Tv-sarjassa nähdään rankkoja ihmiskohtaloita: Niklakselle selvisi, että hänen kummisetänsä oli Adolf Hitler

Julkaistu:

tänään tv:ssä
Uutuusohjelmassa tavataan ihmisiä, jotka ovat kokeneet poikkeuksellisen rankkoja asioita.
Elämä käännekohdassa, maanantaina 16.4. Teema & Fem klo 18.30

Toimittaja Anja Kontor tapaa uuden Elämä käännekohdassa -keskustelusarjan kahdeksassa jaksossa ihmisiä, joilla on ollut rankkoja kokemuksia. Ruotsalaissarja syventyy ihmisyyteen ja vaikeisiin elämäntilanteisiin. Jaksoissa kohdataan elämänmuutos, käännekohta tai hetki, joka sysäsi uuteen suuntaan.

Lyhytkasvuinen Johan kätkettiin bordelliin

Ensimmäisessä jaksossa näyttelijä Johan Neumann kertoo, kuinka hän eli lapsuutensa hyljeksittynä lyhytkasvuisuutensa vuoksi. Hormonihäiriö sai hänet pysymään lapsen kaltaisena pitkälle nuoruuteen.


Vanhemmat kätkivät hänet vierailta, ja teinivuosina Neumannin koti oli wieniläinen bordelli.

– Kuulin bordellin kaikki äänet lähet 14 vuotta, Neumann kertoo ohjelmassa.

Vasta teatterin maailmassa löytyi hyväksyntä. Neumann päätyi Ruotsiin ja Dramaten-teatteriin, missä ystävystyi Ingrid Bergmanin kanssa.

Niklaksen teloitettu isä oli ”Puolan teurastaja”

Kolmas jakso on raskain. Saksalaisen Niklas Frankin kummisetä oli Adolf Hitler. Niklaksen isää Hans Frankia kutsuttiin Puolan teurastajaksi.


Frankin isä teloitettiin, kun poika oli 8-vuotias. Myöhemmin Frank selvitti isänsä, joukkomurhaajanatsin, taustat. Elämä on ollut vanhempien teoista kärsimistä ja tunnekylmyyden kanssa kamppailua.


Frankin äitiä kiinnostivat puolalaisten kärsimystä enemmän rikkaudet, joita aviomiehen korkea natsiasema toi. Kodissa riitti leluja, muttei hiventäkään rakkautta.

Isä teki kaiken, mitä Hitler käski, ja vasta aikuisena Frank uskalsi alkaa tutkia isänsä tekojen määrää ja mielettömyyttä. Nuori Frank pettyi myös isän hyvästeihin teloituspäivänä.

Hinta perheen lapsille oli kova. Niklas Frank on nykyään ainoa perheen elossa oleva lapsi. Hänen sisaruksilleen henkinen rasitus oli liikaa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt