He näyttelevät Kari Tapiota ja Pia-vaimoa – suosikkilaulajasta kertovan elokuvan kuvaukset alkavat - TV & elokuvat - Ilta-Sanomat

He näyttelevät Kari Tapiota ja Pia-vaimoa – suosikkilaulajasta kertovan elokuvan kuvaukset alkavat

Vuonna 2019 ensi-iltansa saavaa elokuvaa tehdään yhdessä Kari Tapion ja Pia Viheriävaaran lasten kanssa.

5.3.2018 11:13

Laulaja Kari Tapion elämästä kertovassa elokuvassa Tapiota näyttelee Matti Ristinen. Tapion vaimoa Pia Viheriävaaraa näyttelee puolestaan Tiina Lymi. Aleksi Mäkelän ohjaaman Olen suomalainen -elokuvan kuvaukset alkavat huomenna, tiedotteessa kerrotaan.

Elokuvan ensimmäinen kuvausjakso on pääkaupunkiseudulla maaliskuun alussa 2018 ja pääasiallinen kuvausjakso on elo-syyskuussa 2018. Ensi-ilta on syksyllä 2019.

Matti Ristinen näyttelee Kari Tapiota.

Elokuva tehdään yhteistyössä Tapion ja Viheriävaaran poikien Joona, Jani ja Jiri Jalkasen kanssa.

– Isäni Kari Tapio teki ison työn ja menestyksekkään uran iskelmän alalla. Äidin ja isän elämään kuului paljon ylä- ja alamäkiä, mutta ennen kaikkea perheessämme oli paljon rakkautta. On hieno kunnianosoitus ja arvostus äidin ja isän elämäntyölle, että se päätyy valkokankaalle. Olihan isä tavallaan koko Suomen kansan omaisuutta ja toi sille omalta osaltaan viihdettä ja kulttuuria viiden vuosikymmenen aikana, Tapion managerina toiminut Joona Jalkanen kommentoi tiedotteessa.

Kari Tapio muistetaan muun muassa hiteistä Olen suomalainen, Myrskyn jälkeen ja En pyydä paljon.

Tapio ja Viheriävaara olivat yhdessä aina vuodesta 1964 Tapion kuolemaan asti vuonna 2010. Viheriävaara kuoli vuonna 2015.

Tiina Lymi nähdään Pia Viheriävaarana.

Tapiolla on lisäksi yksi avioliiton ulkopuolella syntynyt lapsi.

Suomen elokuvasäätiö tiedotti helmikuun lopussa myöntäneensä tukea Kari Tapiosta kertovalle elokuvalle. Päätöksen mukaan kyseessä on traaginen, mutta kaunis tarina iskelmälaulaja Kari Tapion elämästä. Elokuva sai tukea 750 000 euroa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?