TV & elokuvat

Maria Veitola pöyristyy Laura Huhtasaaren poliittisesta Facebook-julkaisusta – Huhtasaari ei edes itse ole lukenut jakamaansa artikkelia

Julkaistu:

yökylässä maria veitola
Maria Veitola ei voi uskoa Yökylässä Maria Veitola -ohjelmassa sitä, että Laura Huhtasaari jakaa Facebookissa artikkelin, jota ei edes itse ole maksumuurin vuoksi voinut lukea.
Toimittaja Maria Veitola vierailee torstaina esitettävässä Yökylässä Maria Veitola -ohjelmassa kansanedustaja Laura Huhtasaaren kotona Porissa.

Veitola myöntää jakson alussa, että hänen olonsa on melko epämukava.

– Hänessä (Huhtasaaressa) on jotain kovuutta, mikä kauhistuttaa. Kuitenkin kaikista tärkeintä on, että me jotka olemme eri mieltä asioista, tutustumme toisiimme ja yritämme jotenkin ymmärtää toisiamme, Maria Veitola sanoo kameralle.


Ennakko-oletuksista huolimatta Veitola ja Huhtasaari näyttävät tulevan toimeen hyvin ja erilaisista maailmankatsomuksista keskustellaan rauhalliseen sävyyn.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Eräässä jakson kohtauksessa Huhtasaari esittelee Veitolalle olohuoneessa sijaitsevaa työpistettään. Hän tahtoo myös näyttää Veitolalle Facebookissa jakamansa poliittisen artikkelin.

– Hei odota, näytän mitä just jaoin netissä. Brexitistä, Huhtasaari esittelee.

Kyseessä on brittiläisen The Telegraph -lehden artikkeli otsikolla: ”Poorest will gain most under Brexit, says Labour report”. Eli suomennettuna: ”Köyhät hyötyvät eniten Brexitistä, sanoo Labour-puolue.”

Huhtasaari kertoo saavansa Facebookissa jakamiinsa artikkeleihin apua muun muassa Jussi Halla-ahon avustajilta.

– Esimerkiksi Jussi Halla-ahon avustajat ovat älyttömän päteviä ja hyviä. He intohimoisesti elävät ja hengittävät politiikkaa, kuten minäkin. He aina laittavat minulle sellaisia täkyjä, että hei Laura lue tuo ja nyt on EU:ssa tulossa tuo, Huhtasaari kertoo innostuneena.

Huhtasaari jättää Maria Veitolan lukemaan artikkelia ja siirtyy itse keittiöön laittamaan kaksikolle kahvia.

– Ei tätä voi lukea, Maria huomauttaa tietokoneen äärestä.

– Miksi ei? Huhtasaari huudahtaa keittiöstä.

– Tästä voi lukea vaan tämän alun, mutta sitten pitäisi olla jotkut tunnukset tänne, Veitola vastaa.

– Joo, niin onkin, Huhtasaari toteaa.

– Siis sä et ole lukenut koko tätä artikkelia? Maria kysyy.

– En ole ehtinyt kuin tuohon asti lukemaan, kun en mä saanut sitä auki. Mutta mä yritän vielä, no niin...joo..., Huhtasaari vastaa.

– Ja silti sä jaoit tän sun Facebookissa, Veitola ihmettelee.

– No totta kai! Huhtasaari vastaa.

Veitola ei pysty ymmärtämään, miten kansanedustaja on voinut jakaa netissä tekstin, jonka sisältöön ei ole paneutunut.

– En tajua, miten pystyt jakamaan jonkin tällaisen artikkelin, jota et ole edes itse ikinä lukenut. Tässä puhutaan siitä, että Brexit saa Britanniassa aikaan sen, että köyhimmät hyötyvät siitä, että hinnat laskevat, mutta eihän tässä ole sitten...tämähän loppuu siihen. Tässähän ei selitetä sitä, mihin tämä perustuu, Veitola päivittelee.

Huhtasaari vastaa Veitolan ihmettelyyn.

– Tätä samaahan voi tehdä niin, että ensin lukee tämän ja sitten alkaa etsiä, onko muualla mitään tästä kerrottu. Jos tätä artikkelia ei saa auki, jos haluaa aiheeseen enemmän tutustua.

Maria kysyy Huhtasaarelta, onko tämä sitten etsinyt tietoa muista lähteistä.

– No en mä ehtinyt tänä aamuna. Pikkuisen vaan katsoin, mitä oli.

Kyse on tästä The Telegraphin artikkelista. Viime syyskuussa julkaistu artikkeli on maksumuurin takana, ja kuten Veitola huomioi, tekstistä pystyy lukemaan vain sen alun.


Samassa tilanteessa Huhtasaari kertoo Veitolalle innostuneensa politiikasta euron vuoksi.

– Minähän olen äänestänyt kokoomusta aiemmin. Äänestin kokoomusta siihen asti, kunnes tajusin, ettei kokoomuskaan enää aja isänmaan asiaa. Sitten minä löysin perussuomalaiset.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt