Eero Aholle Jussi-palkinto parhaasta miespääosasta – kiitti myös Aku Louhimiestä - TV & elokuvat - Ilta-Sanomat

Eero Aholle Jussi-palkinto parhaasta miespääosasta – kiitti myös Aku Louhimiestä

Rokkaa Tuntemattomassa sotilaassa näytellyt Eero Aho palkittiin Jussi-palkinnolla.

23.3.2018 21:43 | Päivitetty 23.3.2018 23:08

Näyttelijä Eero Aho palkittiin illan Jussi-gaalassa parhaasta miespääosasta. Aho näytteli Aku Louhimiehen Tuntemattomassa sotilaassa Rokkaa.

– Haluan antaa tukeni näille naisnäyttelijöille ja halveksunnan niille, jotka ovat lokaa heittäneet, Aho sanoi viitaten niihin naisnäyttelijöihin, jotka julkisuudessa kertoivat ohjaaja Louhimiehen kyseenalaisista työtavoista.

– Toivon, että tästä päästään eteenpäin.

Aho kiitti elokuvan tekijöitä, myös Louhimiestä. Palkintonsa hän omisti vaimolleen.

– Vaimolle Teresalle, joka hoiti himan ja jaksoi kuunnella jankutusta ja Karjalan murretta, Aho heitti.

Rokan rooli vaati Aholta paneutumista.

– Tuntuu hyvältä. Olen todella ylpeä tästä roolista. Olen todella paneutunut ja tehnyt kaikkeni, että saisin tuollaisen suorituksen irti itsestäni, Aho kommentoi voittoa Ilta-Sanomilla.

Aho kommentoi myös Louhimiehen pitämää kiitospuhetta. Louhimies otti vastaan yleisöpalkinnon Tuntematon sotilas-elokuvasta gaalassa.

– Pidin sitä hienona puheena ja anteeksipyyntönä. Kunnioitin sitä, ei ole helppo paikka tulla puhumaan tänne. Oli kunnioitettava teko.

Aho on aiemmin saanut yhden Jussin. Sen hän voitti vuonna 2014 parhaasta miespääosasta Louhimiehen ohjaamassa elokuvassa 8-pallo (2013). Siinä hän näytteli rankan roolin väkivaltaisena huumerikollisena Lallina.

Suomalaisesta elokuva-alasta koostuva Filmiaura-yhdistys jakoi tämän vuoden Jussi-palkinnot perjantai-iltana Helsingin Kaapelitehtaalla. Gaalan juontajana oli Mikko Leppilampi.

Jussi-palkintoja jaettiin tänä vuonna 16 eri kategoriassa. Parhaan lyhytelokuvan palkinto jaettiin tänä vuonna ensimmäistä kertaa ensimmäistä kertaa sitten vuoden 1980.

Vuonna 1944 perustettu Jussi-palkinto on tiettävästi Euroopan vanhin elokuvapalkinto. Ensimmäiset Jussit jaettiin 16. marraskuuta 1944.

  • Alla olevalla videolla Aho kommentoi Louhimieheen liittyvää kohua.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?