Tällaista on Mad Cook Show’n kuvauksissa – Riku Rantala muistelee: ”Teki tiukkaa maistella loimutettua hiirtä”

Julkaistu:

mad cook show
IS TV-lehti vieraili Mad Cook Show’ssa katsomassa, kuinka hullujen kokkien kauhistuttavat keitokset maistuivat illan vieraille Aku Hirviniemelle ja Elina Knihtilälle. Ja eiväthän ne maistuneet.
Mikäs lempeä tuoksu täällä leijaileekaan? Mahtaa olla jotakin kammottavan yrrrrjöttävää, ollaanhan hullujen kokkien keittiössä! Eli Helsingin Roihupellon teollisuusalueella studioilla kuvaamassa Mad Cook Show’n tänään Nelosella klo 21.00 alkavan uuden kauden erityisruokavaliojaksoa.


Itse actioniin on vielä tovi aikaa, ja kokkikaksikko Riku Rantala ja Tuomas ”Tunna” Milonoff esittelevät lavasteita. Studio on upea – kuin suoraan Aasian herkunkäryisiltä pikkukujilta punaisine paperilamppuineen.

Lavastuksesta vastaavat Ville Tervonen ja Markus Friskberg ovat panneet parastaan.


Mad-pojat itse ovat jo sonnustautuneet kokinhattuihin ja Hail seitan -paitoihin. Keittiömestari Jenni Tuominen puuhailee keittiössä käristäen… jotakin. Riku ja Tunna kertovat, että ohjelman yleisö on aina ollut ihailtavalla tavalla tunnelmassa mukana.

– Ja lavertamassa makupalettiaan. Ensimmäisellä kaudella kutsuimme katsomon maistelemaan istukkaa. Emme uskoneet, että käsiä nousisi, mutta kaikki tahtoivat! On kai se erikoinen elämys, että on ihmistä vatsassa. Lopusta palasesta valomies teki seuraavana päivänä darrapastan.

Nyt toisen kauden kuvauksissa vieraat ovat edelleen saaneet kohdata lautasillaan yhtä ja etenkin toista.

– Sampo Kaulasen kanssa meikäläinen joutui jo virittelemään Heimlichiä, kun eräs perinneherkku juuttui kurkkuun. Se oli sitkeää toimintaa, Riku paljastaa.

– Kike Elomaa taas puhui hienosti eläinten oikeuksien puolesta. Meillä tämä sarja, kuten muutkin ohjelmamme, toimii sillä periaatteella, että tuomme esiin painavaa asiaa viihteen käärepaperissa. Käänteispsykologia on hyvä keino: järkytämme, herätämme reaktioita, ja muistutamme, että jokainen lihaklöntti on joskus elänyt.


Molemmilla kausilla keittiön annokset ovat porukalla suunniteltuja ja pohjautuvat eri maailmankolkkien erikoisuuksiin, suomalaiseen ja ulkomaiseen traditioon. Ruuan mukana toivotetaan tervetulleeksi koko kulttuuri.

– Kieltämättä sambialaisessa kylässä teki tiukkaa maistella loimutettuja hiiriä karvoineen suolineen päivineen, mutta arvostuksesta se oli tehtävä. Se oli heidän kallisarvoista ruokaansa.

– Vieraat ovat kiltisti, vaikka sitten tärisevin käsin, maistelleet kaikkea. Aika usein hissipoika toki liikahtaa ylempiin kerroksiin. Itsehän laattaan lähes aina, Tunna huvittuu.


Vierellä nieleskelee studioon saapunut näyttelijä Elina Knihtilä, toinen illan kutsuvieraista.

– Oksettaa jo valmiiksi, hän nauraa.

– Taisin suostua tähän ohjelmaan polvileikkauksen jälkeisissä opiaateissa! Ai mikä pelottaa etukäteen? Ihan kaikki!


Keittiömestari tuo pientä alkupalaa. Frittitaikinan sisällä on sitä, miltä koko studio nyt löyhk… tuoksuu. Piteleekö Jenni Tuominen kädessään todellakin erään eläimen nenää?

– Syömmehän joulunakin sian pyllyä. Mitäs ihmeellistä tässä on?

Vielä hän ei suostu paljastamaan jakson mysteerilerssin ja lisäpistemukin sisältöä. Osa annoksista on aina Jennin omia yllätyksiä.


Myös illan toinen vieras Aku Hirviniemi saapastelee studioon ja ryhtyy ensi töikseen jutustelemaan huumeista, napanuorista ja skientologiasta – lienee siis aika ryhtyä kuvaamaan!

Tosin ensin vieraat, juontajat ja ohjelman vakiokoomikot Eeva Vekki ja Tomi Walamies käyvät – syömässä! Ettei tulisi huono olo.


Studio-ohjaaja Joel Rahkonen kutsuu yleisön sisään olutpullojen ja raksujen ääreltä. Jokaisen penkillä on käytännöllinen Boogie till you barf -oksennuspussi.

– Mutta muistakaa: jos yrjöää paljon, voi tulla pussista läpi, Rahkonen ohjastaa.


Itse kuvauksissa meno on niin räävitöntä, ettei yleisöä tarvitse erikseen kehottaa nauramaan – tai huutonauramaan. Hirviniemi on elementissään roisin huumorin roiskuessa, ja Knihtilä vastaa samalla, hivenen älyllisemmällä mitalla.

Ohessa maistellaan kultapiiskuteetä – suolihuuhtelupussista.


Kuten tapana on, Mad Cook-jakso koostuu tietoiskullisista arvauskilpailuista, ja välillä tietenkin myös maistellaan Jennin keittiön antimia.

Elina joutuu pahimman eteen – silmät sidottuina!

– Apuaaa. Onko se joku millä on hampaita? Onko se limainen? Se ON limainen! Oho, nyt se putosi, mihin, ei, kaula-aukkoon!

– Mäkin haluan maistaa! Aku innostuu välittömästi.


Ei paljasteta Elinan herkkupalaa – eikä illan pääateriaa. Varmaa on, että puistatuksia, hysteriaa ja tärkeää ravintoasiaa Rikun ja Tunnan tapaan on vielä rutkasti luvassa.

Mad Cook Show, keskiviikkoisin 14.3. alkaen Nelonen klo 21.00

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt