TV & elokuvat

Tätä et nähnyt tv:ssä: Unelmahäät-kohujakson Susanna paljastaa mitä tapahtui, kun kamerat sammuivat – näin sujui hääyö

Julkaistu:

unelmahäät
Unelmahäät-sarjassa avioitunut Susanna kertoo Ilta-Sanomille miten ohjelman kuvaukset sujuivat. Aivan kaikkea tv-kamerat eivät hääpäivästä taltioineet.
Supersuosittu TV2-kanavan Satuhäät-sarja siirtyi TV5-kanavalle ja sai samalla uuden nimen Unelmahäät.

Sarja on Venla-palkitun Satuhäiden tekijöiden tuottama, ja se on toteutettu kuten aiemminkin. Unelmahäät vie katsojat tuttuun tapaan seuraamaan suomalaisia rakkaustarinoita, hääparin unelmahäiden valmisteluja ja niiden huipennusta, unelmien hääjuhlaa.

Ohjelmasta on nyt nähty kaksi jaksoa TV5-kanavalla, jotka ovat osoittautuneet huippusuosituiksi. Sosiaalisessa mediassa ensimmäisessä jaksossa avioituneiden Francescan ja Rennyn, sekä eilen maanantaina esitetyssä toisessa jaksossa hääjuhliaan viettäneiden Susannan ja Timon häät ovat herättäneet paljon keskustelua sosiaalisessa mediassa.

Sarjassa seurataan tiiviisti hääparin juhlavalmisteluja, sekä tietenkin vihkiseremoniaa ja hääjuhlia. Unelmahäissä nähdään kuitenkin vain murto-osa siitä, mitä parien varsinaisena hääpäivänä tapahtuu.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Eilen maanantaina esitetyssä jaksossa avioliiton satamaan purjehtivat ulvilalaiset Susanna, 42, ja Timo, 37.


Susanna kertoo Ilta-Sanomille nähneensä Unelmahäiden mainoksen ja päättäneensä hakea mukaan ohjelmaan.

– Olin kotona tekemässä hääjärjestelyjä. Näin Unelmahäiden mainoksen ja laitoin hakemuksen menemään. Sieltä soitettiin, että ollaankin päästy mukaan. Olin ihan ihmeissäni, hän nauraa.

Susanna sanoo jännittäneensä hieman, mitä mieltä puoliso olisi ohjelmaan osallistumisesta, mutta Timo yllättikin morsiamensa näyttämällä idealle vihreää valoa.

– Kysyin Timpalta, että mitä mieltä olet. Olin yllättynyt, että hän suostui, sillä hän on aika ujo. Jaksostakin huomaa, kuinka hän jännitti kameroita. Ajateltiin, että lähdetään mukaan, kun meille kerrottiin että kyseessä on enemmän dokkarityylinen juttu, eikä mikään kilpailu.

Limusiinilla Porin yöelämään

Hääjärjestelyihin liittyvä kiire ja stressi ovat tuttuja monille morsiamille ja sulhasille, kuten Unelmahäistä ja sitä edeltäneestä suosikkisarjasta Satuhäistä on ollut nähtävissä. Toisin kuin monet muut morsiamet, Susanna vaikutti jaksossa suhtautuvan häähulinaan rennosti.

– Hääjärjestelyjä ei paljon ohjelmassa näytetty, mutta kyllä siellä on muutama kirosana tullut kuvausten ulkopuolella. Sanoinkin kavereille, että voin järjestää kyllä häitä muille, mutta en enää omiani. Eikä kyllä tarvitsekaan. Mulla on niin ihana mies, että en mistään hinnasta vaihtaisi, hän hymyilee.

Susanna kuvailee Unelmahäiden kuvausten olleen ainutlaatuinen ja jännittävä kokemus, josta he saivat hienon muiston. Parin häät sujuivat leppoisissa merkeissä, mutta kameroiden läsnäoloon oli välillä vaikea tottua.


Etenkin Timoa kamerat hieman jännittivät ja lopulta jännitys purkautui häävalssin aikana. Turhautunut sulhanen löi hanskat tiskiin kesken valssin ja jätti Susannan tanssilattialle.

– Timppa on sellainen, että hän jännittää uusia tilanteita. Jännitys tuli itselläni vasta jälkeenpäin. Kun nousin kampaajan tuolista ja laitoin mekkoa päälle, niin meinasin pyörtyä. Se jännitys laukesi siihen tilanteeseen. Onneksi sitä ei kuvattu ohjelmaan, hän nauraa.

– Tytöt toivat sitten vähän vettä ja söin, niin sitten helpotti.
  • Alla olevalla videolla Timon ja Susannan mönkään mennyt häävalssi:

Parin häitä juhlittiin heinäkuussa, mutta kuvaukset alkoivat jo paljon aikaisemmin kuvausryhmän seuratessa parin hääjärjestelyjä.

Mitä tapahtui sitten tv-kameroiden sammuttua?

– Kun kamerat sammuivat, niin ihmiset rentoutuivat. Porin Rantakartanossa juhlia jatkettiin sitten niin pitkään kuin sai ja lähdimme siitä sitten Porin yöelämään isolla porukalla. Meillä oli kavereiden limusiini lainassa, johon mahtui hyvin porukkaa, Susanna kertoo hääjuhlien jatkosta.

Heinäkuussa järjestetty Pori Jazz tosin sekoitti hieman Susannan ja Timon suunnitelmia, sillä hotellit olivat ääriään myöten täynnä festarikansaa. Hääyötä pari ei siis päässytkään viettämään hotellin sviitissä, vaan kotona.

– Juhlien jälkeen mentiin yöksi omaan sänkyyn. Se meni silleen vähän erikoisesti, että häiden aikaan oli Pori Jazzit. Meillä oli myös toisilta paikkakunnilta tulleita vieraita, joille ei saatu hotellia. Huoneet olisi pitänyt varata aikaisemmin ja se jäi siinä kaiken muun stressin keskellä ajattelematta.

”Hääpaikan kanssa tuli vähän riitaa”

Ensimmäisessä Unelmahäiden jaksossa tavattiin asiakaspalvelussa työskentelevä Francesca ja veturinkuljettajana toimiva Renny. He ovat kertoneet IS:n haastattelussa siitä, millaista ohjelman tekeminen oli kulissien takana. Ohjelmassa nähdään suuriakin tunteenpurkauksia, kun häästressi ottaa vallan.

– Hääpaikan kanssa tuli vähän riitaa. Tunteet oikein pamahtivat tiskiin, italialaistaustainen Francesca kuvaili IS:lle jaksossa nähtyä kiukkupuuskaansa.

– Kun raivostuin, en edes muistanut, että kamerat ovat siinä. Italialainen luonteeni pääsi vähän valloilleen, hän myöntää.

Eikä ohjelmaan osallistuminenkaan sujunut aivan kommelluksitta. Francesca myönsi, että hänen miehensä Renny ei tiennyt aluksi ohjelmaan osallistumisesta mitään.

– Olimme juuri aloittaneet hääsuunnitelmat ja ajattelin, että pitäisikö kokeilla, jos pääsisimme mukaan. En ollut Rennylle mitään kertonut. Ja sitten meidät valittiinkin! Se tuli vähän yllätyksenä sitten, Francesca nauroi.

Renny ei ollut ennen ohjelmaan osallistumista koskaan nähnyt yhtään jaksoa Satuhäitä. Ennen sarjan kuvausten alkamista Francesca suostutteli hänet katsomaan pari jaksoa, jotta hänkin tietää mistä on kyse.


Kuvaukset kestivät kaikkiaan puoli vuotta, joten ei ole ihme, että kamerat ehtivät tallentaa monia arkisia ja tunteiden täyteisiä hetkiä hääsuunnittelujen tuoksinassa. Francesca kertookin, että H-hetken lähestyessä kamerat olivat läsnä lähes koko ajan.

– Hääviikolla kamerat olivat koko viikon mukana. Periaatteessa mihin tahansa mihin mentiin, niin kamerat olivat mukana.

Kuten monilla hääpareilla, suurin huolenaihe suunnitelmien aikana oli raha.

– Välillä mentiin vähän budjetin yli. Muuten kaikki meni tosi hyvin, Francesca kertoi IS:lle.

Ohjelmaan osallistuminen ei tarkoita sitä, että hääpari saisi mitään rahallisia etuja häidensä suunnittelemista varten tuotantoyhtiöltä. Varsinaisiin hääkuluihin tuotanto ei osallistunut, vaan pari sai kertakorvauksen ohjelmaan osallistumisesta.

– Osallistuimme, koska on hauskaa katsoa sitten 20 vuoden päästä millainen hääpäivä oikein oli. En halunnut julkisuutta tai rahaa, vaan halusin tehdä tämän muistojen vuoksi, Francesca kuvailee.Unelmahäät TV5-kanavalla maanantaisin klo 21.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt