Uusi Kummeli-sarja on täynnä vierailijatähtiä – Heikki Silvennoinen: ”Halusimme tehdä jotakin uutta ja erilaista” - TV & elokuvat - Ilta-Sanomat

Uusi Kummeli-sarja on täynnä vierailijatähtiä – Heikki Silvennoinen: ”Halusimme tehdä jotakin uutta ja erilaista”

Kummeli-ryhmän uutuussarja Kontio & Parmas on miesten itsensä mukaan draamakomediaa – sekä poliisisarjojen parodia. Katso lista vierailevaista tähdistä!

1.6.2018 15:15

Kummeli-fanien pitkä odotus päättyy viimein, kun Ruutu+-palvelussa alkaa kymmenosainen poliisisarja Kontio & Parmas. Ensimmäinen osa nähdään myös Nelosella perjantaina 1.6. klo 21.00.

Sarja kertoo Valkeakosken poliisiaseman arjesta, jossa legendaarinen komisario Otso Kontio (Heikki Silvennoinen) saa uuden työparin, virolaissyntyisen Auni Parmaksen (Elsa Saisio). Yhdessä kaksikko selvittelee erilaisia rikoksia Valkeakosken kaupungissa, jossa myös kaikki sarjan ulkokuvaukset on tehty.

– Tällainen tavallinen suomalainen pikkukaupunki sopii hyvin tarinaankin, jossa setvitään pikkurikoksia ja konnuuksiin suhtaudutaan lämmöllä, Silvennoinen kertoo.

Heikki Silvennoinen.­

Silvennoinen on käsikirjoittanut sarjan yhdessä Heikki Vihisen kanssa. Myös Vihinen nähdään itse sarjassa kahvilanpitäjä Rakuna. Mukana ovat muutkin Kummeli-ryhmän jäsenet: Timo Kahilainen on poliisipäällikkö Ljunkka ja Heikki Hela varsin omalaatuinen ja päihteisiin lipsuva vinkkimies Hurtta.

– Me jätkät ollaan Kummelia, mutta ei tässä muuta Kummelia sitten olekaan. Sama huumorin sävy säilyy, mutta mukana on hirveästi muitakin ihmisiä, Silvennoinen huomauttaa.

Janna Hurmerinta.­

Kaikkiaan sarjassa on yli 80 roolia, joten vierailijoita riittää. Mukana ovat muun muassa Janna Hurmerinta, Jouni Hynynen, Kari Heiskanen, Ona Kamu, Oona Kare, Pauli Hanhiniemi, Aku Hirviniemi, Arja Koriseva, Eeva Litmanen, Esko Roine, Heikki Kinnunen, Heikki Paasonen, Ilkka Heiskanen, Sanna Stellan, Ylermi Rajamaa, Pamela Tola, Hannele Lauri, Dave Lindholm ja Jenni Vartiainen.

Jouni Hynynen.­

Poliiseina nähdään Ernest Lawson, Mari Perankoski ja Elsa Saisio.

– Kaikki kysytyt lähtivät mukaan, jos vain aikatauluiltaan pääsivät, Silvennoinen kiittelee.

Aku Hirviniemi.­

Ohjaajaksi lähti myös Kummeli V -elokuvan ohjannut Aleksi Mäkelä, jota Silvennoinen kehuu vuolaasti.

– Hän on ollut äärimmäisen oikea mies tähän. Meillä on yhteinen sairas mielikuvitus. Koko ajan kuvauksissa oli turvallinen olo.

Elsa Saisio ja Heikki Silvennoinen näyttelevät työparia.­

Sarjan toista pääosaa näyttelevälle Elsa Saisiolle Kontio & Parmas on sen sijaan ensimmäinen kerta Kummeli-ryhmän kanssa.

– Puolet Suomea sanoo, että he ovat kasvaneet Kummelin kanssa. Mä olen just siitä toisesta puoliskosta: olen Helsingin keskustan kulttuurielitistisestä kodista, jossa Kummelin katsominen ei ollut kovin keskeistä. Joten on ihan oikein mulle, että löydän itseni tästä roolista, Saisio myöntää nauraen.

– On ollut ihan älyttömän kivaa!

Arja Koriseva.­

Edellinen Kummeli-ryhmän iso yhteistyö oli 2014 helmikuussa ensi-iltansa saanut Kummeli V -elokuva. Ensimmäiset ideat ja suunnitelmat uudesta poliisisarjasta syntyivät Silvennoisen ja Vihisen pääkopassa pari vuotta sitten.

– Kummeli-sketsisarja oli pumpattu jo niin loppuun, että halusimme tehdä jotakin uutta ja erilaista. Lähtökohta oli, että teemme nimellisesti tosissaan mutta huumorin kautta, Silvennoinen kertoo.

Heikki Kinnunen.­

Kun Kummeli-ryhmän aiempi poliisisarja, vuonna 1996 esitetty Lihaksia ja luoteja, oli kreisikomediaa, nyt luvassa on draamakomediaa. Silvennoinen paljastaa Kontio & Parmas -sarjan olevan osin parodiaa vanhoista tutuista poliisisarjoista.

– Safiiri ja teräs, Dempsey & Makepeace, Vanha kettu… ja pikkukaupunkimiljöö tulee Beck- ja Wallander-elokuvista, Silvennoinen luettelee.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?