Onnenpyörä palaa – Janne Porkka paljastaa yllättävän seikan: ”Jos kilpailija hermostui, keskeytimme kuvaukset” - TV & elokuvat - Ilta-Sanomat

Onnenpyörä palaa – Janne Porkka paljastaa yllättävän seikan: ”Jos kilpailija hermostui, keskeytimme kuvaukset”

Onnenpyörän uusi vetäjä Jethro Rostedt sai tsemppausviestin ohjelman alkuperäisjuontajalta Janne Porkalta kesken kuvausten. Porkka muistelee ohjelman menestysvuosia.

Uusina Onnenpyörän vetäjinä aloittavat Sara Sieppi ja Jethro Rostedt.

21.2.2018 7:15

Onnenpyörä, keskiviikkoisin 28.2. alkaen TV5 klo 20.00

1990-luvun suursuosikki Onnenpyörä palaa pitkän tauon jälkeen televisioon, mutta tällä kertaa ruudussa eivät ole Janne Porkka ja Saija Palin, vaan Jethro Rostedt ja Sara Sieppi.

Jethro Rostedt sanoo, ettei ohjelman perusidea ole kadonnut mihinkään, vaikka ohjelman vetäjä, Onnenpyörä-tyttö ja kulissit ovat menneet uusiksi.

– Hyväksi havaittua konseptia ei tietenkään kannata vaihtaa. Mutta totta kai ohjelma on tuotu 2000-luvulle.

Tältä näyttää uudistunut studio. Onnenpyörän paluujaksossa kilpailevat Natalia, Mikko ja Milla.

Jethrolle rooli visailuohjelman vetäjänä on täysin uusi. Omaan rooliinsa Jethro sai muutamia vinkkejä juuri siltä henkilöltä, joka tuntee roolin parhaiten: Janne Porkalta, joka juonsi ohjelmaa aina vuodesta 1993 ohjelman päättymiseen saakka vuonna 2001.

– Kun kuulin, että kuvaukset ovat alkaneet, laitoin Jethrolle viestin, että tsemppiä ja tehkää hyvä ohjelma, Janne Porkka kertoo.

Janne Porkka ja Saija Palin olivat viimeinen ”alkuperäinen” Onnenpyörä-parivaljakko. Ohjelma lopetettiin 2001.

Nykyään imitaatio- ja stand up -keikkoja työkseen tekevää Janne Porkkaa ei uudistuneeseen Onnenpyörä-ohjelmaan edes kysytty. Mutta hän ei pistä pahakseen, että pestin sai niin ikään turkulainen mies, joka on vieläpä ”positiivinen kahjo”.

– En edes tiedä, mitä olisin vastannut, jos minua olisi kysytty ohjelman vetäjäksi. Mutta arvasin kyllä, että formaatti tulee uudelleen televisioon, kun muitakin nostalgiaohjelmia on tehty uudelleen.

Janne Porkka ja Tiina Vierto

Ohjelman entinen suosikkikasvo uskoo, että myös uudistuneelle versiolle löytyy katsojia.

– Ohjelma oli todellinen katsojamagneetti 90-luvulla, ja se sai joka arki-ilta yli miljoona katsojaa. Ei ihmisten halu ratkoa erilaisia tehtäviä ole edelleenkään kadonnut mihinkään, Janne pohtii.

Janne kertoo saaneensa aikanaan ohjelmasta pelkästään positiivista palautetta, koska kyseessä oli harmiton hyvän mielen ohjelma, jossa oli aina positiivinen sävy.

– Jos joku kilpailija hermostui kuvauksissa, niin keskeytimme kuvaukset hetkeksi ja annoimme kilpailijan hetken hengähtää, Janne paljastaa.

–Oma tehtäväni on käännellä kirjaimia ja hymyillä, uusi Onnenpyörä-tyttö Sara Sieppi sanoo.

Uusi versio Onnenpyörästä näyttää hyvin erilaiselta kuin värikkäällä 90-luvulla, jolloin kaikki lavasteet olivat täynnä kirkkaita värejä – kuten Janne Porkan vaatetuskin: oli sähkönsinistä, kirkkaanvihreää ja lilaa pikkutakkia.

– 90-luvun jaksojen viihteellinen arvo olisi nykyään hurja, sillä niissä todella näkyi ajankuva, Janne nauraa.

– Sain tuotantoyhtiön kautta aina uudet kuvausvaatteet, jotka olivat sen ajan hittijuttuja: oli vekkikulmahousuja ja mitä värikkäämpiä takkeja. Silloin ne näyttivät ihan hienoilta.

Lue koko haastattelu uudesta Tv-lehdestä! Lehti on myynnissä 22.–27.2. yhdessä Ilta-Sanomien kanssa. Digilehden voit lukea täältä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?