Napakymppi-pari suuntasi Berliiniin – tiet erkanivat viimeisenä reissupäivänä: ”Olemme vapailla markkinoilla” - TV & elokuvat - Ilta-Sanomat

Napakymppi-pari suuntasi Berliiniin – tiet erkanivat viimeisenä reissupäivänä: ”Olemme vapailla markkinoilla”

Sari ja Heikki reissasivat yhdessä Saksaan. Siellä he tutustuivat maan pääkaupunkiin Berliiniin.

4.3.2018 20:00

Sunnuntain Napakymppi-jaksossa nähtiin neiti X:nä Sari, joka valitsi matkalle mukaan herra C:n eli Heikin. Parivaljakko matkusti yhdessä Berliiniin, jossa he tutustuivat kaupunkiin klassisella Trabantilla ajellen. Trabantia, tutummin Trabia, valmistettiin aikoinaan Itä-Saksassa.

Suomalaiskaksikko ihasteli myös kaupunkia kuuluisasta televisiotornista.

– Joo, ihan hienot maisemat täällä ja ihan mukava reissu ollu! Heikki kertoo.

Kuvien perusteella myös perinteinen currywurst maistui, samoin olut. Matkan toisena päivänä molemmat kiersivät tahoillaan museoissa.

Sari valitsi matkakumppanikseen herra C:n.­

Berliini teki molempiin matkalaisiin vaikutuksen.

– Kyllä voi sinänsä suositella, että on ollut hauskaa täällä kohteessa! Sari kehuu.

– Ja mukavan kokoinen kaupunki, Heikki lisää.

Kaksikko vietti viimeisen päivän erillään ja suuntasi omille teilleen. Sari tutustui kulttuuriin ja itseään kiinnostaviin museoihin samalla, kun Heikki kävi DDR-museossa.

Vaikka matka oli molempien mukaan onnistunut, ei ohjelma onnistunut sytyttämään kipinää kaksikon välille.

– Voi varmaan sanoa, että ei meillä ehkä vuosisadan romanssi lähtenyt niinku, Sari sanoo Heikkiin katsoen.

– Ei ihan välttämättä ollut, mutta ihan hyvä fiilis, Heikki sanoo.

– Niin, hyvä fiilis, mutta luulisin, että sanoisin näin, että olemme edelleen vapailla markkinoilla tämänkin jälkeen, Sari sanoo.

Heikki pääsi tutustumaan Berliiniin Sarin kanssa.­

Toistaiseksi uuden Napakympin aikana ei ole muodostunut yhtäkään uutta paria. Rakkaus- ja parisuhdeasiantuntijat ovat aiemmin kertoneet Ilta-Sanomille, ettei ohjelmaformaatti sinällään estä elämänkumppanin löytämistä, mutta hankalaa sellainen on ohjelman kautta löytää.

–  Näyttää siltä, että ohjelma on rakentunut niin, että sinne haetaan hupimielessä ja kysymykset on rakennettu niin, että tulee hauskoja vastauksia, psykologi Tony Dunderfelt sanoi.

– Näen Napakympin viihdeohjelmana, jossa kivalla huumorilla mennään ja voi voittaa mukavan reissun ja se on nähtävä sellaisena.

Parisuhdekeskus Katajan toiminnanjohtaja Liisa Välilä on seurannut läheltä yli 30 vuotta pitkän uransa aikana parisuhteita ja niiden ylä- ja alamäkiä. Välilän mukaan Napakympissä haasteena on, että elämänkumppania tosi tarkoituksella etsivä löytäisi ohjelman kautta henkilön, jolla on samankaltaiset tavoitteet ja arvot.

– Napakympissä kysymykset ovat pinnallisia, tarvittavan kevyitä, jotta ei tarvitse mennä kysymyksiin, jotka ovat oikeasti merkittäviä. Sen sijaan, että antaisi käden, antaakin vain pikkusormen. Heitetään täkykysymyksiä, jotka eivät aseta kysyjää haavoittuvaiseen asemaan ja, jotka voi kääntää vitsiksi, Välilä sanoi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?