TV & elokuvat

Son of Sam on yksi historian pahimmista sarjamurhaajista – Nykyään 64-vuotias vanki mentoroi nuoria rikollisia

Julkaistu:

tänään tv:ssä
Dokumentti kertoo sarjamurhan tutkimuksista 1970-luvulla. Pahamainen ”Son of Sam” paljastui 24-vuotiaaksi David Berkowitziksi.
Samin poika: Sarjamurhaajan jäljillä, lauantaina 24.2. Frii klo 23.20

Dokumentissa Samin poika (Son of Sam: The Hunt for a Killer, 2017) käydään kronologisesti läpi vuonna 1976 alkaneita murhia.

1970-luvulla New Yorkissa mystinen sarjamurhaaja levitti kauhua. Ensimmäisten murhien jälkeen yhteisiä nimittäjiä alkoi löytyä. Murhaaja jahtasi tummia, pitkähiuksisia nuoria naisia ja ampui heitä autoihin, joissa he olivat poikaystäviensä kanssa kuhertelemassa.

Tummatukkaiset naiset jopa ryhtyivät käyttämään vaaleita peruukkeja tai leikkaavat hiuksensa. Poliisi sai kuitenkin uusia vihjeitä, ja murhaaja otti itse yhteyttä myös mediaan. Daily News julkaisi siistillä käsialalla kirjoitettuja kirjeitä, jotka oli allekirjoitettu: ”Murhaavasti teidän, Samin poika, Herra Hirviö”.

Lopulta eräs parkkisakko osoittautui yllättäen ratkaisevaksi johtolangaksi.


Murhaaja toden totta löydettiin. Hän oli 24-vuotias David Berkowitz, jo vauvana adoptoitu nuorukainen, joka oli vuotta aiemmin tavannut biologisen äitinsä. Murhiin ajoi katkeruus naisia kohtaan sekä okkultistinen usko valituksi paholaiseksi tulosta.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Berkowitz, joka tuli tunnetuksi pilkallisesta hymystään pidätyksen hetkellä, sai kuusi elinkautista, yhden per murhattu uhri. Hän ei siis koskaan vapaudu. Hän istuu tuomiotaan korkean turvallisuustason vankilassa New Yorkin osavaltiossa ja on nykyään 64-vuotias.

Kärsittyään 10 vuotta tuomiostaan sarjamurhaaja tuli uskoon ja on nykyään harras, katuva ja täysin toinen mies kuin metsästäjäksi itseään kutsunut murhamies. Hän vastustaa aseita ja mentoroi nuoria rikollisia.


Menneisyys ei kuitenkaan unohdu, ja Berkowitz on kertonut muiden vankien myös muistavan taustat. Vaikka miestä välillä kutsutaan vankilapapiksi, häntä myös kartellaan.

– Olin paholaisen vanki, murhaaja on kertonut lehdistölle.

Paholaisen ilmenemismuoto oli muun muassa naapurin musta labradori, joka kehotti tappamaan. Naapurin nimi oli Sam.

– Se henkilö, joka tuolloin olin, on nykyään minulle täysin vieras. Katumukseni määrän kertomiseen eivät sanat riitä.

Murhatutkimus avattiin uudelleen vuonna 1996, koska kaiken aikaa oli epäilyksiä, ettei Berkowitz toiminut yksin. Uusia todisteita ei kuitenkaan löydetty.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt