TV & elokuvat

Ensimmäinen Deadpool-elokuva oli jättimenestys – isolla rahalla tehdyssä jatko-osassa on kuitenkin yksi merkittävä ongelma

Julkaistu:

elokuva-arvio
Deadpool on virkistävän anarkistinen poikkeus tavanomaisten supersankarielokuvien joukossa.
Itsekkäitä päämääriä ajava ja törkeyksiä suustaan suoltava Deadpool (Ryan Reynolds) on virkistävän anarkistinen poikkeus valkokankaalla melskaavien supersankareiden alati kasvavassa joukossa. Se ei kuitenkaan automaattisesti tee hänen seikkailuistaan kertovista elokuvista kilpailijoitaan parempia.

Supersankarileffaksi suhteellisen pienellä budjetilla tehty Deadpool (2016) menestyi maailmalla yli kaikkien odotusten tuottaen huikeat 783 miljoonaa dollaria. Deadpool 2 on tehty paljon isommalla rahalla ja tulee luultavasti menestymään vielä paremmin.


Mutta erottuuko se lopulta kymmenistä muista supersankarileffoista niin selkeästi kuin sen kaavoista poikkeava päähenkilö edellyttäisi?

David Leitchin ohjaaman uutuuden alussa Deadpool suunnittelee jo perheen perustamista edellisestä elokuvasta tutun rakastettunsa (Morena Baccarin) kanssa. Sitten iskee tragedia, jonka laatua ei ole yhtään vaikea arvata.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Pian Deadpool saa muuta ajateltavaa yrittäessään pelastaa liekkejä käsistään sinkoavan 12-vuotiaan pojan (Julian Dennison), jota tulevaisuudesta saapuva kyborgisoturi (Josh Brolin) jostain syystä vainoaa. Hankkeessa onnistuakseen hän tulee perustaneeksi uuden supersankariryhmän, johon hän värvää toinen toistaan omituisempia kykyjä omaavia kokelaita.


Elokuvan hauskimmat jaksot liittyvät X-Forceksi nimetyn ryhmän kokoamiseen ja ensimmäiseen tehtävään, joka ei suju ihan suunnitelmien mukaan. Ryhmän jäsenistä tärkeimmäksi osoittautuu afrotukkainen Domino (Zazie Beetz), jonka ainoa yliluonnollinen kyky on kaikkia todennäköisyyksiä uhmaava hyvä tuuri. Nainen on siis eräänlainen supersankareiden Hannu Hanhi.

Päähenkilön suunsoiton säestämät mokailut pitävät Deadpool 2:n kohtuullisen viihdyttävänä melko pitkään, mutta loppua kohden sen tiuhaan ja liian samankaltaisina toistuvat toimintajaksot muuttuvat yksinkertaisesti turruttaviksi. Eivätkä asiaa auta tekijäryhmän epäonnistuneet yritykset luoda elokuvaan emotionaalista syvyyttä.


Ensimmäisessä Deadpool-elokuvassa nimihahmon toimintaa motivoi itsekäs kosto. Tällä kertaa hänet ajaa liikkeelle äkillinen halu puolustaa vainottua pikkupoikaa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Antisankarin yllättävää epäitsekkyyttä pohjustetaan alun tunteikkailla puheilla perheen merkityksestä sekä tuonpuoleiseen sijoittuvilla kohtauksilla, joiden imelä siirappisuus on kuin toisesta elokuvasta.

Elokuvan tekijätiimi ei ole ymmärtänyt, että halpahintainen sentimentaalisuus on Deadpoolin anarkistiselle ilkikurisuudelle yhtä tuhoisaa kuin vihreä kryptoniitti Supermanille.

Seuraavan kerran Deadpool nähtäneen valkokankaalla X-Force-ryhmästä kertovassa elokuvassa. Toivottavasti supersankarien kuriton suupaltti ei sentään mukaudu ihan mutkitta maailmaa pelastavaksi tiimipeluriksi.

Deadpool 2

Ohjaus: David Leitch.

Pääosissa: Ryan Reynolds, Josh Brolin, Zazie Beetz.

Juoni: Suulas mutantti perustaa X-Force -ryhmän ja kohtaa tulevaisuudesta saapuneen.
★★

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt