Tähtihaastattelussa nykytelevision voimanaiset Nicole Kidman, Elisabeth Moss ja Jane Campion: ”Otetaan kantaa kipupisteeseen” - TV & elokuvat - Ilta-Sanomat

Tähtihaastattelussa nykytelevision voimanaiset Nicole Kidman, Elisabeth Moss ja Jane Campion: ”Otetaan kantaa kipupisteeseen”

IS Tv-lehti tapasi tähdet Elisabeth Mossin ja Nicole Kidmanin sekä ohjaaja Jane Campionin Top of the Lake -sarjan kuvauspaikalla Australian Sydneyssä.

Nicole Kidman, Elisabeth Moss ja Jane Campion Cannesissa.­

9.5.2018 8:10

Top of the Lake: China Girl, keskiviikkoisin 9.5. alkaen TV2 klo 22.00

Jane Campion nousi naisohjaajien ja -käsikirjoittajien harvalukuiseen eliittiin vuoden 1993 elokuvalla Piano. Hän voitti alkuperäiskäsikirjoituksen Oscarin ja oli ehdolla parhaaksi ohjaajaksi – toisena viidestä kunnian saaneesta naisohjaajasta.

Lisäksi Campion voitti tuona vuonna Kultaisen palmun Cannesissa, ainoana naisojaajana ikinä.

Kuten muutkin huipputekijät, myös Campion tekee nykyään myös televisiosarjoja.

Nicole Kidman, Elisabeth Moss, Jane Campion ja Game of Thrones -sarjasta tuttu Gwendoline Christie, joka on 190,5 cm pitkä.­

Campionin ohjaama ja luoma tv-sarja Top of the Lake on saanut uuden, kuuden jakson mittaisen kauden nimeltä China Girl. Pääroolissa rikosetsivä Robin Griffininä jatkaa Elisabeth Moss, joka on tuttu myös sarjoista The Handmaid’s Tale ja Mad Men.

Uudella kaudella mukaan liittyy Nicole Kidman, joka loisti viimeksi Emmy- ja Golden Globe -palkitussa roolissaan Big Little Lies -sarjassa.

Toisen kauden kuvaaminen oli Elisabeth Mossille ensimmäistä vaikeampaa. – Jouduin kasvamaan ja kehittymään näyttelijänä.­

2013 ilmestynyt ensimmäinen kausi sijoittui Uuteen-Seelantiin, jossa rikosetsivä Robin Griffin selvitti kadonneen 12-vuotiaan, raskaana olevan tytön tapausta.

Nyt uudella kaudella, neljä vuotta myöhemmin, Robin on paennut traumojaan Australiaan Sydneyhin. Jälleen Robin saa käsiinsä mutkikkaan rikostapauksen, kun suositulta rannalta löytyy aasialaisen naisen ruumis matkalaukussa. Lisäksi Robin jäljittää biologisen tyttärensä, jonka on antanut vauvana adoptoitavaksi.

Toinen kausi sijoittuu Australiaan. Sydneyn Bondi Beach -rannalta löytyy ruumis.­

Elisabeth Mossin ja Nicole Kidmanin roolihahmot taistelevat palavin tuntein yhteisen tyttärensä tulevaisuuden puolesta.

– Robin on paininut syvissä vesissä. Hänen elämänsä on yhä sekaisin, hän kohtaa aiempaakin vaikeampia ongelmia ja on entistäkin sulkeutuneempi. Hän haluaa paeta perhettään samalla, kun ikävöi sitä, Moss kertoo ohjelman kuvauspaikalla Sydneyn omakotitalolähiössä.

Idea sarjan toisesta kaudesta tuli Mossilta. Tarinan luoja Jane Campion ei sille ensin lämmennyt.

– Yllätyin ensimmäisen kauden suosiosta, mutta olin sen jälkeen niin väsynyt, että en halunnut ajatella jatkoa. Yhdellä illallisella Lizz (Moss) alkoi heittää ideoita siitä, miltä Robinin tulevaisuus näyttäisi. Ajatus jäi itämään päähäni, Campion sanoo.

Nicole Kidman näyttelee Maryn adoptioäitiä Julia Edwardsia. Maryna taas nähdään Jane Campionin oma tytär Alice Englert.­

Käsikirjoituksen valmistuttua Campion palkkasi ystävänsä Nicole Kidmanin esittämään Maryn adoptioäitiä Julia Edwardsia. Maryna taas nähdään Campionin oma tytär, Alice Englert.

– Mary kapinoi Julia-hahmoani vastaan, koska Julialla on suhde toisen naisen kanssa, ja se on aiheuttanut avioeron hänen isästään, Kidman selittää.

Mary seurustelee itseään reilusti vanhemman miehen kanssa, joka vuokraa omaa kiinteistöään bordelliksi. Robin epäilee miehen sekaantuneen murhaan, jota hän tutkii.

– Hän pelkää, että myös Mary on tahtomattaan mukana rikollisvyyhdissä ja haluaa suojella tytärtään kaikin mahdollisin tavoin, mutta luottamuksellinen äiti-tytär-suhde ei tietenkään synny hetkessä, Moss valottaa.

Nicole Kidman käyttää roolissa harmaata peruukkia.­

Kun tapaan tähdet, Elisabeth Moss on ollut kuvauksissa jo pari kuukautta, mutta sivuosassa nähtävä Nicole Kidman on ensimmäistä päivää töissä, harmaassa peruukissaan. He ovat näytelleet ensimmäisen yhteisen kohtauksen samana aamupäivänä.

– Jännitin aluksi työskentelyä Nicolen kanssa, koska olen ihaillut häntä niin pitkään. Mutta pääsin siitä yli hahmoni avulla. Robin ei ole iloinen, kun tapaa Julian, Moss sanoo.

– Heidän suhteensa on monimutkainen, mutta siinä on myös paljon rakkautta. Jotkut ratkaisut he tekevät tunteella, mutta heillä on yhteinen päämäärä, Kidman jatkaa.

Robin Griffin (Elisabeth Moss) joutuu kohtaamaan traumansa.­

Vaikka Robin joutuu avaamaan sieluaan enemmän kuin aiemmin, työ on kaikki kaikessa hänelle.

– Minulla oli henkilökohtainen neuvoja Sydneyn poliisilaitoksella. Hän opetti minulle, kuinka kantaa asetta ja pistää käsiraudat oikeaoppisesti. Yksityiskohdat ovat tärkeitä, koska kuudessa osassa on myös paljon rikostutkintaa.

– Samalla otetaan kantaa australialaisen yhteiskunnan kipupisteeseen, ulkomaalaisiin opiskelijoihin, jotka ajautuvat pakon edessä myymään itseään, Moss ynnää.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?