Ensimmäinen traileri julki: Näin Lauri Tilkanen tulkitsee iskelmäkuningas Olavi Virtaa – laulajahurmuri eli myrskyisän elämän - TV & elokuvat - Ilta-Sanomat

Ensimmäinen traileri julki: Näin Lauri Tilkanen tulkitsee iskelmäkuningas Olavi Virtaa – laulajahurmuri eli myrskyisän elämän

Ensimmäinen traileri Olavi Virta -elokuvasta on julki.

19.4.2018 12:45

Ensi lokakuussa julkaistaan elokuva legendaarisesta laulajasta Olavi Virrasta.

Elokuvan pääosassa nähdään Lauri Tilkanen ja Malla Malmivaara esittää puolesta Virran Irene-vaimoa. Elokuvan ohjaa lukuisia menestysleffoja tehnyt Timo Koivusalo.

Ensimmäiset kunnon maistiaiset elokuvasta on nyt julki, kun leffan ensimmäinen traileri on julkaistu.

  • Katso traileri artikkelissa olevalta videolta.

Trailerista näkyy, että elokuvassa tutustutaan Olavi Virran elämään niin tanssilavoilla ja laulun parissa kuin kotona ja sotatantereella.

Olavi Virtana nähtävä Lauri Tilkanen kertoo tehneensä suuria muutoksia elämäänsä valmistautuessaan nimikkorooliin. Hän muun muassa lihotti itseään kymmenen kiloa.

Tilkanen kertoi Ilta-Sanomille viime vuoden lopulla, että kilot kertyivät hyvinkin yksinkertaisella tavalla: hän lopetti liikunnan ja mätti kaloripitoisia ruokia.

– Ihan omatekoisesti paino nousi, herkuttelemalla, hän nauroi.

– Se (ulkonäön muutokset) on osa tätä työtä ja ne tuntuvat kiinnostavan paljon ihmisiä. Kehoa muokkaillaan eri rooleihin ja Virta-elokuvassa kyse oli enemmän omasta halustani tehdä muutos, Tilkanen kertoi.

Olavi Virran yksityiselämä oli myrskyisä. Alkoholismia ja sokeritautia sairastanut laulaja ajautui rahavaikeuksiin tuhlailevan elämäntyylinsä vuoksi. Hänen avioliittonsa päättyi vuonna 1959, kun Irene Virta otti avioeron ja muutti perheen lasten kanssa Ruotsiin.

Virran ura koki pahan kolauksen, kun hän esiintyi yhtyeineen humalassa Ilomantsissa maaliskuussa 1959. Tapauksen seurauksena useat mediat kirjoittivat Virrasta kärkkäästi ja Yleisradio laittoi tämän uuden kappaleen soittokieltoon.

Skandaalin jälkeen Virran ura koki uuden nousun 1960-luvulla. Runsaan alkoholinkäytön ja diabeteksen väsyttämä Virta menehtyi 57-vuotiaana vuonna 1972.

Tilkanen kertoo pitäneensä itselleen tärkeänä kerätä ylimääräisiä kiloja pystyäkseen heittäytymään laulajalegendan rooliin.

– Oikeasti olisi pitänyt painoa nostaa kymmeniä kiloja. Kyllä hiukan otin massaa itselleni, mutta enimmäkseen sen fiiliksen ja habituksen saamiseksi. Sen tein ennen kesän kuvausten alkua. Tilanne on nyt tasoittunut, Tilkanen sanoi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?