TV & elokuvat

Tämä rooli oli Krista Kososen unelmien täyttymys: kiroilee ronskisti ja pyörittää miehiä – Lue sunnuntain elokuva-arviot

Julkaistu:

tv-elokuvat
Matti Ijäksen elokuvassa Krista Kosonen näyttelee ristiriitaista naista. IS Tv-lehden kriitikot arvioivat päivän tv-elokuvat.
Krista Kosonen kertoi Ilta-Sanomille viime vuonna, että Kaikella rakkaudella on yksi hänen tärkeimmistä rooleistaan:

– Roolihenkilöni Ansa oli niin hyvin kirjoitettu, ristiriitainen nainen, että sitä oli ilo näytellä.

Yksinhuoltaja Ansa on elokuvan keskiössä. Kalatehtaalla työskentelevä nainen on kiroilee ronskisti lapin murteella. Ympärillä hyörii miehiä, jotka eivät keksi keinoja ratkaista kolmiodraamaa. Postikorttikuvaaja Toivo (Sampo Sarkola) ei meinaa keksiä, miten pääsisi eroon ex-miehestä (Tommi Korpela).


On helppo uskoa, että rämäpää Ansaa on ollut vapauttavaa näytellä. Hän viisveisaa kaikesta ja kaikista. Matti Ijäksen elokuvan hahmot ovat moniuloitteisia. Kosonen on kertonut nauttivansa tekevien ja toimivien naisten esittämisestä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Perinteisenä rakkauselokuvanahan tätä ei voi pitää. Tämä pitää enemmänkin erilaisista tavoista rakastaa, Sarkola summaa StaraTV:n haastattelussa.


Jäämeren rannalle sijoittuva elokuva on jotain muuta kuin tyypillistä helsinkiläisdraamaa. Elokuvassa pilaillaan rikkailla elämysturisteilla, jotka ostavat Toivon postikortteja kuvankauniista maisemista. Päähenkilöiden todellisuus on karu ja köyhä.


– Kesä pohjoisessa ja etenkin Norjan jylhä maisema vei kyllä jalat alta, Sampo Sarkola kertoi kuvauksia StaraTV:lle.

– Mä sanoisin että tässä oli erityistä Matti Ijäs. Se oli pieni unelmien täyttymys, että pääsi tekemään Matin kanssa töitä. Se on kuitenkin elokuvantekijä, jota olen fanittanut aika pitkään, kertoi Krista elokuvan julkaisun aikaan Swan Medialle.

Ijäs tunnetaan eritoten tv-elokuvien tekijänä. Hän on ns. auteur-ohjaaja: hän paitsi ohjaa myös käsikirjoittaa elokuvansa. Hänen tunnetuimpia töitään ovat Räpsy & Dolly eli Pariisi saa odottaa, Haaveiden kehä ja Sokkotanssi.

Kaisla Kuuskoski

Lue elokuva-arvio kuvan altaKaikella rakkaudella (2013)
TV1 klo 21.05
Tragikomedia ★★★

Matti Ijäksen tragikomedia on kolmiodraama rakkauden oikullisuudesta. Valokuvaaja (Sampo Sarkola) tallentaa absurdeja korttifotoja Lapin maisemissa ja rakastuu levottomaan kalatehtaan naiseen (räväkkä Krista Kosonen). Myös Tommi Korpela ja Hannu-Pekka Björkman kunnostautuvat. Luonnonvoimaisesti suomalaisen sielunmaiseman pohjoisinta ulottuvuutta. (96) TM

Muiden päivän elokuvien arviotA Story of Love (2014)
Hero klo 9.35
Parisuhdedraama ★★★

Alun perin kahdesta erillisestä elokuvasta muokattu yhdistelmäteos ei tee oikeutta alkuperäiselle idealle, jossa parisuhteen onni ja hajoaminen nähdään kahdesta eri näkökulmasta. Yhteen leikatussa tarinassa näkökulmat vaihtelevat hieman levottomasti. Kaikesta huolimatta Ned Bensonin esikoisohjaus on kiinnostava tutkielma parisuhteen dynamiikasta. James McAvoy ja Jessica Chastain näyttelevät pääosissa hienosti. (117) TKStep Up: Revolution (2012)
Hero klo 11.35
Tanssidraama ★

Jatko-osassa ollaan kuuman kiihkeässä Miamissa ja vähäpukeisissa tanssinumeroissa, joita tekopirteän nuorekkaassa ja muovisen romanttisessa elokuvassa riittää. (94) TKStep Up All In (2014)
Hero klo 13.15
Tanssidraama ★ ½

Sarjan viidennessä osassa ovat jälleen tutut elementit kasassa: näyttävät katutanssinumerot ja pahviset näyttelijät. Las Vegasissa järjestetään kaikkien aikojen kilpailu. (107) TKHairspray (2007)
Hero klo 15.05
Musikaalikomedia ★★ ½

Adam Shankmanin uusintaversio on mukava musiikki-ilottelu, jossa pullukka Tracy (Nikki Blonsky ) unelmoi 1960-luvun Baltimoressa suosittuun tanssiohjelmaan pääsystä, mutta ongelmana on painoindeksi. (117) TK

Tarzan (2013)
Nelonen klo 16.30
Viidakkoseikkailu ★ ½

Saksalaisessa, kehnosti animoidussa ja kankeasti suomeksi puhutussa ja kaikin puolin ankeassa seikkailussa pannaan klassikkotarinaa epäonnistuneesti uuteen uskoon kertojaäänen johdolla. (90) TKBruce – taivaanlahja (2003)
Hero klo 17.00
Komedia ★★★

Velmu jumalakomedia pistää Jim Carreyn esittämän tv-toimittajan suuriin saappaisiin, kun itse kaikkivaltias tarvitsee tuuraajaa. Huumorintajuisena jumalana nähdään aina luotettava Morgan Freeman. Tom Shadyacin komedia sisältää sydämellisiä opetuksia, hupaisia tilanteita ja Carreyn riemastuttavaa ilveilyä. (96) TTTurvassa (2008)
Hero klo 19.00
Perhedraama ★★★

Veljesten Logan ja Noah Millerin hyvässä tositarinaan pohjautuvassa esikoisohjauksessa Ed Harris tekee vakuuttavaa työtä näyttelemällä autossaan asuvaa alkoholisti-isää. Isän ja tämän kahden duunaritaustaisen aikuisen, baseballin ammattilaisurasta haaveilevan pojan kohtaamisista syntyvä tarina valottaa karhean koskettavasti amerikkalaista elämää ruohonjuuritasolta. Ohjaajakaksikko näyttelee myös pääosassa. (107) TKPaha pukki (2003)
Sub klo 21.00
Komedia ★★★

Terry Zwigoffin lopussa vähän vesittyvä musta komedia naurattaa meitä, joita hempeä jouluhössötys ottaa päähän. Billy Bob Thorntonin vetoavan surumielisesti tulkitsema nimihenkilö ei ole mikään kiiltokuvapukki: tämä valkoparta varastelee tonttunsa kanssa. (90) TMVaihtamalla paranee (2010)
Liv klo 21.00
Draamakomedia ★

Vaisussa ja vetelästi kirjoitetussa romanttisessa komediassa Jennifer Aniston näyttelee nelikymppistä, lasta haluavaa sinkkunaista, joka päättää turvautua spermapankin antimiin. Jason Batemanin näyttelemä paras ystävä päätyy kännipäissään peukaloimaan tärkeitä nesteitä. (102) TKUnderground: The Julian Assange Story (2012)
Kutonen klo 21.00
Hakkeridraama ★★★

Robert Connollyn ohjaamassa draamassa kerrotaan Wikileaksin perustaja Julian Assangen 1980-luvun lopun teinivuosista Australiassa. Alkeellisilla Commodore-kotitietokoneilla Assange tunkeutui ystäviensä kanssa muun muassa USA:n armeijan tietoverkkoihin jo kauan ennen kuin internetistä tuli valtavirtaa. Ajankuvaansa myöten asiallisesti toteutetussa elokuvassa ei ole mitään sensaatiomaista, ja kerronta on pidetty hyvinkin uskottavana ja realistisena. (98) TKWall Street – rahan ja vallan katu (1987)
Fox klo 21.10
Bisnesdraama ★★★ ½

Charlie Sheen näyttelee pörssin ykkösrötöstelijän suosioon luikertelevaa duunariperheen meklarivesaa. Michael Douglas tirisee Gordon Gekkona ahneutta. Hänet palkittiin suorituksesta Oscarilla. Oliver Stonen ohjaama viihdyttävä bisnesdraama tekee osuvia huomioita, mutta lopahtaa loppusuoralla helppoon vakuutteluun. (121) HIMJumissa (2010)
Hero klo 21.10
Draama ★★ ½

Milka Ahlroth näyttelee mainion roolin irlantilaissuomalaisessa yhteistyöelokuvassa. Darragh Byrnen sympaattisessa esikoisohjauksessa asunnoton, autossaan majaa pitävä irlantilaismies (Colm Meaney) törmää uimahallissa Julianaan (Ahlroth), ja kaksi eksyksissä olevaa ihmistä löytää hetkeksi yhteisen sävelen. (90) TK2 yötä aamuun (2015)
Nelonen klo 22.00
Draama ★★★

Mikko Kuparisen hienovarainen rakkauselokuva jäi huomiotta Suomessa, mutta voitti festivaalipalkintoja maailmalla. Kanadalainen Marie-Josée Croze vangitsee katsojan pienin keinoin näyttelemällä naista, joka tutustuu Vilnassa kahden yön hotellielokuvassa suomalaiseen mieheen (Mikko Nousiainen). Kahden lennon välitilassa nämä kaksi ihmistä tulevat enemmän kuin kokemusta rikkaammiksi. (84) TM

Comfort & Joy (2003)
Ava klo 22.00
Perhedraama ★

Amerikkalaisessa yhdentekevässä tv-elokuvassa kolea ja äveriäs sinkkunainen (Nancy McKeon) joutuu tajunnan vievään onnettomuuteen jouluaattona ja huomaa herätessään olevansa naimisissa sekä kahden lapsen äiti. Maggie Greenwaldin ohjaamassa perusperhearvoja ylistävässä draamakomediassa bisnesnaisesta kasvaa imelällä tavalla lämmin perheenäiti. (85) TKDie Hard 2 (1990)
Sub klo 23.00
Toimintatrilleri ★★ ½

Finlandia soi Renny Harlinin väkivaltaisten ryöpsähtelyjen ja vapauttavan huumorin toimintapakkauksessa. Yksinäinen poliisi (Bruce Willis) käy jatko-osassa jälleen yhden miehen sotaa teknologiaa hyödyntäviä terroristeja vastaan. Tehokkaasti ohjelmoidussa, energisessä Hollywood-actionissa ohjaajan mahdollinen persoonallisuus pysyy piilossa. (119) TMParis By Night (2012)
Hero klo 23.00
Poliisidraama ★★★

Paheiden läpitunkema yöllinen Pariisi herää henkiin herkullisesti Philippe Lefebvren ohjaamassa draamassa, jossa kierrellään kovaotteisen poliisin matkassa baareissa, diskoissa, strippiklubeilla ja bordelleissa. Kulmikas Roschdy Zem näyttelee pienempiä laittomuuksia sormiensa lävitse katsovaa lainvalvojaa, jonka uuden autokuskin roolissa näyttelee sopivan viattoman näköinen Sara Forestier. (96) TK

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt