On olemassa Selviytyjät-tehdas, jossa syntyy tv-tuotanto toisensa perään – juontaja Juuso Mäkilähde paljastaa, miten ohjelmaa oikeasti tehdään

Julkaistu:

selviytyjät
Selviytyjät Suomi -ohjelma kuvattiin keskellä Filippiinien saaristoa. Alueella ei kuitenkaan ollut niin autioita, kuin voisi kuvitella.
Selviytyjät Suomi -ohjelmaa tehdään Filippiineillä sijaitsevan Caramoanin saaristokunnan autioilla saarilla. Kyseessä on valtava formaatti, jonka ympärillä hääräilee kansainvälinen tuotantoryhmä.

– Se on aika erilaista, mihin täällä Suomessa ollaan totuttu. Ruudun toisella puolella työskentelee monta sataa ihmistä, ohjelman juontaja Juuso Mäkilähde kertoo.


Haastavat olosuhteet vaativat työvoimaa. Kaikki rakennetaan keskelle viidakkoa ja merta.

Missä kaikki nämä ohjemaa tekevät ihmiset sitten majoittuvat keskellä asumatonta Filippiinien saaristoa? Kyse ei ole luksusresortista tai edes hotellista. Omalle saarelleen keskelle merta on rakennettu niin sanottu Selvitytyjät-kylä alun perin amerikkalaistuotannon puolesta reilut viisi vuotta sitten.

– Jenkkien budjetit ovat aivan omaa luokkaansa, joten he tekevät ja rakentavat siellä, missä haluavat. Muut seuraavat perässä, Mäkilähde naurahtaa.


Nyt tehtaaksikin kutsuttua kylää käyttävät muut saman formaatin ohjelmaa tekevät tuotantoyhtiöt ympäri maailmaa.

– Se kylä on rakennettu pelkästään tuotannon henkilökuntaa varten. Siellä majoittuu useiden maiden ohjelmien tekijöitä samanaikaisesti. Se on oikeastaan Selviytyjät-tehdas, juontaja tuumaa.

Samaan aikaan suomalaistuotannon kanssa omien ohjelmiensa kimpussa hääräilivät hollantilaiset ja tsekkiläiset. Tanskalaiset ja unkarilaiset olivat olleet kuvaamassa kuukautta aikaisemmin.

– Mitään glamouria se ei silti ole, vaikka hommia tehdään niin isoilla resursseilla ja isolla koneistolla.

– Esimerkiksi palaverit pidetään rannalle asetetun pitkän pöydän äärellä, Mäkilähde naurahtaa.


Mäkilähde selittää, että formaatti tarvitsee isomman koneiston jo pelkästään käytännön syistä. Filippiinien luonto on hyvin vaarallinen, minkä vuoksi paikalla täytyy olla asiantuntijoita valistamassa niin henkilökuntaa kuin kilpailijoita.

– Toisen päivän aamuna pihapiiristä vietiin pois vihreä käärme. Kävi ilmi, että kyseessä oli niin sanottu ”kolmen minuutin käärme”, eli jos et saa vastamyrkkyä kolmen minuutin sisään, se on henki pois, Mäkilähde havainnoi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt