Elokuva-arvio Gringo – Seksikkäitä syöjättäriä, huumeparoneita ja huijareita – ja silti viettelevä Charlize Theron on tämän rikoskomedian ainoa ilopilkku - TV & elokuvat - Ilta-Sanomat

Seksikkäitä syöjättäriä, huumeparoneita ja huijareita – ja silti viettelevä Charlize Theron on tämän rikoskomedian ainoa ilopilkku

Gringo on sekavasti kirjoitettu rikoskomedia, joka ei ole sen enempää jännittävä kuin hauskakaan, tylyttää elokuvakriitikko Tarmo Poussu.

Gringo-elokuvan naispääosia näyttelevät Thandie Newton ja Charlize Theron.

27.4.2018 7:19

Mistä on hyvät rikoskomediat tehty? Kieroista liikemiehistä, häikäilemättömistä huumeparoneista ja seksikkäistä syöjättäristä?

Niistä voi olla apua, mutta tarvitaan myös tiivis tarina, rutkasti napakkaa dialogia sekä ohjaaja, joka pystyy pitämään ainekset koossa. Ne kaikki puuttuvat Gringosta.

David Oyelowo esittää Nash Edgertonin ohjaamassa Gringossa lääketehtaan myyntimiestä, joka päätyy kierojen pomojensa (Joel Edgerton ja Charlize Theron) huijaamana ja vaimonsa (Thandie Newton) pettämänä yksin ja rahattomana Meksikoon.

Hän päättää maksaa potut pottuina ja lavastaa oman sieppauksensa lunnasrahojen toivossa.

Lääketehtaan myyntimies päätyy rahattomana Meksikoon. Häntä näyttelee David Oyelowo.

Kuten arvata saattaa, kaikki – tai oikeastaan mikään – ei suju suunnitelmien mukaan. Kun mutkistuvaan sieppausjuoneen heitetään mukaan meksikolainen huumekartelli, entinen palkkasoturi ja nuori turistipari, alkaakin soppa olla valmis.

Gringo on sekavasti kirjoitettu rikoskomedia, joka ei ole sen enempää jännittävä kuin hauskakaan. Sen ohjaaja, entinen stuntmies ja yhtä pääosaa esittävän Joel Edgertonin veli, kuvittelee ilmeisesti huumorin syntyvän vain siitä, että joku ammutaan tai heitetään auton tavaratilaan.

Kehnon elokuvan ainoa ilopilkku on Charlize Theronin harkitusti ylivedetty roolityö piinkovana ja kierona liikenaisena, joka tietää, että neuvottelut miesten kanssa hoituvat vietteihin eikä järkeen vetoamalla.

Gringo

Ohjaus: Nash Edgerton.

Pääosissa: David Oyelowo, Charlize Theron, Joel Edgerton, Amanda Seyfried.

Juoni: Lääkeyhtiön huijattu työntekijä lavastaa sieppauksensa, joka uhkaa muuttua todeksi.

Ensi-ilta: Perjantaina 27. huhtikuuta 2018.

★★

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?