Midsomerin murhat -tähti todisti, että totuus on tarua ihmeellisempää: ”Niin erikoista kuviota ei voisi kirjoittaa sarjaan” - TV & elokuvat - Ilta-Sanomat

Midsomerin murhat -tähti todisti, että totuus on tarua ihmeellisempää: ”Niin erikoista kuviota ei voisi kirjoittaa sarjaan”

IS Tv-lehti tapasi Midsomerin murhat -suosikkisarjan leppoisan tähden Neil Dudgeonin Monacossa.

Neil Dudgeon näyttelee rikosylikomisario John Barnabyä Midsomerin murhat -sarjassa.

10.3.2018 7:10

Rikosylikomisario John Barnabyn kouraan sopisi kenties paremmin perienglantilainen oluttuoppi kuin hedelmäinen välimerellinen drinkki, mutta menköön tämän kerran. Syy on hyvä.

On helteinen kesäkuu, ja olemme Monte Carlon tv-festivaaleilla Monacossa juhlistamassa Barnabyn hahmon ympärille rakentuvan leppoisan Midsomerin murhat -rikossarjan tasavuosia.

– Näin on: 20 vuotta murhia ja sekasortoa, John Barnabya näyttelevä Neil Dudgeon murjaisee IS Tv-lehdelle pilke silmäkulmassa.

Neil Dudgeon Monte Carlon tv-festivaaleilla kesäkuussa 2017.

Alussa rikoksia ratkoi Johnin serkku Tom, jota näytteli John Nettles. Dudgeon piipahti lyhyesti jo 13. kaudella, mutta varsinaisesti hän otti pestin vastaan 14. kauden alussa.

– Olen aina ollut Midsomerin murhien fani. Tiesin jo aloittaessani sarjan tyylin ja sen, mitä Barnabyltä odotetaan ja mitä halusin itse lisätä hahmoon, Dudgeon kertoo.

Ylikomisario John Barnaby (Neil Dudgeon, oik.) ja ylikonstaapeli Jamie Winter (Nick Hendrix).

Midsomerin aluetta ei oikeasti ole, mutta sarjaa kuvataan Oxfordshiren ja Buckinghamshiren kreivikunnissa, melko lähellä Lontoota.

Sarjan rikoksissa on usein eriskummallisia piirteitä, mutta tosielämä on sitäkin ihmeellisempää.

– Kuvasimme hiljattain pikkupaikkakunnalla. Kuulin siellä äidilleen suuttuneesta miehestä, joka oli houkutellut tämän myymään talonsa ja ostanut sen salaa itse – vain voidakseen häätää äitinsä kodista, jossa tämä oli asunut 40 vuoden ajan.

– Niin erikoista kuviota ei voisi kirjoittaa sarjaan. Englannissa tapahtuu oikeasti kummia asioita!

Dudgeon tietää juonikuvioiden kummallisuuksien olevan silti yksi sarjan suosion salaisuuksista.

– Sarjan outouksiin voi samastua – niistä tietää, että ne voisivat olla totta!

Sarah Barnaby (Fiona Dolman) ja ylikomisario John Barnaby (Neil Dudgeon).

Caroline Grahamin romaaneihin perustuvan sarjan jokainen jakso sisältää murhan, mutta pitkän iän salaisuutena taitaa sittenkin olla hienoinen huumori sekä lempeys ja hötkyilemättömyys, joilla joviaali Barnaby tapauksia selvittelee.

Leppoisalta vaikuttaa myös Dudgeon itse. Barnabya hän on näytellyt jo seitsemän vuoden ajan, mutta hän ei ole kyllästynyt suosikkirooliinsa.

– Tietenkin joka jaksossa on asioita, jotka ovat aina mukana – aina on kysyttävä epäillyiltä, missä he olivat murhahetkellä – mutta joka kerta vastassani on eri henkilöt, erilaiset yksityiskohdat ja eri tapahtumapaikat, Dudgeon muistuttaa.

– Hyvä näytteleminen tarkoittaa tässä hetkessä elämistä. Se pitää tilanteet tuoreina.

Midsomerin murhat, 19. kauden neljä viimeistä jaksoa, lauantaisin 10.3. alkaen TV1 klo 19.40

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?