”Yhdistelmä unelmaa ja järkevyyttä” Marja Hintikan ja Ile Uusivuoren kesämökki laitettiin uusiksi – katso kuvat upeasta lopputuloksesta! - TV & elokuvat - Ilta-Sanomat

”Yhdistelmä unelmaa ja järkevyyttä” Marja Hintikan ja Ile Uusivuoren kesämökki laitettiin uusiksi – katso kuvat upeasta lopputuloksesta!

Kotoisa-ohjelman ammattilaiset auttoivat Marja Hintikkaa ja Ilkka Uusivuorta uusimaan mökkinsä ratkaisuja. Lopputulos yllätti juontajapariskunnan.

Ile Uusivuori ja Marja Hintikka yllättyvät täysin, kun näkevät ammattilaisten tekemät muutokset heidän kesämökillään.­

22.2.2018 8:10

Uusi remontointi- ja sisustusohjelma Kotoisa uudistaa 12 suomalaista mökkiä, pihaa tai kotia neljän hengen ammattilaistiimin avulla.

Avausjaksossa kohteena on juontajapariskunta Marja Hintikan ja Ilkka ”Ile” Uusivuoren viisihenkisen perheen kesämökki, joka oli ostaessa perinteikkäässä kunnossa.

– Mökissä oli kunnon perinteinen mökkitunnelma, se oli sisältä mäntypuuta. Sisätilat rempattiin lopulta täysin, Marja kertoo.

Tältä mökki näytti ennen remonttia...

Vuonna 2005 rakennettu mökki oli alunperin männynvärinen.­

ja tältä se näytti uusittuna.

Sisätiloista tuli vaaleat ja valoisat.­

Ennen kaikkea remontissa haluttiin huolehtia siitä, että mökistä ja sen pihapiiristä tulee lapsiystävällinen, turvallinen ja pihassa on leikkitilaa.

– Myös ranta-alue meni uusiksi. Piha oli ryteikköinen ja luonnontilassa, ja koko iso ranta-alue oli hyödyntämättä.

Aurinkoterassin eteen tehtiin hiekkaranta perheen lapsille.­

Marja ja Ile eivät ole remontoivaa sorttia, joten apu oli tarpeen.

– Jos olisimme itse aloittaneet tämän projektin, siihen olisi mennyt kymmenen vuotta, Marja myöntää.

– Pelkästään materiaalien valinta kestäisi minulla monta viikkoa, ja nyt kaikki tehtiin kolmessa viikossa.

Mukana ovat sisustussuunnittelija Seija Strand, puutarhuri Niko Lindfors, remonttimies Ville Heino ja pihasuunnittelija Suvi Tuokko-Harmoinen.­

Myös elämäntilanne saneli sen, ettei pariskunnalla ollut mahdollisuuksia remontoida mökkiä itse.

– Kun tämä projekti aloitettiin, meidän kuopus oli juuri syntynyt, joten olin koko ajan ihan huuruissa, Marja selvittää.

Myös pihan oleskelutiloja uusittiin.­

Pariskunta sai kertoa omat toiveensa. Marja toivoi ennen kaikkea sitä, että mökissä on valoisaa ja tarpeeksi tavaratilaa.

– Kun lapset pääsevät mökkiin sisään, lattialla on minuutissa 300 kiloa dublolegoja. Leluille piti löytää säilytyspaikat, Marja naurahtaa.

– Valo ja tila ovat minulle kaikkein tärkeimmät asiat. Tykkään vaaleista sisustusratkaisuista.

Kesämökki ulkoapäin.­

Perheen Helsingin-kodista löytyy jopa valkoinen sohva, jota monet ihmettelevät, sillä lapsiperheessä sellaista on vaikea pitää puhtaana.

– Valkoinen sohva on asia, josta en luovu! Kaikessa ei voi mennä muovimattolinjalle, vaikka talossa on lapsia. Haluan yhdistelmän unelmaa ja järkevyyttä. Kauneus on lisäarvo, josta saan voimaa.

Esteettisyydestä nauttiva Marja ei halua myöskään säästää mitään astioita tai huonekaluja siten, että ne ovat lasten ulottumattomissa.

– Se on vain tavaraa. Moni säästää astioitaan, mutta mielestäni se on sellaista elämätöntä elämää. Ei lasten pidä varoa kaikkea. Tärkeintä, että ympärillä on kodikasta ja kaikille on tilaa. En halua kulissiasuntoa, jossa vain tepastellaan varovasti.

Pihaan rakennettiin kesäkeittiö, useampi terassi ja kulkuväylät.­

Perheen toiveet kuultuaan ohjelman suunnittelijat toteuttivat mökkiremontin täysin itsenäisesti.

Lopputulos oli perheelle yllätys.

– Mökki on meille niin tärkeä paikka ja turvasatama, rauhoittumiskeidas. Lopputulos jännitti tosi paljon, mutta onneksi ohjelman tekijät lukivat meidän ajatuksiamme.

Lopputuloksen nähtyään Marja suorastaan hihkui onnesta.

– Tärisin jännityksestä, kun saavuimme katsomaan uudistettua ilmettä. Lopputulos oli aivan ihana! Se meni täysin tunteisiin, mikä varmasti näkyy myös ohjelmassa.

Kotoisa, torstaisin 22.2. alkaen MTV3 klo 20.00

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?