TV & elokuvat

Ruotsalainen huippunäyttelijä Mikael Persbrandt nähdään suomalais-chileläisessä televisiodraamassa

Julkaistu:

Ruotsalainen suosikkinäyttelijä Mikael Persbrandt näyttelee hyväntekijää Chilen sotilasvallankaappauksesta 1973 kertovassa draamassa.
Ruotsalainen näyttelijä Mikael Persbrandt näyttelee uudessa televisiodraamassa Invisible Heroes, joka on suomalais-chileläinen yhteistuotanto.

Poliittinen draamasarja pohjautuu Chilen sotilasvallankaappaukseen 1973. Sarjassa on kuusi 55 minuutin jaksoa.

Asiasta kertoo Nordisk Film & TV Fond tiedotteessaan.

Persbrandt tunnetaan parhaiten rikospoliisi Gunvald Larssonin roolista vuosina 1997–2016 Sjöwallin ja Wahlöön rikoskirjallisuuteen perustuvassa television Beck-sarjassa.


Persbrandtin rinnalla televisiosarjassa nähdään suomalaiset näyttelijät Pelle Heikkilä ja Ilkka Villi.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Tarina on saanut innoituksen tositapahtumista. Nuoret suomalaiset diplomaatit Tapani Brotherus ja Ilkka Jaamala pelastivat Chilessä Augusto Pinochetin vallankaappauksen aikaan satoja ihmisiä kuolemalta.

Nuorten suomalaismiesten toiminta pysyy salassa suomalaisviranomaisilta. Siitä tulee televisiosarjan nimi Invisible heroes, näkymättömät sankarit.


Mikael Persbrandt esittää tunnettua ruotsalaista suurlähettilästä Harald Edelstamia, joka kunnostautui jo toisen maailman sodan aikana Norjassa auttamalla tuhansia Norjan juutalaisia.


70-luvun alussa toimiessaan Chilessä suurlähettiläänä hän auttoi 1200 chileläistä pakenemaan.

3,6 miljoonaa euroa maksavan televisiotuotannon ovat käsikirjoittaneet Tarja Kylmä ja Manuela Infante.

Televisiosarjan ohjaavat Mika Kurvinen ja chileläinen palkittu ohjaaja Alicia Scherson.

Tuottajina nähdään Yleisradion Pekka Ruohoranta, Liisa Penttilä-Asikainen ja Pete Eklund ja Leonora González ja Sergio Gándara Chilen Parox S.L.A. Chilevision TV:stä ja CNTV-säätiöstä.

– Parhaimillaan draama paljastaa jotakin meitä ympäröivästä maailmasta ja ihmisistä ja saa myöskin todella samaistumaan ihmisten kohtaloihin, sarjan tuottaja Liisa Penttilä-Asikainen sanoo tiedotteessa.

Nordisk Film & TV Fondin tiedotteen mukaan Invisible Heroes kertoo inhimillisen tarinan sankaruudesta ja sisältää laajan kirjon tunteita kauhusta nauruun ja pelosta lohtuun. Se on myös tuonut yhteen ja on inspiroinut lahjakkaita ihmisiä kahdesta kaukana toisistaan olevasta maasta fantastisella tavalla.

Ohjelman kuvaukset alkavat kesäkuussa. Ensi-ilta nähdään Ylellä huhtikuussa 2019.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt