vastasin myöntävästi, Sarjula paljastaa.

– Etukäteen mua jännitti tosi paljon, mutta kun kurvasi taas studion pihaan, niin ihan kuin olisi tullut takaisin kotiin, mies nauraa.

– Olihan se ihan tosi mukavaa. Samalla se tuntui oudolta, sillä vaikka tauko sarjasta on ollut tosi pitkä, niin tuntui kuin olisi ollut kameran edessä viimeksi eilen.

Hyppääminen Ossin saappaisiin kävi Sarjulan mukaan kivuttomasti.

– Kaikki maneerit ja puhetyylit ja kaikki tulivat suoraan selkärangasta. Toki piti aluksi vähän miettiä, mutta ei paljoa.

Sami Sarjula ja Janne Vakio aloittivat Salkkareissa yhtä aikaa vuonna 2004.

Sarjulan esittämälle Ossille tapahtui vuosien varrella paljon erilaisia kommelluksia ja sattumuksia niin hyvässä kuin pahassa. Muutamat käänteet ovat painuneet hänelle erityisesti mieleen.

– Surullisemmalta puolelta mieleen on jäänyt Rikun (Janne Vakio) kuolema sarjassa. Ossi ja Riku kuitenkin tulivat Pihlajakadulle yhtä aikaa kaveruksina ja meistä tuli Jannen kanssa siviilissäkin hyviä ystäviä.

Pihlajasatu-sarjassa pohditaan sitä, mitä jos asiat olisivatkin menneet erillä tavalla. Kuvassa Ossi (Sami Sarjula) ja Jenni (Anu Palevaara).

– Iloisemmista aihealueista tulee mieleen Ossin ja Jennin (Anu Palevaara) naimisiin meno Las Vegasiin. Se oli aika hulvatonta ja muistan ne kuvaukset, kun me naurettiin niin paljon, että oli posket kipeinä. Sitä oli mahtava tehdä, fiilis oli ihan mahtava ja oli limusiinia ja kasinoita ja kaikkea, Sarjula muistelee.

Ossi, Seppo ja Ismo olivat mukana monenlaisissa Salkkarit-kommelluksissa.

Myös Ossin ja Ismon (Esko Kovero) Duo Osmo -yhtye saa Sarjulan nauramaan muistoilleen.

– Muistan vieläkin ne räppiosuudet ulkoa. Jos minut herätettäisiin keskellä yötä, niin ne tulisivat heti selkärangasta, Sarjula paljastaa ja todistaa väitteensä puhelimen toisessa päässä.

– Ipe ja Ope -parivaljakko, Pihlajakadun kuumin ja halutuin kaksikko. Rokki, räppi tai vaikka tico tico... Sarjula räppää yllättäen.

Ismo ja Ossin Duo Osmo herätti aikanaan paljon hilpeyttä.

Sarjulan Salkkarit-ura kesti lähes kymmenen vuotta, mutta sen jälkeen hän hakeutui toisen intohimonsa pariin.

– Mulla on ollut koko elämäni ajan kaksi intohimoa. Toinen on autot ja tekniikka ja toinen esiintyminen. Pitkä rupeama Salkkareissa toi sitä esiintymistä ja nyt on aika painottaa tähän. Olen tosi tyytyväinen ja onnellinen elämääni.

– Toimin myyntipäällikkönä autoliikkeessä Lohjalla. Vapaa-aika kuluu perheen ja harrastusten parissa. Santeri-poika on 6-vuotias ja menee syksyllä eskariin, joten elämme uusia ja mielenkiintoisia aikoja, Sarjula kertoo.

Vaikka Ossi ja Sarjula ovat olleet poissa Salkkareista jo useiden vuosien ajan, niin edelleen hänet tunnistetaan kaduilla ja töissä.

– Näytän edelleen ihan samalta kuin viimeisinä Salkkarit-vuosina, joten kyllä minut tunnistetaan. Huomaa, että uusinnat ovat alkaneet taas pyöriä, kun tullaan taas enemmän juttusille, Sarjula nauraa.

– Yleensä ensimmäinen kysymys on, että milloin palaat takaisin sarjaan. Ehkä tämä on siihen edes lyhyt vastaus.

Pihlajasatu starttaa MTV3-kanavalla torstaina 14.6. klo 19.30.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?