Näyttelijä Liisa Paatso on kuollut

Muun muassa Uuno Turhapuro -elokuvista tuttu näyttelijä on kuollut.

23.4.2018 11:04 | Päivitetty 24.4.2018 14:24

Näyttelijä Liisa Paatso on kuollut 72-vuotiaana. Asian vahvistaa Ilta-Sanomille hänen tyttärensä, näyttelijä Rinna Paatso.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Iltalehti.

Paatso on näytellyt useissa kotimaisissa elokuvissa ja televisiosarjoissa. Hänet on nähty myös teatterinlavalla ja kuultu lastenelokuvissa ääninäyttelijänä.

Paatso muistetaan muun muassa rooleistaan Uuno Turhapuro -elokuvissa ja tv-sarjasaa Puhtaat valkeat lakanat. Hänen viimeisin roolinsa oli vuonna 2012 pyörineessä Maailma on valmis -televisiosarjassa, joka oli jatkoa sarjalle Harvoin tarjolla.

Liisa Paatso ja Vesa-Matti Loiri elokuvassa Rautakauppias Uuno Turhapuro – presidentin vävy.

Paatson uran esiintyjänä alkoi tanssista. Hän kävi tanssija ja koreografi Airi Säilän balettikoulussa pienenä ja esiintyi nuorena Punainen Mylly -revyyteatterissa Helsingissä 1960-luvulla. Paatso kävi myös teatterikoulussa ja oli muun muassa Heikki Kinnusen kurssitoveri.

– Hän oli mukava nainen ja teki aktiivisesti töitä myös näyttelijäliitossa. Tappeli freelancenäyttelijöiden edusta. Hän oli hyvä suustaan, Rinna Paatso muistelee.

Äidistä on monia hyviä muistoja.

– Äiti oli loistava ruuanlaittaja. Hän opetti kokkaamaan. Se on iso asia minulle ja niistä äidin keittotaitojen oppimisesta voi nauttia vielä edelleen.

Paatso oli naimisissa näyttelijä Ilari Paatson kanssa vuosina 1965–1971 ja myöhemmin hän oli naimisissa kapellimestari Olli Ahvenlahden kanssa.

Paatsolla oli kaksi tytärtä, näyttelijä Rinna Paatso, ensimmäisestä avioliitostaan sekä toinen tytär avioliitostaan Ahvenlahden kanssa.

Juttua korjattu 24.4.2018 kello 14.23. Toisin kuin kerrottiin, Heikki Kinnunen oli Liisa Paatson kurssitoveri, ei opettaja.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?