TV & elokuvat

Renny Harlin perusti oman tuotantoyhtiön Kiinaan – lanseerataan näyttävästi Cannesissa: ”Kaikki mitä olen tehnyt, kiteytyy tähän”

Julkaistu:

Renny Harlinin tuotantoyhtiö lanseerataan Cannesissa.
Elokuvaohjaaja Renny Harlin, perustaa oman tuotantoyhtiön. Harlin perustaa Kiinan Pekingiin ja Hong Kongiin sijoittuvan yhtiön yhdessä tuottaja Daljit DJ Parmarin kanssa.

Yhtiö keskittyy sekä kansainvälisiin että paikallisiin projekteihin. Tuotantoyhtiö tähtää ensisijaisesti kiinalaisille elokuvamarkkinoille. Parmar toimii yrityksen toimitusjohtajana ja operatiivisena johtajana.

– Kaikki mitä olen tehnyt ja etsinyt, kiteytyy tähän. Oma tuotantoyhtiö avaa täysin uusia mahdollisuuksia Kiinassa ja myös sen ulkopuolella, Harlin kertoo IS:lle.

– Tämä on unelmieni täyttymys. Ei tarvitse enää tehdä töitä studioiden kanssa, vaan pystyn tämän kautta kehittämään omia projekteja.
Renny saapuu Cannesiin keskiviikkoiltana ja viettää paikan päällä muutaman päivän. Sitten elokuvaohjaajan täytyy jo palata takasin Aasiaan viimeistelemään uusinta työtään.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Tuotantoyhtiö lanseerataan virallisesti Cannesin elokuvajuhlilla. Harlin kertoo, että näyttäviin julkistusjuhliin on tunkua. Vieraita viihdyttämään lennähtää Los Angelesista nais-dj Henri.

Tuotantoyhtiön ensimmäinen projekti on sci-fi-elokuva Solara, josta odotetaan jättimenestystä.


Renny Harlin muutti Pekingiin vuonna 2014, missä hänen uransa lähti uudelleen nousuun.

Hänen ensimmäinen kiinalainen elokuvansa Skiptrace tuotti 115 miljoonaa euroa – yhtä paljon kuin hänen kuusi viimeisintä Hollywood-elokuvaansa yhdistettynä.

– Kipinä oli palannut, se kipinä, jonka tunsin 1980-luvun Hollywoodissa, Harlin iloitsi amerikkalaislehti The Wall Street Journalille viime vuonna.

Harlinin elämä Kiinassa on varsin kurinalaista, ja hän viettää aikaansa lähinnä kahden assistenttinsa ja tyttöystävänsä Kay Huangin kanssa. Romaania lehden mukaan kirjoittava Huang ja Harlin tapasivat vuonna 2016 Xi’anin elokuvafestivaaleilla. Pari vietti tänä vuonna myös yhteistä joulua Suomessa.

Elokuvaohjaaja kertoo tuntevansa ylpeyttä siitä, että saa työskennellä Kiinassa Hollywoodin sijaan.

– Asun täällä ja haluan yleisöni olevan tyytyväisiä itseensä ja kotimaahansa, Harlin kertoi haastattelussa.

– Se ei tee minusta antiamerikkalaista. Olen patrioottinen Suomesta. Olen patrioottinen Amerikasta, ja alan olla hyvin patrioottinen Kiinasta myös, hän jatkoi.

Kommentit

  Näytä lisää
  Kommentointi on päättynyt
  Tuoreimmat
  1. Juuri nyt
  2. Temptation Island Suomi -sinkut Emma ja Jenna lupaavat hyvin kostean ja kiihkeän kauden: ”Kyllä siellä lippistä kudottiin”
   Viihde
  3. Formulalupaus Niko Kari sopimukseen F3-sarjan kärkitallin kanssa: ”Olen erittäin luottavainen”
   Formula 1
  4. Hollantiin siirtyvää Euroopan lääkevirastoa uhkaa jättilasku Lontoon tiloista – sopimus ulottuu vuoteen 2039
   Ulkomaat
  5. Keskustan varapuheenjohtaja Anne Bernerin lähdöstä: ”Kitkeryyttä olisi varmasti lieventänyt se, että ehdokkuudesta olisi kerrottu etukäteen”
   Kotimaa
  6. Kummelin sketsi päätyi FC Barcelonan julkaisuun – suurseura purki pettymystään sketsihahmon tuskalla
   Mestarien liiga
  7. Toinen vanhemmista pahoinpiteli pikkuvauvan hengenvaarallisesti – kumpikaan ei saa syytettä, koska varmuutta tekijästä ei saatu
   Kotimaa
  8. Sokkotestasimme 18 ja 239 euron kahvinkeittimessä valmistetun Juhla Mokan – toinen kahvi voitti lukemin 5–3
   Ajankohtaista
  9. Ystävä lähetti Jethro Rostedtille lomaparatiisista kuvan, joka sai kiinteistövälittäjän järkyttymään – paljastaa karun todellisuuden
   Viihde
  10. Kilpailu- ja kuluttajavirasto perää järeämpiä aseita pikavippifirmojen valvontaan: ”Keinot ovat 70-luvulta”
   Taloussanomat
  11. Tellervo Koivisto kukitti 100-vuotiaan lentopalloilijan – myös presidentti Mauno Koiviston pelipaita nostettiin kattoon
   Lentopallo
  12. Näytä lisää