TV & elokuvat

Jääkiekon MM-kommentaattorina aloittava Olli Jokinen laukoo suorat sanat: Pelaaja ei ole mitään velkaa kenellekään

Julkaistu:

Uusi Tv-lehti
Suorasanainen jääkiekkolegenda Olli Jokinen tuo uudessa pestissään MM-kisojen kommentaattorina mukaan pelaajan näkökulmaa.
Jääkiekon MM-kilpailut ovat tunnetusti suomalaisille sitä aikaa, kun normaalisti kiekko-otteluita seuraamattomatkin ihmiset virittäytyvät kisakatsomoihin ja elävät Leijonien matkassa täysillä reilut pari viikkoa.

Kisat pelataan Tanskassa 4.–20. toukokuuta.

Ennen tämän vuoden kilpailuja Leijonien ympärillä on vellonut valtava kohu kisoista kieltäytyneistä pelaajista. C Moren kommentaattoritiimiin kuuluva Olli Jokinen kertoo suorasukaiseen tyyliinsä oman mielipiteensä asiasta Tv-lehdelle.

– Nyt kun on nähty näitä kommentteja, että pelaaja olisi jotakin velkaa Jääkiekkoliitolle tai tällaista, niin ne ovat aivan älyttömiä lausuntoja. Ei pelaaja ole mitään velkaa mihinkään suuntaan.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Jokisen mielestä asioista pitäisi pystyä puhumaan niiden oikeilla nimillä.

– Suomalainen pelaaja pelkää sanoa, että tankki on tyhjä ja taso niin surkea, ettei kiinnosta lähteä kisoihin. Jos ei ole sataprosenttista kiinnostusta lähteä, niin silloin sinne ei kannata mennä. Pelaajat eivät uskalla sanoa, mitä he oikeasti ajattelevat, koska Suomessa hyökkää karjalalippisjengi, media ja muut ja sanovat, että sä olet maanpetturi.

Jokisella on pohjaa puhua kyseisestä asiasta, sillä hän pelasi urallaan peräti 11 MM-turnausta. Kuopiosta maailmalle lähtenyt Jokinen oli huippuvuosinaan yksi NHL:n parhaimmista keskushyökkääjistä.


Alkavat MM-kisat ovat Olli Jokiselle ensimmäiset kisat kommentaattorina. Pelaajaurallaan hän tottui analysoimaan peliä niin kenttäkavereiden kuin valmentajiensa kanssa.

– Haluan tuoda mukaan pelaajan näkökulmaa, yksilöllisen pelaajan analysointia, ja sen mitä pelaajat miettivät tietyissä tilanteissa. Varsinkin NHL:ssä pelaavista minulla on paljon tietoa. Tunnen oikeastaan heidät kaikki.

Miehelle on jäänyt muutamat sellaiset kisat mieleen, joihin Suomi lähti vähän samankaltaisen kohun saattelemana kuin tänä keväänä Tanskaan.

– Esimerkiksi ennen vuoden 1998 kisoja puhuttiin suurin piirtein, että miksi nuo edes lähtevät kisoihin, nehän tippuvat B-sarjaan tuolla joukkueella. Saatiin hopeaa.

Lue Olli Jokinen haastattelu ja katso MM-kisojen koko otteluohjelma uudesta Tv-lehdestä! Lehti on myynnissä 2.–8.5. yhdessä Ilta-Sanomien kanssa. Digiversion voit lukea täältä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt