Näyttelijätähden rasistinen twiitti aiheutti valtavan myrskyn – kanava lopetti suosikkisarjan: ”Vastenmielinen ja inhottava” - TV & elokuvat - Ilta-Sanomat

Näyttelijätähden rasistinen twiitti aiheutti valtavan myrskyn – kanava lopetti suosikkisarjan: ”Vastenmielinen ja inhottava”

Roseanne Barr joutui kohun keskelle rasistisen twiitin takia. Nyt hänen tähdittämänsä ohjelma on lopetettu.

29.5.2018 21:36

Takavuosien hittisarja Roseannen paluu osoittautui jättimenestykseksi, kun ensimmäistä jaksoa huhtikuussa katsoi yli 20 miljoonaa katsojaa. Sarjaa päätettiin jo tuolloin tehdä uuden tuotantokauden verran, mutta nyt ohjelma on yllättäen päätetty lopettaa.

Syynä on sen päätähden Roseanne Barrin rasistiset twiitit, CNN uutisoi. Barr twiittaa usein Trump-myönteisistä salaliittoteorioista ja muista kiistanalaisista aiheista. Tällä viikolla Barr keskittyi twiittaamaan tunnetuista demokraateista.

– Muslimiveljeskunta ja apinoiden planeetta saivat vauvan = vj, Barr muun muassa twiittasi viitaten presidentti Barack Obaman neuvonantajana toimineeseen, afroamerikkalaiseen Valerie Jarrettiin.

Roseanne Barr väitti rasistista twiittiään vitsiksi.

Jo heti twiitin jälkeen sosiaalisessa mediassa vaadittiin vastausta siihen, saisiko Barr jatkaa vielä ohjelmaa. Barr väitti twiittiään vitsiksi ja poisti sen.

– Olen todella pahoillani sanottuani huonon vitsin hänen ajamasta politiikasta ja hänen ulkonäöstään. Minun olisi pitänyt tietää paremmin. Antakaa anteeksi, vitsini osoitti huonoa makua, koomikko kirjoitti.

– Roseannen Twitter-lausunto on vastenmielinen, inhottava ja on ristiriidassa arvojemme kanssa, ja me olemme päättäneet perua hänen ohjelmansa, Roseanne-ohjelmaa esittävä ABC-kanava kommentoi kohua.

Roseanne kuului 1990-luvun suosikkiohjelmiin ja sitä seurattiin myös suomalaisissa olohuoneissa. Sen pääosassa amerikkalaisen Connerin työläisperheen päänä nähtiin Roseanne Barr. Hänen miestään näytteli John Goodman.

Roseanne teki paluun aiemmin tänä vuonna.

Ohjelman uusi tuotantokausi kertoi Yhdysvaltain nykyisen presidentin Donald Trumpin kannattajista. Sarjan päähenkilöt esitettiin selvästi Trumpin kannattajina ja ohjelman näkökulma oli Trumpille myönteinen, mikä on herättänyt poliittista keskustelua. Barr kuuluu Trumpin tukijoihin myös tosielämässä.

Trumpia Roseanne-sarjan hänelle itselleen myönteinen paluu on miellyttänyt siinä määrin, että hänen kerrotaan soittaneen Barrille henkilökohtaisesti onnitellakseen hyvistä katsojaluvuista.

Trump mainitsi sarjan myös sen paluun jälkeen huhtikuussa Ohion osavaltiossa pitämässään puheessa.

– Katsokaa Roseannea, katsokaa hänen katsojalukujaan. Ne olivat uskomattomat. Yli 18 miljoonaa ihmistä. Ja se kertoi meistä!, Trump sanoi CNN:n mukaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?