Tuntematon sotilas oli yleisön suosikkielokuva: Aku Louhimiehen ääni murtui kiitospuheen lopussa – ”En ole ollut viisas käyttämässäni vallassa” - TV & elokuvat - Ilta-Sanomat

Tuntematon sotilas oli yleisön suosikkielokuva: Aku Louhimiehen ääni murtui kiitospuheen lopussa – ”En ole ollut viisas käyttämässäni vallassa”

Jussi-gaalassa jaettu yleisöpalkinto meni Tuntemattomalle sotilaalle.

23.3.2018 21:03

Aku Louhimiehen Tuntematon sotilas sai yleisöpalkinnon. Louhimies nousi lavalle ottamaan vastaan palkinnon ja kommentoi kiitospuheessaan häntä ympäröivää kohua. Useat naisnäyttelijät kertoivat Ylen artikkelissa maanantaina Louhimiehen kyseenalaisista työtavoista, kuvaten niitä kiusaamiseksi ja nöyryyttämiseksi.

– Kiitos, että sain tulla tänne, Louhimies aloitti puheensa.

Ohjaaja kiitti elokuvan katsojia ja tukijoita.

– Toivon että annatte tänä iltana itsellenne luvan juhlia tästä elokuvasta. Tämä viikko on muuttanut meidän kaikkien elämää. Kiitos siitä kollegat, että olette käynnistäneet vaikean prosessin. Kiitos, että olette käynnistäneet muutoksen myös minussa.

– Haluan pyytää anteeksi kaikilta, joita olen työssäni loukannut. Olen vienyt tilannetta välillä kohti äärirajaa, mutta en ole ollut viisas käyttämässäni vallassa. Ymmärrän että olen aiheuttanut ahdistusta ja loukannut teitä. Olen hakenut apua ja saanutkin sitä. Pyrin kohtaamaan jokaisen teistä ja osan kanssa olen jutellut. Kiitos siitä, että olette ottaneet anteeksipyynnön vastaan.

Louhimies myös korosti, että hänen tuotannoissaan lapset ovat olleet turvassa.

Kiitospuhe sai raikuvat aplodit gaalaväeltä.

Suomalaisesta elokuva-alasta koostuva Filmiaura-yhdistys jakoi tämän vuoden Jussi-palkinnot perjantai-iltana Helsingin Kaapelitehtaalla. Gaalan juontajana oli Mikko Leppilampi.

Jussi-palkintoja jaettiin tänä vuonna 16 eri kategoriassa. Parhaan lyhytelokuvan palkinto jaettiin tänä vuonna ensimmäistä kertaa.

Vuonna 1944 perustettu Jussi-palkinto on tiettävästi Euroopan vanhin elokuvapalkinto. Ensimmäiset Jussit jaettiin 16. marraskuuta 1944.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?