Muistatko Charlien enkelit? Näin heille kävi huippusuosion jälkeen: traaginen kuolema, neljä avioliittoa... - TV & elokuvat - Ilta-Sanomat

Muistatko Charlien enkelit? Näin heille kävi huippusuosion jälkeen: traaginen kuolema, neljä avioliittoa...

Naisenergiaa uhkuva etsiväkolmikko Charlien enkelit nousi 1976–1981 tehdyn tv-sarjan ansiosta 1970-luvun lopun ilmiöksi.

Charlien enkeleiden ensimmäisen kauden kokoonpano on sen muistettavin: Jaclyn Smith, Kate Jackson ja Farrah Fawcett.

31.12.2018 17:30

Osa katsojista piti toiminnan naisista kertovaa Charlien enkelit -sarjaa osoituksena feminismistä. Toisten mielestä sen tyypilliset tilanteet peiterooleineen ja seksikkäine asuineen korostivat liikaa naisten asemaa miesten katseiden kohteina.

Sarjan tuottajana oli Aaron Spelling. Vauhdikkaassa sarjassa kolme kaunista naista työskentelee Charles ”Charlie” Townsend -nimisen miljonäärin etsivätoimistossa.

Charlien kasvoja ei paljasteta sarjan missään vaiheessa, mutta hänen äänenään toimi John Forsythe. Hän sai työn pikaisesti, kun edellinen ääninäyttelijä ei kyennyt hommiin alkoholiongelmansa takia.

Enkelikolmikoista parhaiten muistetaan ensimmäisen kauden (1976–1977) kokoonpano, jonka muodostivat näyttelijät Jaclyn Smith, Kate Jackson ja Farrah Fawcett.

Sarjassa oli neljä eri kokoonpanoa, ja näyttelijä Jaclyn Smith oli niistä jokaisessa eli kaikki viisi tuotantokautta.

Aikansa seksisymboli menehtyi kaksi päivää kosinnan jälkeen

Farrah Fawcett.

Charlien enkelit muistetaan erityisesti Farrah Fawcettista, josta muodostui seksisymboli. Hänen kuohkeaa kampausta jäljiteltiin ympäri maailmaa. Fawcett oli sarjassa seksikäs Jill Munroe. Hänestä tuli ilmiö, jonka uimapukujulisteita myytiin miljoonittain, kunnes kuvista saatu tuotto ylitti itse sarjan tuoman palkkion.

Ensimmäisen kauden jälkeen Fawcett halusikin jo eroon sarjasta, ja hän ajautui riitoihin tuotannon kanssa sopimusteknisistä asioista. Fawcett jätti sarjan jo vuonna 1977, mutta vieraili siinä aika ajoin vuoteen 1980 asti.

Farrah Fawcett kuvattuna 2006.

Fawcett menehtyi syöpään 62-vuotiaana Los Angelesissa 2009. Fawcettin miesystävä Ryan O’Neal kosi häntä 23. kesäkuuta 2009, mutta häät jäivät pitämättä, sillä Fawcett menehtyi kahden päivän kuluttua.

Fawcettin ja O’Nealin yhteinen poika Redmond O’Neal ei ehtinyt hyvästellä äitiään; huumeriippuvuudesta kärsinyt ja huumeiden hallussapidosta tuomittu Redmond O’Neal istui tuomiota kalifornialaisessa vankilassa.

Neljä avioliittoa ja meikkifirman kasvo

Jaclyn Smith.

Kelly Garrettin roolista muistettava Jaclyn Smith puolestaan esiintyi Charlien enkelit -sarjan jälkeen lukuisissa tv-elokuvissa ja minisarjoissa. Smith toimi myös ennätyksellisen pitkään Max Factor -kosmetiikkamerkin keulakuvana.

Jaclyn Smith kuvattuna 2015.

Smith sairastui vuonna 2003 rintasyöpään, mutta onnistui selättämään sen vuosien taistelun jälkeen. Näyttelijä on ollut neljästi naimisissa, ja hänellä on kaksi lasta. Smithin nykyinen aviomies on chicagolainen lääkäri Brad Allen jonka kanssa hän avioitui 1997.

Yksi enkeleistä keksi sarjan nimen

Kate Jackson näytteli sarjassa Sabrina Duncania. Jackson itse asiassa keksi sarjan nimen, kun tuottaja Aaron Spelling haastatteli häntä. Sarjan työnimi oli The Alley Cats, mutta Jackson sanoi, että nimen pitäisi olla Charlien enkelit: idean nimeen hän sai Spelling takana roikkuvasta taulusta, jossa oli kolme enkeliä.

Kate Jackson perheensä kanssa kuvauksissa 1980-luvulla.

Jackson on toiminut ohjaajana, tuottajana ja näyttelijänä. Hän vieraili muun muassa Criminal Minds -sarjassa.

2000-luvun enkelit

2000-luvun enkelit eli Lucy Liu, Cameron Diaz ja Drew Barrymore.

70-luvun naistoiminta koki uuden tulemisen 2000-luvulla: sarjan pohjalta tehtiin kaksi elokuvaa Charlien enkelit (2000) ja Charlien enkelit – kurvit suoriksi (2003). Elokuvissa enkelikolmikkona näyttelivät Drew Barrymore, Lucy Liu ja Cameron Diaz.

Drew Barrymore toimi osatuottajana myös uudessa tv-sarjassa 2011, joka kuitenkin floppasi täydellisesti: tuotanto lopetettiin vain neljän jakson jälkeen.

Artikkeli on julkaistu Ilta-Sanomissa alun perin 11.02.2018.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?